МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 087
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
Хихихихи, познах се - и в описанието на Цоци, и в това на Пешеходката.  Joy Joy Joy
Ами такова е ежедневието ни. Ние нямаме бавачки, домашни помощници и т.н., нямаме дори баби и дядовци на разположение. Ние сме обикновени български майки, които сме решили, че децата осмислят живота ни, огряват с усмивките си сивото ни ежедневие и само с един поглед ни обясняват защо сме тук, за какво се борим, за какво всеки ден плаваме срещу насрещни, сурови ветрове, защо не лягаме в праха край пътя, когато сме изтощени, защо продължаваме напред, когато нямаме сили и за една стъпка повече, защо не си доспиваме, защо нямаме време за себе си, защо...... - защото имаме тях! И те са нашата съдба, която сами сме избрали, те са нашата болка и радост, нашата награда и нашето наказание, нашия живот.
И на фона на всичко това, аз все още дълбоко в себе си тая неосъществимата мечта за още едно дете....
Лудост? Най-вероятно, но аз харесвам тази лудост. Аз съм оптимист, дори и когато видимо няма причина да бъда... Дори когато е студено, когато времето не стига, когато 24-те часа на денонощието са неумолимо кратки, когато помощта е само в твоите ръце, когато парите едва стигат (дали?), когато задачите, с които си се захванал са много повече, отколкото е по силите ти... Не, греша. Всичко е по силите ни - моите, нашите сили. Всички сме благословени с най-прекрасното нещо на света: добри съпрузи и деца! И за това щастие си заслужава да се плати всяка цена, нали?!

И аз рядко пиша. Все няма време, ама днес съм "безработна" и ей ме на!  Mr. Green
Затова сме тук: за да споделяме радости и проблеми - за да умножим щастието си и да споделим болката си.
Радвам се, че ви има.
 Hug

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 14:43 от Пролетната Фея

# 526
Цоц, специално за теб се самоцитирам от една друга тема:

Припомних си как един ден крещях в банята - НЯМА ЛИ КОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ, БЕ?!?!?! Щото с едната ръка държа бебе, с другата свалям дрехи, с другата памперс, с другата пускам вода... та не ми достигаха още 3-4 ръце само.... Нямаше кой - много ясно! За сметка на това си казах всичко, което мисля на Твореца - подробно обясних забележките си относно скапания продукт, който е създал Laughing

bouquet

Това го писах снощи....Явно сме на една вълна.....Самоцитирам се и аз......

А вие как успявате с толкова работа, бе хора...?

Не ме питай.....Понякога като се обърна назад и се питам - Това аз ли го свърших......

Един ловец бил в гората....Пред него - мечка! И разправял - С едната ръка държа пушката, с другата ръка се катеря по дървото, с третата ръка се пазя от мечката....И го прекъснали - Ами как третата ръка, ти имаш само две......-Две, две...ама в напрежението и вие ще извадите повече......

Та...явно понякога в напрежението вадя повече крайници......

Благодаря, момичета! Hug

# 527
Цоц, все забравям да ти кажа - нали знаеш късметчетата, дето си ги вземаш с кафето, едни такива рулца...? Та, купувам си един ден кафе и взимам и едно такова рулце и ... какво да видя?! "Преди имах поне шест теории как се гледат деца, сега имам шест деца и нито една теория..." Често ми се пада някоя мъдрост дето не мога да я смеля, още повече преди да си изпия кафето, но винаги има автор - Кант, Мант или друг мъдър човек, а сега - нищо! Ще прегледам закона за авторското право Peace

# 528
Момичета, така ме разчувствахте, рева от половин час над постовете ви. То и хормоните са ми в повече сега, но вие всички сте вълшебници. Всички сте невероятни жени. Така сте описали живота - весело-тъжен, понякога забързан, друг път - лежерен, но винаги невероятен.
Ох, даже не мога да продължа, не спирам да хълцам и подсмърчам.

# 529
Ние нямаме бавачки, домашни помощници и т.н., нямаме дору баби и дядовци на разположение. Ние сме обикновени български майки, които сме решили, че децата осмислят живота ни, огряват с усмивките си сивото ни ежедневие и само с един поглед ни обясняват защо сме тук, за какво се борим, за какво всеки ден плаваме срещу насрещни, сурови ветрове, защо не лягаме в праха край пътя, когато сме изтощени, защо продължаваме напред, когато нямаме сили и за една стъпка повече, защо не си доспиваме, защо нямаме време за себе си, защо...... - защото имаме тях! И те са нашата съдба, която само сме избрали, те са нашата болка и радост, нашата награда и нашето наказание, нашия живот.

Всички сме благословени с най-прекрасното нещо на света: добри съпрузи и деца! И за това щастие си заслужава да се плати всяка цена, нали?!
  Hug

Съвсем обикновени жени сме Ани, да!!!! Heart Eyes Благодаря ти за подчертаните думи!!!! Hug Много точно си го казала.....И да......Имаме най-прекрасното на този свят - добри съпрузи и деца! Наслаждавам им се на тях постоянно, всеки ден, всяка вечер както квачка събира пиленцата си, така и аз съм нетърпелива да си събера семейството....Семейството - брулено от бурята на живота всеки ден - кога по-малка, кога по-голяма, но накрая събрано у дома, където е топло, където има обич, където има подслон срещу всички бури на този свят......

Ще прегледам закона за авторското право Peace

Делим фифти - фифти да знаеш Hug........И сега Каро бос ли ходи?

Ванче....къде си ......Мислех си за тебе....То е ясно,че не ми донесе липов чай и препечени филийки, но вече стана традиция като заспи Сами с Йоан да пием топъл шоколад.....Та като си го пия и се сещам за теб - че то голяма разлика от топъл шоколад и капучино - няма!

# 530
Момичета, така ме разчувствахте, рева от половин час над постовете ви. То и хормоните са ми в повече сега, но вие всички сте вълшебници. Всички сте невероятни жени. Така сте описали живота - весело-тъжен, понякога забързан, друг път - лежерен, но винаги невероятен.

А, няма нужда да ревеш!
Скоро и ти ще станеш вълшебница Hug

# 531

От рев полза няма, ами стегай редиците и се подготви за магията    bouquet

Абе, не ама - почти.

В паузата докато гледам форумО и посвършвам нещо из къщи открих арт галерията на най малкото ми златце. Изписала ми е около милион зайчета, "хори" (човеци) и понита върху стената. Отгоре старателно е залепила двойно залепващо тиксо. Подговям ешафода, само да ми се върне от градината afwitch Гледам от няколко дни залепеното тиксо и си викам - като съм почивка ще го махна... а то, какво било скрито отдолу. И за сведение - двойнозалепващото не се отлепва... Запечатали сме изкуството форевър. тъкмо се надявах да минем без ремонти Cry

Виолетовата, с удоволствие те фиксирам! Баш ми е драго!  bouquet

# 532
ДИП,отглеждаш си творец-
това е ИЗ-КУС-ТВО,ИЗ-КУС-ТВО, и то запазено за следващите поколения Laughing,
освен това творецът е и изобретателен..... Grinning

# 533
Стой и гледай как изобретателно ще я утрепам - само да ми дойде!

# 534
Сакън,недей тормози артистичната натура Laughing,
вчера София нарисувала дивана с тебешири  ooooh!,почистих го,
обидена е......продължи творчеството си с флумастер-пак върху дивана Crazy

Уф,ама сте маскариииии Laughing,само рефрешвам страницата и чета,
а имам да мия шишета....отивам,пак шъ додъ Joy

# 535
Артистите ще намалеят значително до довечера Peace Ще останат само двама циркаджии и Директора на цирка, вервай ми!

# 536
ДИП, ( супер е това обръщение..- харесва ми)
Няма да трепеш златцето. Да му купиш на твореца материали за творчеството - листи, моливи и..каквото там му е реда, да го хванеш за ръчичка, да го заведеш до тиксото и да му претнеш една лекция (кратка! и спокойна) в стил "Що така бе Миме, трябва да затрием произведенията след ремонта" и да връчиш на детето листите с указания да нарисува всичко дето му се върти в малката златна главица на тях, така,че да можеш един ден да ги показваш гордо, като най-ранните й творби..
Така де..изкуството тряябва да се поущрява и да се съхранява за поколенията..   bouquet

В този ред на мисли..имам същия проблем (като изключим тиксото..) Гледам две от стените в къщи как са изографисани и..не смея да ги ремонтирам, че..не знам до кога трае този творчески устрем в най-дребното.. Близо година е много арт обстановката и уж скоро не е добавял нови изображения, но..това лято не посмях да залича творчеството му.. Живот и здраве, следващото ще е на 5 и се надявам да цени малко повече труда си..
 Laughing

# 537
  • София
Почерпете се моля за нашите пораснали каки:

Да ви разкажа един бисер на "големите каки":
Месец след раждането на Никола, Юли ми обяснява:
- Мамо, брат ти се е наакал.
- Юли, на теб ти е брат, на мен ми е син, както вие сте ни дъщери - казвам аз.
След няколко часа Юли говори с баба си:
- Бабо, ние сме на мама и тати дъщери, а пък Никола им е ЗЕЛЕН.
- Не бе, Юли, СИН е, поправя я Стаси.  

Моите госпожици са нарисували целия апартамент, когато бяха на 2-3. Ама ремонт няма да правим, че изчакаме и артистът да покаже творчеството си и след това ще мислим - може за абитуриентските балове  Wink

# 538
Есме, да са ти живи и здрави красотите!   bouquet за теб!

Щурчо, взела съм топове хартия, тя прекрасно знае къде се рисува...  Rolling Eyes Уф, отивам да я прибирам ... Мимето... ще се разправяме в къщи, ама първо ще я водя да я подстрижа.

# 539
"СИН","ЗЕЛЕН" Joy-простря ме,
честит ви празник,
здраве,усмивки и безгрижно детство на девойките,вие- здрави и спокойни да си ги гледате Simple Smile ,

ние в къщи хола не сме го обзавели,имаме диван-въпросният,
масичка-мой набор,
кошара за игра и едно нощно шкафче ,на което е фиксиран 14 инчов телевизор,
отказваме да вземем по-голям на този етап,
една от причините е,че София старателно го забърсва с мокри кърпички-ЕЖЕДНЕВНО Crazy ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт