МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 070
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • София
((в една къща ако са разнополови децата и над 12 г или от един пол но с повече от 7г разлика не може да спят в една стая и такива други глупости newsm78
   Добре и ако родителите нямат възможност за по-голямо жилице какво правят от социалните? Много интересно ми стана  Simple Smile

# 361
  • Варна
((в една къща ако са разнополови децата и над 12 г или от един пол но с повече от 7г разлика не може да спят в една стая и такива други глупости newsm78
   Добре и ако родителите нямат възможност за по-голямо жилице какво правят от социалните? Много интересно ми стана  Simple Smile

Осигуряват им друга къща,може би?

# 362
Приятелката ми ще ми помогне за Йоан - ако ревне, ако му се доспи и пр. Та....ползвах жокер - обади се на приятел...........

Joy Joy Joy
Както казваше един от близнаците Уизли на майка си (майка на 7 деца!!): Жено, уж се водиш наша майка, а ни бъркаш имената. ("Хари Потър", книга 1)
Това е един от "рисковете" при наличие на повече деца в семейството.

Аз още нищо не съм купувала дрехи за училище. Само Гого си купи едни маратонки по спешност, защото се оказа, че "здравите" му имали дупка отдолу.... Аз аз цяло лято питам дали все пак не му трябват маратонки, защото от доста време не си е купувал.  ooooh! И не е да не е разбрал, защото цяло лято все с тези маратонки ходеше, дори и при 40 градуса!!
А не питайте какви ужасни маратонки си е купил - ама, на! - харесвали му. Тя и Ади е с такива, и други техни връстници.... Май аз съм повредената.....

Както съм споменавала по-рано, живеем в апартамент. Едната стая е детска - там спят момчетата, плюс Ади и свекърва ми (когато дойде да зимува у нас  Grinning ). В спалнята сме ние с мъжа ми и Бебата. УВИ, WC-то е само едно... Честно казано, леко завидях на Мира, Цоци и GI за големите жилищни площи...  Embarassed Мечтата ми е един ден да си имаме собствена КЪЩА, в която да има място за всеки, дори и за бъдещите семейства на децата ми.... Романтична оптимистка!  Twisted Evil Може би ще имам такава къщичка някога, но определено няма да е в този живот.
Та затова да се наслаждаваме на това, което имаме в изобилие: ДЕЦАТА!

А, щях да забравя. Ние миналата година се сдобихме със заветната голяма кола - 7-местен Chrysler Grand Voyager. Огромна кола, малко по-дълга от обикновения Voyager, защото има възможност за 7 седалки + място за багаж. Докато по-малката версия има или 7 седалки, или багажник (т.е. за да има багажник, трябва да се махне последният ред седалки). А за нас беше важно да побира 6 души + багажа им + количка + кошара. Май трябваше да си купим автобус. Поли си има столче за кола, а Коко пътува въду седлака, която само го повдига. Колата е супер, но мого гориво харчи.  Sad Затова я използваме рядко, само когато всички целокупно пътуваме на някъде (наприемр на море). За градски условия ползваме една Жигулка от дядо ми - адски запазена и на около 80 хиляди км. От тях 3/4 сме навъртяли ние. Обаче в тая кола няма колани на задните седалки, така че поставянето на столче се обезсмисля. Но с нея не излизаме от София и засега не са ни спирали полицаш. А да пази Господ от другото...  Praynig

# 363
  • На село (близо до Лондон)
  Добре и ако родителите нямат възможност за по-голямо жилице какво правят от социалните? Много интересно ми стана  Simple Smile

Ако родителите са в общинско жилище (не работят, болни и тн) им осигуряват по-голямо жилище. Обикновено такива хора не плащат наем, общината им поема газ, ток , вода и им дава издръжка на месец, за да се хранят, обличат и тн себе си и децата си.

Ако си в собствено жилище се преместват в ново по-голямо или си дострояват това което имат. Съседите сега стоят допълнителна стая над гаража, че голямото им дете било вече на 9 и трябвало да има самостоятелна стая (досега делеше стаята със 5 год си сестричка, а 3 год им момък сам в друга стая). Просто те така са си възпитани, че всеки трябва да има собствено пространство.  

После пък като отраснат децата, родителите си купуват по-малко жилище, продават голямото и ползват парите за почивки, круизи и тн  Party

# 364
  • София
Много хубаво звучи- всеки да си има собствено пространство, но тук не можем да го постигнем.Добре, че от ЕС и това не ни изискват  Wink

Ние сме в 3-стаен, около 80 кв.м. Детската стая е преходна от хола. В нея спят Пепи, Мони и Йоан, а Анди спи на разтегателно канапе в хола. Ние с тати сме в спалнята. Мислихме го големите да са отделно от малките, но няма къде. Тати не си дава спалнята  Laughing Та така ще си живеем заедно, в близост един до друг, докато започнат да излитат от гнездото. Да сме здрави, все ще се отгледаме  Praynig
А колата ни е неимоверно тясна ( Лада 7- ица), но пари за друга нямаме.

GI, има ли при вас семейни карти за пътуване в градския транспорт? Чувала съм за такива в Лондон.

# 365

Ако родителите са в общинско жилище (не работят, болни и тн) им осигуряват по-голямо жилище. Обикновено такива хора не плащат наем, общината им поема газ, ток , вода и им дава издръжка на месец, за да се хранят, обличат и тн себе си и децата си.

Ако си в собствено жилище се преместват в ново по-голямо или си дострояват това което имат. Съседите сега стоят допълнителна стая над гаража, че голямото им дете било вече на 9 и трябвало да има самостоятелна стая (досега делеше стаята със 5 год си сестричка, а 3 год им момък сам в друга стая). Просто те така са си възпитани, че всеки трябва да има собствено пространство.  

После пък като отраснат децата, родителите си купуват по-малко жилище, продават голямото и ползват парите за почивки, круизи и тн  Party

Като четях това и се сетих за една песен..."Искам да съм негър, негър във Лондон ..."(същото важи и за селата в околностите му...)

Досега само чорапите съм купила... нищо работа, само 70 чифта Crazy От години ходя в една търговия на едро, близо до Женския пазар - хората там си мислят че имам магазинче Party

Дрехите ще са другата седмица, че сега в работата е подвижна лудница!

И аз днес открих спортсдирект - имам спешна нужда от маратонки за мен и за Каро. Може да се организираме и да направим заедно поръчка ако искате....

Ние сме в тристаен - две спални и хол. Досега момчетата спяха заедно, а Дивна при нас. Предстоят размествания, но още не сме решили точно какво и как.

# 366
Приятелката ми ще ми помогне за Йоан - ако ревне, ако му се доспи и пр. Та....ползвах жокер - обади се на приятел...........

Joy Joy Joy

Г-жо Пролетна, моля се да не стане грешката ми факт......Току-виж на първолака му се е приспало и доревало на Първия му учебен ден...Или на майка му - само доревало..Нищо,че е толкова ентусиазиран да ходи на училище....Горкото, то не знае какво го чака......А Самуил точно тогава му е време за сън - между 9-9,30ч., имам и поръчка да снимам с камерата,че другите да гледат първолака вечерта. Ще успея да огрея навсякъде, нали?

Свате, да го видим този Спорт директ......Мира(а и останалите с опит да се включат ако искат) ще помага, че на мен там ми се стори много скъпо.......Аз от Ла редута един Найк на Вили успях да го докарам до 50лв. - детето си има спестени пари от миналата година, та наистина искам да му поръчам нещо......

Личното пространство.....М да......Наистина хубаво звучи.....Ние бяхме дълги години в една стая 5 човека. Голяма стая, но една. Та сега тази голяма стая вече я няма. Направихме от нея 2 - нашата спалня с тати и стаята на Рая. Та при нас разположението е - детска на Вили и Йоан, детска на Рая, спалня на мама, тати и бебе, и стая по всичкология - кухня, хол, всекидневна, гостна и пр. Ама си имаме 2 тавана и 1 маза. Зле съм с математиката и не знам в колко квадрата живеем.

# 367
  • На село (близо до Лондон)
Като четях това и се сетих за една песен..."Искам да съм негър, негър във Лондон ..."(същото важи и за селата в околностите му...)

LSD много ме разсмя това Laughing. Дрехите в бг са много скъпи, и памперсите и пюретата и ...всичко Sad. Тук пазарувам дрехи за децата, а и за нас в намаленията по Коледа най-вече. Блузки, панталони по £2-4  макс и качествени, после и другото дете ги носи, че и за бебето ще останат. Като са с униформи децата в училище е мнооого лесно, купуваш по 2-3 униформи за годината, един чифт обувки (аз купувам от Кларкс и изкарват по цяла година) и са готови.

За къщите и пространството, важно е сърце да е широко. Аз съм делила една стая със сестра ми и хич не ми е пречило - напротив много ни беше хубаво.

GI, има ли при вас семейни карти за пътуване в градския транспорт? Чувала съм за такива в Лондон.

тедивас току що проверих как е за метрото в Лондон. Има намаления за възрастни (над 70) и хора с недъзи (така ли се казва?), за деца, но не и за семейства. Тук семейство с 3-4 деца си е съвсем често срещано и няма да се води многодетно, сигурно с над 7-8 деца да. Но няма нищо за семейни карти newsm78

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 15:40 от GI

# 368
Цоцоланке, ти ще ме утрепеш! Това например (съвсем произволно) , http://www.sportsdirect.com/nike?dcp=46 са маратонки за Дивна (от почти всичките модели има нейния номер, цената излиза около 30 лева.  Е тука  тия http://www.sportsdirect.com/nike?dcp=35 сивите и черните са номера като за Кардам / Рая - е 40 лева много ли са за читави маратонки? Че аз и сега давам толкова и вечно нещо не им е както хората....http://www.sportsdirect.com/nike-dart-6-leather-junior-049029?colcode=04902941 , http://www.sportsdirect.com/nike-lykin-09-junior-092125

Е, ти зимни обувки като за Рая, Кардам, Йоан и Дивна http://www.sportsdirect.com/kangol?dcp=3

Тези са мъжки http://www.sportsdirect.com/kangol?dcp=1

# 369
  • Canada
Ехееее, много отговори, много нещо... Grinning
Така като чета, то в Англия били много строги регулациите наистина... Shocked
Антония, благодаря за отговора! Важното е че всичко е приключило добре, а за 4-то детенце - ако дал Господ! Hug
Нашието жилище е около 100 кв.м., но за съжаление е много нефункционално. Има две спални и огромен тракт. Определено щеше да е по-добре ако имаше 3 спални и по-малък хол, ама нейсе... Явно ще правим и ние ремонти след някоя друга година - стига да се увеличим като брой членове... Mr. Green

# 370
Здравейте мили мами! и благодаря  Hug
Моментално разпечатах правилата на Бил Гейтс за моите тийнчета. Изпилиха ми душичката през изминалата една година. Честно казано, едва ги изтърпявам, до нервни кризи и черни дупки ме докарват редовно с претенциите си. Дано им се намести по-скоро акъла, а и хормоните да им влязат в нормални граници,че ... Naughty
При нас в момента жилището е къща в близко село /бившата вила на майка и татко/. Долу дневна с кухня и трапезария + родителската спалня с баня и гардеробно. Горе -две спални /детска и гостна/, библиотека-хоби и баня. До преди три години двете деца бяха в детската заедно. После пожелаха да са самостоятелни и трансформирахме гостната стая в момчешка /за сина ми вече на 15г./, а детската -в момичешка /момиченцата са ни две през ваканциите по на 14г и обожават да са заедно/. Междувременно от три години с нас живее и доведеният ми син - на него отредихме библиотеката. Малчо за сега е при нас в родителската спалня.
Дворът е оГромен 1600кв.м., от тях 800 затревена площ. Ванче, внимавай за кОлко голям двор си мечтаеш! Докато стигна с косачката от единия до другия му край, тревата след мен е избуяла отново hahaha. За цветните бордюри и живия плет да не говорим -станали са като амазонската джунгла -гъсти и диви. Обмислям осиновяването на кравичка /да коси ежеминутно, а и млекце за цялото семейство ще има/.
Автомобилът - задължително 6+1 /преди рено есейс, сега -волво хс90/ като мъничък Клими си има запзено мято в детското столче. Лошото е че като вдигнем двете седалки в багажника, почти не остава място за багаж, а за кучето да не говорим, ноооо.. на сърце да е широко. Като се обърна назад и ги видя всичките пет деца, подредени за път се разтапям от умиление.
Аз до сега не съм пазарувала почти от интернет, но се виждам в невъзможност да постъпя другояче. Така че благодаря за идеите и с ваша помощ дано успея.  Hug

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 17:15 от lili 7

# 371
Абе, как пазарувате по интенет, като не можете да премерите нещата, да видите дали ви стоят добре...  newsm78
Нито някой от тийнейджърите ми, а дори вече и малката кокетка, няма да облече нещо, което не си е избрал и премерил сам. С Ади особено, ако не обиколим три пъти целия град, нищо не си купува! Добре, че вече само давам определената сума и те сами ходят да си купуват дрехите. Иначе досега да съм умряла. А пък и много често се случва номерата да не отговарят и става голяма боза.

# 372
Пролетна, да, и на мен това ми е проблем...Затова и писах,че съм скептично настроена.....Като гледам как хората имат проблеми с плащането, карти, на някои са им изтеглили повече пари, други не са си получили поръчките, други - недоволни,че това, което е на снимката не е това, което са получили и т.н. Аз също съм скептично настроена, но все пак реших да опитам с една малка като сума поръчка.......

Свате, от Спорт Директ всичко се умножава по 3.....А и доставката им е 30 лири май....На мен лично ми идва скъпо, за съжаление......

Като се обърна назад и ги видя всичките пет деца, подредени за път се разтапям от умиление.

Peace Peace Peace Peace PeaceИ аз се разтопих като си представих гледката.......

# 373
Здравейте...
Мама Сузи,след като прочетох поста ти...разбрах наистина каква щастливка съм,че ще имам още едно дете.За първи път от както разбрах,че съм бременна се зарадвах истински и се почувствах най-гордата и щастлива жена на света!
За колата-аз нямам книжка,така че сме с една кола,Ивон отдавна на я слагаме в столче за кола,като се роди бебето и Бела вече няма да я слагам в столче,та ще е само бебока.Най-вероятно ще купим друга кола де...
За пазаруването от интернет-аз също съм малко скептично настроена,обаче сега харесах две зимни якенца от сайта на Некст и с помощта на приятелка ще ги поръчаме,излизат евтино и са много хубави,дано и на живо да изглеждат така.http://www.next.co.uk/shopping/girls/new-in/12/4?extra=sch&n … %26nbsp%3bJackets
http://www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/43/1?extra=sch&a … %26nbsp%3bJackets

Снимката от снощи вярно е замъглена,че в стаята светеше само нощната лампа,а и е снимана с телефон,та за това...Но пък за компенсация.....
Пак е от снощи снимката,тук Бела е с баба си  и братовчедка си
А това е голямата принцеса Heart Eyes

# 374
.....Ивон отдавна на я слагаме в столче за кола,като се роди бебето и Бела вече няма да я слагам в столче,та ще е само бебока....

Никога ли не са ви правили проблем за това? Нали по закон в столче трябва да се возят всички деца до 12 годнини ИЛИ до 35 кг. ИЛИ до 150 см - което настъпи първо. Столчетата са различни в зависимост от възрастта, но за всички малчовци са задължителни. Т.е. във вашия случай трябва да сте с три столчета. Ние затова взехме голяма кола, че иначе отзад не се побират 2 столчета и още 2 деца. А старата кола си беше Volvo комби и беше достатъчно широка, ако ги няма столчетата....

Общи условия

Активация на акаунт