МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 028
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Винаги проверявам след когото и да е - дали добре е довидял поръчаното. Например "виж дали имаме кисело мляко". Аз съм голям човек, разбирам че нещата свършват и имат край, но въпреки това не ми се вярва. Не се чуди на реакцията. Това не е  доверие и недоверие. Сега се замислих - ако някой ми каже "какво хубаво време" - какво правя? Първо поглеждам към небето! Давай го по леко - тепърва ще се натъжаваш. Peace

Аз пък се сдобих с това (благодарение на една мама от форума) http://www.sportsdirect.com/draven-muteki-slip-on-mens-241189?colcode=24118901, обаче нещо сме си надценили силите и са много големи за Каро - към 39-и номер. Естествена кожа са, ако някой проявява интерес да ми пише на ЛС.

# 481
Здравейте, милички  Hug
Преди малко по Скайп ми пратиха
това  Laughing
Жалко че моите излизат от бебешката възраст, иначе щях да им поръчам по едно такова - за натриване на носовете на всички завистници, които наричат многодетните безотговорни, циганки и пр.....
При нас лятото не е свършило, само лекичко захладня...
След седмица-десетина дена ще идвам към БГ, ако има желяещи да се видим - аз ще съм с 2/3 от дечицата ми  Laughing

# 482
Пеши, аз замалко да проявя интерес, ама много черепи, бе! Laughing

Аз пък се радвам, когато видя, че децата не приемат нещо на доверие и се опитват да проверят. Нали все пак очакваме да станат хора с критично мислене... И върху кого ще тренират най-напред - върху най-близките си, естествено. По-добре да свикваме с това. Wink

Да почерпя за първия учебен ден на студентите в СУ:

Моите мъжища му хвърлиха такова пудрене, толкова вълнения, колкото не са имали за първи клас. Дечица - винаги ще те изненадат! Grinning

П.П. Не ми излиза почерпката, но вие си я представете! newsm78

# 483
Сузи,не го приемай толкова навътре...Дори и аз проверявам по 100 пъти навсякъде,дори и да знам,че въпросното нещо се е свършило.Това не е от недоверие,просто детенцето е още малко,пиело й се е мляко,много е искала да има,решила е все пак да провери да не би да си се объркала Hug
Аз пък да си се похваля,ч си усещам вече бебо....Даже и име сме измислили,стига да не ни изненада,дано наистина е момче,макар че ние име за момиче си имаме от самото начало-Елина...Ама все пак,нека наистина е момче Mr. Green

# 484
  • София
Оле ето разгледай тук http://rock-kids.net/ може да има и за твоите деца нещичко .

# 485
  • София
Пеши, много яки чепици Mr. Green Twisted Evil, приличат ми на татуирани. Дано им намериш нов собственик.  Peace

Оле, вземи си топли дрешки - тука вече над 20 градуса едва ли ще видим, особено след седмица. Лятото отлетя на юг. Mr. Green
Много ги критикуваме моловете, 'щото много станаха, ама като е лошо времето все натам ме влече - цял ден мога да си обикалям - има храна, вода и забавления - въобще от мен би излязъл много добър МОЛец.  Mr. Green

Е, успех на всички студенти!  Praynig Peace  bouquet

Таня, като пишеш за твойта щерка, та се сетя за мойта - мъжа ми се майтапи, че много катаджии се возим в тая кола, особено малката като извиси гласец:"Тате, нама'и, много бъъзо каяш!" Laughing

Сузи,че то аз като съм "освирепяла" за сладко ставам по десет пъти да проверявам дали все пак нещо не съм пропуснала в хладилника или в шкафа Joy
Урааа, не съм само аз, значи! Mr. Green

# 486
Добро утро! В момента по канал 3 дават конкурса за Мини Мис и Мини Мистър! Ако някой гледа Мерая и Симона Дончеви са нашите деца  Grinning
Конкурса свършиии, раздели ли са го на части.Този път показаха само Мери Grinning. Не знаех.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 10:10 от МАМА СУЗИ

# 487
Снощи останах с две деца и без мъж,
посветих нощта на музика.......,
поздравявам майките,които слушат такава музика с това-

http://www.youtube.com/watch?v=4XopsFtdaLw&NR=1

Маминка,обзалагам се,че такъв "сладкоунищожител" като мен няма Twisted Evil,
като дойдеш в Бургас може да си направим едно състезание на "Роза" Joy
Сузи,нямам канал 3,твоите девойки от сега са на сцена....браво bowuu,

аз не мога все още да хваля с прояви на децата,освен,че Васко чете,и си научи стихотворението -3-и куплета за 15 минути,
но това е памет,ще ми се да е аналитичен като баща си,аз съм стихотворка Grinning,
Софията е много музикална,има страшно чист и силен глас,смятам да и пускам достъпни за нея оперети,
но дали има талант ще се види след две години....
а за Вяра мого да кажа ,че вече има едно зъбче Grinning

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 12:04 от maimp

# 488
maimp    bouquet Чувствам се специално поздравена - много ми е на сърце тази група, но повече със стария вокал Peace

# 489
maimp    bouquet Чувствам се специално поздравена - много ми е на сърце тази група, но повече със стария вокал Peace

ДИП,специално за теб

http://www.youtube.com/watch?v=8VgLKXD-BoY&feature=related

# 490
  • София
Докато се наканя да пиша стана обяд - то в това дъждовно и облачно време не си личи кое време от деня е и Сънчо не ще да си тръгне от "мойте кафеви очи".  Mr. Green Все пак - хубав ден! Hug

ДАДЕНО!  Joy При мойте хора в  "Меден рудник" има една "Иглика" - там вършим греховните си тортоунищожителни дейности!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 491
ДАДЕНО!  Joy При мойте хора в  "Меден рудник" има една "Иглика" - там вършим греховните си тортоунищожителни дейности!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
"Роза", "Иглика"-все цветя са Joy,
без значение е къде ще "фотосинтезираме" Grinning

Тук е студ....пуснах климатика,

Васко щели да ги водят във Варна на Делфинариума,ама....като се затоплело.... Laughing,
ми то това ще е другата година Laughing,

много се смея със София
,сега е на две години и три месеца, а е с такова чувство за хумор,
оня ден и казвам-няма да ме търсиш,нали си при баба и дядо,те толкова те обичат,
а тя-Не,не ,благодаря и се смее Laughing

# 492
  • Пловдив
Здравейте момичета,

само минавам да кажа че ви чета, но писането....

Hug Hug Hug Hug Hug за всички!!!

# 493
Здравейте момичета,

само минавам да кажа че ви чета, но писането....

Hug Hug Hug Hug Hug за всички!!!

CLICK,what you*ve got?.....a care to share? Rolling Eyes

# 494
  • София
Здравейте, мили многодетни мами!  Hug

Аз не съм писала в темата, но сега имам повод. Simple Smile Надявам се да съм от полза с информацията, която искам да споделя, макар че още по-силно се надявам тя да не е нова за вас.  Peace

Да се представя: имам 3 деца - на 22, на 13 и на 5.  bowuu

Става дума за този член от наредбата на Столична Община относно таксите за детски градини:
Чл. 24. (1) За ползване на детски ясли и детски градини (ОДЗ) не се
        заплащат такси по чл. 23 за:
         а) деца на родители, единият или двамата от които са загубили 50 и над
         50 на сто от работоспособността си;
         б) деца пълни сираци, деца на неизвестни родители, децата на загинали
         при производствени аварии и природни бедствия, децата на загинали в
         изпълнение на служебния си дълг;
         в) децата с тежки хронични заболявания, посочени в списък, утвърден от
         министъра на здравеопазването, когато посещават масово или
         специализирано детско заведение;
         г) третото и следващите деца на многодетни родители, когато са
         отглеждани в едно и също семейство;

д) при отсъствие на детето - за времето на отсъствието при положение,
         че родителите са представили медицински документ или предварително са
         уведомили писмено директора на детското заведение;
         е) не се заплаща такса и за времето, в което детските заведения или
         отделна група от тях не работят поради аварии, ремонти, карантини и
         други обективни причини;
         ж) деца, настанени в социалните домове на територията на Община
         Пловдив.
        (2) Таксата по чл. 23 се заплаща с 50 на сто намаление за:
         а) деца на родители, един или двамата от които са студенти в редовна
         форма на обучение;
         б) деца на самотни родители;
        (3) Когато две деца от едно семейство са приети в едно или различни
        детски заведения се заплаща следната такса:
         а) за първото дете - 100% от размера на таксата по чл. 23;
         б) за второто дете - 50% от размера на таксата по чл. 23;
        (4) Когато три и повече деца от едно семейство са приети в едно или
        различни детски заведения се заплаща следната такса:
         а) за първото дете - 50% от размера на таксата по чл. 23;
         б) за второто - 25% от размера на таксата таксата по чл. 23;
         в) за третото и следващи деца - не се заплаща

Аз съвсем случайно разбрах за това, специално мен ме касае т.1г, и вече е уредено най-малката ми дъщеря да не заплаща такса в ДГ! Разбира се, говорим за общински ДГ и за Община София-град. Не знам как и дали е решен този въпрос в други общини на страната, но най-малкото може да се повдигне този въпрос.

С пожелания за здраве и по-висока информираност за правата ни!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт