МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 363
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Ванче, и аз тук...Станахме 4 за партия карти........Ех...maimp  запълни карето.....

При нас нищо ново.....Т.е. има.....Взехме на книжарницата една жена да ни помага - почасово и в определени дни(просто толкова можем да поемем като заплащане) и сега Лъчо ще има повече време за в къщи и да ме отменя за децата......Та...от време на време ще имам още 2 ръце помощ....Това си е направо постижение на досегашната суша и нямане.......

Друго...вчера се опитахме да запалим парното - неуспешен опит. Не сме видяли едно нещо на помпата да го натиснем и тя не тръгна. Разбрахме какъв е бил проблема, но беше късно. Та днес очаквам епизод 2 на филма - Топло.

В понеделник ще идва майстора(разбирай брата на Лъчо) да ми представи какво е измислил за гардероби на децата и ми обеща,че ще ги направи бързо...Дано, че специално този на момчетата се разпадна в неделя......

Ежедневието ми е нормално, всяка една от вас го има.....Много искам да споделя с вас едни много въздушни мъфини - http://tanitaang.blogspot.com/2009/10/blog-post_08.html, както и едни много сполучливи джобчета за закуска и училище - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16571317#msg16571317......

В момента чакам кафето да изстине и да си го изпия...Ще го пия в компанията на големия син - той е на чай. Та...това е хубавото на голямото семейство - винаги има с кого да си пиеш кафето.....

Желая ви хубав, свеж, приятен и усмихнат ден! Hug

# 586
Много хубави снимки видях, да са ви здрави и усмихнати дечицата!
Маминка Ваня, благодаря за кафенцето. Аз не пия но с удоволствие ще си го душа с вас  Wink.

Мамо Цоци, дано завърши топло втория епизод  Laughing. И ние играем в този филм, ама май в сапунената му версия - безкрай. Сега съм на палатков лагер с малчо в апартамента на баба. Останалите идват на свиждане и топла храна и после -айде при белите мечки на село  hahaha. Оооо и дървата чакаме "всеки момент", ама туй й от май месиц насам #Cussing out.

Мишела, няма да ти е лесно, но пък е мноооого изпълващо  Hug. Хубав ден, а и временце лично за мързелуване да ти оставят твоите момчета.

# 587
Ох, Цоци  Crazy-какви изкушения....,
добре,че днес ми е въглехидратния ден Joy,
започнах 90 дневната диета,от всичко видяно, тя най ми падна на сърце Flutter,

Лили, и при вас ли е така ветровито Confused,
само това ме спира да изведа Вярата,
но пък и морето,което така много обичам ,има право на капризи Laughing,

Усмихнат ден ,момичета.....

# 588
  • София
Ммм Цоци, много благодаря за предложението. Имам нужда от репти, Старая се да съм изпекла нещо от предния ден да имам за закуска за ученичката , че сутрин е страшно малко времето , а ставам в 6  Tired

Аз прибрах Вярата от училище, накърмих Светлината и след домашните и пазаруването отиваме за Магията, която сега се вихри в детската градина .  Grinning

maimp и аз съм я правила 2 пъти,  добра е диетата  Peace сега започнах Системата -60.

# 589
Танче,видях я тази диета,
ами, то както до 12 часа всичко се яде ,и то без ограничения.... Flutter,
не е за мен,аз ставам в 6 часа....до 12-ще изям света Joy

# 590
  • Пловдив
Здравейте момичета,

виждам че  има мами на диети... Моите летни завоевания бяха загубени презминалата седмица  Sad

Наминавам специално да ви кажа за един конкурс, защото тук има мамички на  мнооого талантливи дечица http://arlekinfest.com/

# 591
Здравейте!

Аз не съм от отбора ви още, но един-два пъти писах тук.

Понеже това е една от най-положително настроените теми тук, бих искала да споделя прекрасното си впечатление от една книга. Ето я:

http://www.book.store.bg/p27021/kak-da-govorim-taka-che-deteto-d … lejn-mazlish.html

Тази книга е много заразяваща и ми помага да разбирам случващото се в главите и сърцата на децата си...

Пожелавам всичко най-хубаво на всички ви!

А тази е нейният предшественик:
http://www.book.store.bg/p20430/deteto-i-nie-d-r-haim-ginyt-d-r- … uolas-godard.html,
но първата е "по-практическа".

# 592
Цоцоланке, за последен път те предупреждавам - тука пишат съвсем обикновени, редови многодетни и не съвсем многодетни мами. Категорично отказвам да надничам в Готварския и да се депресирам излишно. Ако обичаш да не провокираш злото в мен Twisted Evil! Тука е истината, братя и сестри, вервайте ми! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529365.0;topicseen
Heart Eyes
 Heart Eyes

# 593
Здравейте,не съм писала,защото нямах какво да кажа по темата със срещата,защото въобще не разбрах за какво става въпрос  Simple Smile
Но пък видях едни малки,сладки,прекрасни бебчета!Да са ви живи и здрави!  Hug
Покрай нас доста неща се случват....
Сега започваме ремонт на детската стая за Ивон и Бела.Вчера ходих и да купя тапети .Ходих да говоря с майсторите,ходих да говоря и с дърводелеца,който каза,че ще си имаме желаното легло до средата на ноември.Аз свалих една снимка от нета,на едно двойно детско легло,много ми хареса модела,но цената е безумна-800 лв.Точно никога няма да дам толкова пари за легло,което не се знае и докога ще използват.За това избрах варианта с дърводелеца,който ни е приятел,ще ни излезе двойно по-малко,може да не е толкова красиво,но....
Утре ще дойдат майсторите да оправят стаята,да изкарат всичко,да шпакловат там каквото трябва,да боядисат,да сменят полюлея,а в понеделник ще дойдат да сложат плочки,че съм решила,че ще е с плочки отдолу,та така...Най-накрая вече ще останат тапетите и всичко останало,аз мислех,че ще стане много по-бавно,но то до края на този месец всичко ще е готово,освен леглото.
Пък вече след Нова година ще оправим и спалнята и ще купим легло и за бебо.
Вчера нашия тати е купил количката,която бях харесала на Bebe confort-High-treck,много по-евтино му е излязла,отколкото в Б-я.Утре ще ми я изпрати по някакво бусче Rolling Eyes Дано пристигне,че малко ми е съмнително Thinking....Човека казал,че до сряда ще си я получа количката,дано...
Малко ми се струва,че избързахме...Но пък аз не съм от суеверните,освен това не съм я купила аз,така че   Mr. Green Laughing Mr. GreenИ дрешки за бебо ни е изпратил,някакви бодита и някакво комплектче  Laughing Дано да не е взел дрешки като за 2 годишно,че никога не улучва размерите той.
Вече имаме 100 процентово потвърждение,че ще имаме момче,а аз съм 100 процента сигурна,че ще се казва Антон или Самуил  Heart Eyes
В сряда Бела имаше РД,та имахме гости 6 дечица,от 11 сутринта,та чак до 16 и 30,много се изморихме,бях скапана направооо....Утре вечерта пък ще празнуваме РД-то й в заведение с по-възръстните,с по-близките приятели и със семейството,макар че такъв мързел ме е обзел,че направо съм се отпуснала като дроб....
Сега трябва да ходя да взема тортата,а така ме мързи,че ако ме болеше,колкото ме мързеше,охоооо Confused
Лека вечер!  Hug

# 594
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много от нас ще празнуват на 20.08.... Laughing

В сряда Бела имаше РД,та имахме гости 6 дечица,

Това е все едно да ти дойдем на гости само Цоцоланка и аз, даже няма да сме на 100% Joy, щото моя големия вече не ме придружава на такива празници - демек нищо работа. Да ти е жива и здрава рожденичката!  bouquet

# 595
ЧРД на Бела и поздравления за храбрата й майка!   bouquet
Суит Мони, с много работа си се нагърбила, ремонтите са време и сили-изцеждащи Whistling .. но после ти е едно такова довоолно... Изобщо, заслужава си!
Само защо теракот в детската стая? Това е "студен" материал и като субективно усещане и като настилка. Дървото е значително по-мек и "топъл" материал, особено подходящ за жилищни помещения без масов достъп на хора. Имам предвид възможности като дюшаме, паркет или в най-евтония и бърз вариант -ламинат. Дечцата често обичат да  "шляпат" боси и да играят на пода. ... Ооо, аз май се поувлякох. Извини ме, сигурно си го обмисляла нееднократно и имаш много други съобразени обстоятелства, за които дори не подозирам.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Това е все едно да ти дойдем на гости само Цоцоланка и аз, даже няма да сме на 100% Joy, щото моя големия вече не ме придружава на такива празници - демек нищо работа. Да ти е жива и здрава рожденичката!  bouquet
Joy Joy Joy Пешеходка, чак сега си давам сметка,  newsm78 защо престрашилите се да ни поканят на гости предпазливо питат, в какъв състав ще се явим. Laughing

# 596
  • София
Мони пази се миличка, не се преуморявай.  Hug Най необходимото за децата е ЗДРАВА МАЙКА. ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ПОРАСНАЛАТА БЕЛЛА!

# 597
lili 7 ,избрах терекот,защото ще е по-лесно за чистене,че децата цапат супер много.Ще сложим подово отопление,а ще сложа и едно килимче през по-студеното време.

# 598
  • София
Мони, да ти е здрава и усмихната Бела!Успешен ремонт  Hug Дано си доволна накрая от резултата.

lili 7, и нас вече не ни канят на гости  Wink но ние свикнахме и не се ядосвам. Преди ми беше тъжно, но сега... И аз като си знам и вече питам колко човека да отидем. Миналата година така поканиха Йоан на рожден ден, а той е свикнал навсякъде да са заедно с Анди и му беше едно тъжно... Но няма как, хората все сметки правят ( аз също, разбира се), та трябва да се опитвам да ги разбера.

Нещо спряхте да пишете в темата за празника, а трябва да се разпределят отговорностите.

# 599
Аз пък това да не се канят всички -не мога да го разбера....,
още повече като се отнася за деца,
винаги когато канят Васко ,се смята и София....разбира се аз самата не я водя,защото обикновено компанията е мъжка, а пък тя е склонна да повтаря действията и е все насинена.....,

Суийт,само и аз да вметна...в детската сложихме ламинат...много сме доволни,
подовото отопление е извънредно голям консуматор на ток...една година бяхме наели къща в Мелник,за една вечер,беше с подово отопление,
сметката за ток беше космическа #Crazy

Другата седмица ще придружа Васко до Варна...по училищна линия,
както бях вметнала преди ,въпросното мероприятие щеше да изчака хубаво време....е баш така ще е ooooh! Crazy Joy

и по този повод да ви питам -КАКВИ хапчета има против повръщане за деца

ВАНЮШОООООО,не сервираш кафе,ще те чакам...

Усмихнат ден,момичета...като не грее слънце навън,нека да грее в домовете ви....

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 09:10 от maimp

Общи условия

Активация на акаунт