МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 086
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Здравей, mimiska.
Добре дошла при нас.
Действително тази информация не е нова за нас, даже някои вече я използваме.  Laughing Но ти благодаря, че я споделяш и че цитираш точния текст от наредбата. На много мимичета им отказваха тази привилегия, а сега ще има точно на какво да се позоват.
Поразкажи нещо повече за теб и дечицата ти. Ни е и снимки много обичаме.
  Hug

# 496
Здравей,Мимиска Hug.Във всяка община е различно.Миналата година след двумесечна борба успях да наложа правото на Лъчи за намаление.В нашата община за второ и трето детенце се заплаща 25%от таксата.Тази година сами ми напомниха да подам нужните документи за да ползваме права от октомври Laughing.
Разкажи за дечицата си.Големите са вече пораснали хора но, малкото е възрастта на Лъчко.
Добре дошли и на другите нови мамита. Peace
Сузи,прекрасни талантливи деца.Поздрави. Hug
Моите най често се изявяват на полето на творчеството newsm78.Творят бели с такава скорост.....
Лъчко направи ледени бонбони и дегустатора: тоест Крис сега се лекува от бронхит.Болничния ми свършва но, той не е оздравял напълно.Утре пак се понасям на метлата.
Когато мога пак ще пиша...
Феичке добре ми дойде зеленичкото..  bouquetТолкова е гадно времето навън... Sick

# 497
  • Пловдив
Цитат
Моите най често се изявяват на полето на творчеството newsm78.Творят бели с такава скорост.....
любето направо щях да падна от стола  Joy Joy Joy

Цитат
CLICK,what you*ve got?.....a care to share? Rolling Eyes
maimp , това което мога да споделя е, че се опитвам да изобретя начин да нося 15 дини под една мишница. За сега дините ми изпадват - за това приемам всякакви съвети  Hug

До преди малко - освен, че трябваше да съм на работа, трябваше да готвя, да сервирам, да разтребвам, да изпращам 3-ма ученика, да дициплинирам един "ученик" който искаше да се прави на "болен", за да не отиде на училище, да отскоча и да пусна едни документи по куриер, пътьом да напазарувам, да проведа няколко разговора с клиенти... и още някои неща.
Та това е само предиобеда. Да не изброявам какво още ме чака... Само ще кажа, че мисля да запиша 3 нива английски по програмата Аз мога, защото цялото това свободно време дето го имам - да не скучая. И за да мога все пак да се справя в някакви рамки( само 24 часа на денонощие) реших да запиша езика в Кабината - за да не се налага да обикалям улиците, за да ходя на курс.

НО... Това ще означава огромен престой пред компютъра и за да не ми залепне д-то за стола си мисля да "убедя" любимия да ми купи фитнес уред - степер, защото ако не се движа достатъчно вечер не мога да спя. А идва зима...

Пред очите ми непрекъснато е една картинка:  един хамстер, които "бяга" в онези колела( не знам как се казват)

Ако погледнете аватара ми - сега вече не само ще плета с джой стик - но и ще уча английски по същия начин  Joy Joy Joy

Но не пропускам да ви чета  Hug

Нали знаете, че съм с две ръце "за" срещичка и си мисля, че ако искаме да имаме такава - май е добре да започнем да мислим в тази насока  newsm78

Мислих си и за предишната дискусия - как ни влияе времето - аз, поне за себе си, се старя да се наслаждавам на всеки сезон -обичам зимата и игрите в снега, обичам пролетта и онова светло-зеленото, когато листата са съвсем млади и свежи, обичам да гледам и как след това стават все по-тъмно зелени - и през май всичкото зелено е наръсено със капчици роса от дъждовете, които изненадващо и постоянно  падат. Обичам лятото..., о, колко обичам да плувам в морето и да се препичам на слънце! Обичам и през есента да си облека яке с качулка и да изляза под дъжда без чадър и да шляпам в локви с часове...(само часовечете ми ги няма в такова изобилие инак локви кал има  Joy )

Пролетна - появявай се по-често за да ни припомняш за зеленото  Hug
Имаше и една друга твоя "колежка", която от много време не е писала поне в нашата тема - тя също ни връщаше усещането за пролет, за ново начало, за нова надежда...

Ей, много дълго стана... както забелязвате съм в много романтично настроение - сигурно маминкаваня ми действа така...

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 13:53 от click

# 498
 Click,  Hug
.......усещането за пролет, за ново начало, за нова надежда...

О, надежда винаги има. Нали знаете историята: когато Пандора отворила кутията и освободила всички болести, мъки и страдания, които се пръснали сред хората, последен от кутията излетял мъничък, светъл и лек дух - Надеждата. Тя също литнала сред хората и ги подкрепяла, напомняйки им, че след нощта идва ден, след мъката - радост, след раздялата - среща, че животът и смъртта, болката и щастието, доброто и злото вървят ръка за ръка и че колелото на живот непрестанно се върти....

ПЕСЕН ЗА НАДЕЖДАТА

Недялко Йорданов

Когато изглежда,
че няма надежда,
че всичко е свършено вече –
недей се смущава,
недей се прощава,
недей се предава, човече.
Кажи – не ми пука
от таз несполука –
аз мога, аз вярвам, аз зная,
че въпреки факта,
това е антракта,
това е антракта – не края.
От огън опърлен,
от всички захвърлен,
затворен в най-тъмната стая –
недей се спотайва,
недей се отчайва –
кажи си: това не е края!
Кажи: не ми пука
от таз несполука –
аз мога, аз вярвам, аз зная,
че въпреки факта
това е антракта,
това е антракта – не края!

Обичам ви.
Бъдете благословени.

# 499
Здравейте, момичета!!!!!

Никакво време нямам за писане.......А и въобще не ми е нито зелено, нито романтично, та да се включа подобаващо в разговора......Не съм приятна компания, за което за пореден път се извинявам.......

Срам ме е,че нито на работа ходя, а си седя в къщи, но времето така ми изтича между пръстите, че се чудя понякога как седмицата е свършила, а аз не съм я усетила.......

Само в тона на mimiska да се включа......Бяха ми казали,че са премахнали безплатното пътуване с автобус......Днес питах в нашето социално и те ми казаха,че да, премахнато е от април месец, но само за инвалидите.....За многодетните майки е било в сила........

Дано успея скоро да се включа адекватно в темата.....Мирише ми,че среща няма да има. Дано бъда опровергана......

Hug

# 500
CLICK, #Crazy-задъхах се Laughing,
не мога да ти дам съвети...съжалявам,
възприемам те обаче като интелигентен човек,и щом си  поставила толкова много задачи,вярвам ,че ще се справиш Simple Smile,вероятно ще коства ...нерви ...и сън,
но пък си заслужава..смятам Simple Smile,

Аз изчитам книги,които ме разтоварват-в момента ирландски...,
вълшебства,магии,друиди,банши,леприкони....абе въобще в паралелен свят съм... Laughing

Лека вечер ,момичета..... Simple Smile

# 501
Click  Sunglasses  няма ли желаещи да носят дините, да помагат?
Тази вечер съобщих на хлапетата да се готвят, че ще стават батковци. Големия доста се позамисли  Rolling Eyes . Малкия естествено, нищо не разбира, но крещя в синхрон с мислите на големия.
Да видим какви ще са реакциите след обмисляне и престояване на информацията.
Усмивки на всички.

# 502
Хей здравейте мили,добрички но и уморени майчета!
Ох, там две майчета за ядене на сладко говорят Grinning Ама честно да ви кажа, аз може и първото място да заема по хапване на сладко.Не случайно съм 68кг.(както казва майка ми-направо кльощавичка Joy) при ръст1.70. Ама обичам си сладичко какво да правя.Аз като не го търся-то ме търси.Отварям някакъв си шкаф и то хоп Winkнамига ми отсреща.Нали съм добра-как ще го оставя Laughing
Благодаря на всички майчета за хубавите думи.
А тук, лекинка носталгия се чувства.Носталгия към хубавото време и много други неща.Фейчке пак внесе топлота във форума.Пък как все такива хубави неща намирате-не знам.
Maimp три куплета за 15 минути определено си е талант Grinning
Любето бързо оздравяване на твоето човече пожелавам Hug
Мама Цоцоланка и аз така.Не работя,само с децата се занимавам, а времето не стига. Но като че ли ми липсва и желание да правя каквото и да е, освен ако не е нещо належащо Embarassed и отлагам.А пък то туй отлагане така ми се отдава Embarassed
Маминкаваня Hug намерил си е Сънчо удобно и уютно местенце и не ще да си ходи.Ама как ще иска в този студ навън Laughing
Мишелаа утре ще чакаме с интерес обмислините реакции на децата.Май днес е минало сравнително добре Hug
А за срещичката аз предлагам 3 декември следобяд или 4ти декември сутринта.Защо точно тези ли? Ами просто така.СЕга да не помислите че защото има вероятност на 3ти да сме в София-нееееееее.Или защото имам голямо желание да се запозная с всички ви? Неееееее. ОПАААААА! ПООМОООООЩ! Носа ми стигна до монитора newsm45 Защоооо ? Аз не лъжаааа.Ау, вече има дупка в монитора.Ще трябва да спра да пиша.Или да лъжа? Тъй като съм много приказлива ще спра да лъжа Joy Joy Joy Да, ако с Божията помощ успеем да съберем пари за да дойдем на конкурса за Мини Мис и Мини Мистър Малките Големи Таланти на България това означава че на трети ще сме във София.И ще мога да съчетая нещата. Но за съжаление няма никаква гаранция , че ще дойдем.За сега даже обратното Cry Така, че не мога да искам да е на трети. Но все пак ми харесва като дата Laughing
Е хайде спирам вече. Прегръдки на всички вас с пожелание за по добро настроение и повече усмивки.Нека утре да сгреем хората около нас с хубавите си усмивки!

# 503
Хе-е-ей, имаме първата предложена дата за предколедното парти - 4 декември. Сузи, нека е в събота, за да могат работещите да се включат. Други предложения?
В сметката имаме около 350 лв. (трябва да проверя за точната сума), т.е. можем да си покрием наема на залата. Дали пак да търсим аниматори или сами да си организираме игрите? Миналата година имаше добри идеи. За почерпката - ясно, досегашните кулинарни конкурси се оказаха хем забавни, хем питателни. Wink Имате ли идеи за тема на тазгодишната среща? Ще правим ли конкурс за рисунки или този път ще амбицираме децата с нещо друго? И още нещо - идеи за подаръци за децата?
Малко пояснения за мамите, които не са участвали миналата година - събирахме по 15 лв. на семейство, за да купим подаръци на децата. Досега вземахме подходящи за различните възрасти книжки от издателство Фют. Но ако имате други идеи - пишете.

# 504
Добро утро,
от Бургас-дъжд и тъмно небе,
отивам да водя предучилищника.....

Усмихнат ден....

# 505
  • София
Добро утро!
За датата за среща съм ЗА - поне за момента нямаме други планове през декември. За идеи ще помисля. Ще отваряме ли организационна тема или тук ще обсъждаме?

click, какви дини, бе жена, есен е вече - опитай с тикви!  Mr. Green Нали знаеш популярната поговорка - "ако живота ти даде тикви - направи си тиквеник" Mr. Green. Успех с всичко - сигурна съм, че добрият жонгльор с 15 тикви, който живее в теб ще се прояви с пълна сила. Laughing Hug Heart Eyes

Цоци, "и това ще мине" - нали знаеш наш'та мантра! Grinning
И мен ме тресат подобни мисли често, често, ама  като седнах пред монитора ей тъй само да проверя кой какво е писал, гледам една зелена надежда насреща ми...нещо като позитивна инжекция ми дойде малко зелено в черния ми венозен поток. Mr. Green Просветва ми, действате ми терапевтично, така да се каже...

Хубав мокър ден ви пожелавам!  Laughing Аз съм си пуснала есенния ароматизатор вкъщи - липов чай и препечени филийки - мммммммммм - "няма нищо по-хубаво от лошото време" Mr. Green

mrstraetz

# 506
Привет и от нас! Hug
Май отдавна не съм писала. В работата сме на етап спасяване на фирмата. Миналата седмица шефа дойде да ни закрива, но го убедихме, че ще се справим и сега трябва да докажем, че можем да изплуваме.
Вкъщи влизаме в ритъм, ама с това раннно ставане, по тъмно, студено. Хич не ни харесва. Освен това мъж ми ще заминава за чужбина, и направо не знам как ще ги водя и взимам от детската и училището. Не че нямаме кола, не че нямам книжка ,но не смея да карам в тая лудница.  Embarassed Вики от днес ще ходи и на карате в училището, малките пък на същото в детската градина. Да видим как ще се оправим.
За срещата съм с много ръце. Peace Дата ми харесва. От аниматори бихме могли да спестим, ако някои от нас се наемат да забавляват децата. Аз лично нямам такива умения. Можем да разнообразим тази година конкурсите с правене на фигурки от цветни хартии, от картон. Не че знам как точно се правят, но съм сигурна, че децата ще знаят. Wink
Хубав ден на всички! Целувки! Hug

# 507
  • София
Добро утро!
 Hug Пак ме заредихте с романтично настроение и топлото усещане че" не съм сама"  Hug Hug Hug
 Mr. Green покрай Ванчето започнах да връзвам някоя и друга дума смислово, иначе съм лоша текстописка.

"и това ще мине" - нали знаеш наш'та мантра! Grinning
Колко често ми се налага да го казвам ,само да знаете.......

Клик ЩЕ СЕ СПРАВИШ!  Hug
Пролетната Фея МНОГО ХАРЕСВАМ творчеството на  Недялко Йорданов !

Кабо Алма аз като "новодомка" да ти благодаря за разясненията относно срещата. Много ми допадна идеята ще се включа с каквота мога . А тези парички по банков път ли ги събираме?
'

# 508
Маминка,да ти кажа и аз,че много ми харесва стила ти на писане,
защо не се пробваш в тази сфера,
звучиш невероятно затрогващо,оптимистично,тъжно и усмихнато,
въобще като палитра си, или като многоцветна дъга....,
на днешните медии това им липсва-цвят,
аман от чернилка и мръсотия.....

# 509
Ми че тя, Ванчето, отдавна пописва. И блогче си има. Много леко се лее мисълта й във вид на думи, редят се една след друга като наниз мъниста на моминска шия.  Hug

Нали знаеш популярната поговорка - "ако живота ти даде тикви - направи си тиквеник" Mr. Green.

Click, и аз мисля да смениш дините с тикви. Тиквеникът е вкусно нещо, а във връзка с дините само за динена кора се сещам, а това хич не ме привлича.  Joy

За среща сме съгласни, но трябва да помисля малко върху идеите за забавление.

Лек ден ви пожелавам и отивам да поработя малко.

Общи условия

Активация на акаунт