Целият Априлски отбор е засмян, след като днес се роди Дамян!

• 33 292
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!

Честит отминал имен ден на патеричка!  bouquetДа са здрави всииички именици! Hug

И аз тършувам отдавна из тойса за подаръци, установих колко по-удобно е да съм набавила подаръците още през ноември.
Моята задача леееко ме затруднява, защото освен коледни подаръци, имаме си и рожденичка, + подаръци за градината и на двамата...липсват ми идеи.

Черепахче, нашето лягане протича стандартно, и двамата в леглата, или чета на всеки поотделно приказка, или заставам в коридора м/у двете стаи, подпряна на портмантото и от там чета и за двамата.

# 586
Янче, при нас приспиването зависи от това, кой го приспива Wink
Ако аз го приспивам, чета приказка и седя докато заспи, тъй като той иска да се гушка, ако баща му го приспива - чете приказка и понякога го оставя буден да си заспива сам, понякога оста малко при него, но в повечето случай го оставя буден и той си заспива.

# 587
Фил hahaha до откат ли им четеш докато заспят, или който заспал заспал след края на приказката?
Деска и при нас е точно така, и аз завиждам на таткото. При мен при най-малкия ми опит да се измъкна преди да е заспала дълбоко ме привиква обратно.

# 588
А, няма откат, регламента е една приказка, после всеки заспива сам Grinning

# 589
  • София
Соня заспива сама в нейната си стая, само иска да и е открехната вратата да чува че сме там.
Аз преспивам Влади като си лежа на мойто легло, а той в неговото, но държи да ме вижда там.
Понякога си мисля, че съм в графата "лоша майка", че не й чета приказки вечер. Blush

# 590
  • София
Матей не иска да спи сам, свикнал е със сестра си да ляга и като я няма е пролем. Иска при мен или аз при него, някой да го държал за ръката.

# 591
Добро утро! Днес времето тук е по-меко, плюсови температури, ура!

Милена отдавна я научихме да си заспива сама, просто като малка (2 годишна) заспиваше мнооооого бавно, един час отиде, и това просто ни отне много време. От тогава й се чете една приказка, и след това я оставяме да си заспива сама. Да чукна на дърво, нямаме никакви проблеми - нито почва да ни вика по н-пъти, нито нищо, спи си непробудно и даже до тоалетната си ходи сама, ако има нужда. В началото заспиваше много бавно, чухме я още час да си пее или играе в леглото, но от 1.5 години - 2 заспива много бързо, до 20 минути.  Grinning

Коледните подаръци и при мен са на дневен ред. И аз нямам гениална идея - само разни дреболии.  Tired Вчера ходих до магазина на майтойс и магазините на Лего и Щайф за да видя някои играчки на живо. Една позната с дете на същата възраст ми препоръча Поли Покет, но добре че ги гледах в магазина - хич не ми харесват, голям боклук ми се видяха  Embarassed
На Милена й дадох многобройните каталози с играчки, които постоянно пристигат по пощата тия дни и й казах да си избира 5 броя - сещайте се че в противен случай ще иска всичко  Crazy И така я питам периодично за да разбера кои подаръци иска най-често  Grinning
Tя искаше едно барби и то тази http://www.mytoys.de/Barbie-BARBIE-Modezauber-in-Paris-Barbie/Ba … r01.01.02/2077148  но бюстието й е налепено и това не ми харесва - казвам го ако има други които искат да го купят. Та вместо нея, вчера й взех тази http://www.mytoys.de/Barbie-BARBIE-Modezauber-in-Paris-Freundin- … r01.01.02/2077157  понеже бюстието е от плат, пък и не е руса  Wink  Но до там съм с подаръците.  newsm78  Замислих се за Лего, Плеймобил винаги върви и много си играе, но има доста вече. Настолни игри също, само една имам за именния й ден, повече няма да купя защото още са й интересни настоящите. Ще следя да видя вашите идеи  Grinning

# 592
Татянка, винаги като приспивам децата и се сещам за вас, как научи Милена сама и много ти завиждам.
Аз приспивам първо Нора , лежейки до нея поне половин час и след час следва същото с Ема пак толкова , но с чешкане и галкане  Crazy. Поне на малката това го спестявам, няма да повтарям тази грешка. Книжки също не чета вечер вече. Та така приспиването ми отнема един час  вечер и толкова следобяд  Confused. Вчера за пръв път реших да оставя Ема в стаята до Нора на спалнята и казах , че отивам да оправя кухнята. Много се надявах като се върна да е заспала , но не - чакаше ме. Така сега съм решила да процедирам ,  поне едното приспиване да отпадне.

След като барбитата бяха страшен хит две години, вече не ги поглежда. Даже смятам да ги дам в детската градина, но трябва да им намеря дрехите, че всичките са голи. Днес ходих до Джъмбо и видях музикално килимче за танцуване, но дали е читаво не знам, няма как да видя, а нали миналата година това искаше.

# 593
  • София
Сега пък при нас настана студ, а утре и снеговалеж. Само ме притеснява, че още не сме купили ботушки, иначе, шейната е приготвена вече. Crazy

Приспиването ни е много неорганизирано и разнообразно. ooooh!  Ако иска приказка - четем, ако иска игра - играем, ако иска се гушкаме..., въобще "волна програма". Като му се доспи, си облича пижамата и няма сила на света, която да му попречи да е заспал до 5 мин, съответно ако не му се спи е абсолютно невъзможно да го приспим, каквото и да правим. Кофтито е, че често откарва до след полунощ, но поне няма проблеми със ставането сутрин за градина.

Още ми е рано за коледните подаръци, мисля към края на ноември да ги пазарувам. Направих грешката да подпитам Валката, какво иска за Коледа и той като домъкна едни каталози на Лего, имаше само 4-5 момичешки неща, които не си пожела. Хубавото е, че поне това ни е осигурено, Пепи преди време беше поръчал доста неща и има още няколко кутии, които не сме извадили. Поиска си и още стотина неща с Бен 10, Бакуган топчета, фингър борд с рампа, едни велосипедчета (пак такива дребни), писти, колички, един комплект с детско дърво, чук и пирони - само това си спомням в момента, а имаше още много. #Crazy  Естествено, повечето неща мисля да ги пропуснем! Харесаха ми дървените комплекти, имаше модели от тях, които са подходящи за тази възраст. Напоследък много иска да четем от детските енциклопедии, та мисля да му купя още няколко, искам да му вземем и някоя настолна игра, че трябва да уплътняваме някак дългите зимни вечери, а и някакъв комплект за научни експерименти, че полудя по химическото шоу на Политехническия музей, но не съм гледала, дали има нещо подходящо за дребоси.
Много ще ми е интересно да споделяте, какво са си пожелали вашите дечица (аз навремето никога нищо не исках, което беше много жалко за мен)

Честити обечки на Велинка! Фръцка ли се сега много пред огледалото? Wink

Честито и на всички празнували вчера!  bouquet

# 594
  • Boston, MA
Честит имен ден на всички празнували, на патерица! И честити обици на Велина!

Честит втори рожден ден на Влади!  Hug

Аз малко хвърлих бомбата и изчезнах, но обривът се оказа розеола (бебешка шарка, или шеста болест), не го сърбеше изобщо и изчезна след два дни. Температурата, която влачеше преди това, също е била симптом, ама аз не я отчетох като висока и не съм го лекувала.

А и се оказа, че и двамата са ваксинирани за варицела.  Grinning Грабнах приза за добра и организирана майка, знам.

Със заспиването сме като описаните истории на Деси и Черепахова - Дани с мама се приспива (и мама заспива), тати му чете книга и излиза от стаята. Бебето обаче си заспива само, в леглото си, не благодарение на мен, разбира се. Аз гушкам.  Grinning

# 595
Честито на вчерашните именници със закъснение   bouquet
При нас приспиването също зависи от това, кой го прави. Тати чете приказка и ги оставя сами да заспиват, но ако съм аз не ми дават да мърдам от леглото докато не заспят. Да не казвам, че ако някой от двамата се събуди през нощта ме издирва в другите стаи и иска да легна при тях в детската.
За Коледа още нищо не съм приготвила, нито пък съм го измислила, а те и двамата всеки ден си пожелават различни подаръци  #Crazy

# 596
А и се оказа, че и двамата са ваксинирани за варицела.  Grinning Грабнах приза за добра и организирана майка, знам.
Joy

При нас организацията по приспиването е - преобличане с пижами, миене на зъби, четене на "Емил от Льонеберя" (Младен чете), после до преди известно време си лягах при тях и ги чаках да заспят, за да се изнеса от спалнята. Обаче. Докато Иво беше миналата седмица в Пловдив, установихме, че Дани си заспива преспокойно сам и единственото му изискване е да му е светло. Затова сега сме на варианта - оставям ги в спалнята, гася, оставям врата отворена и лампата в коридора светната и се спасяват.

Купих подаръка за рождения ден на Дани  bowuu Един комплект от сглобяемо влакче и бормашина за разглобяване с батерии (или поне аз се надявам да е автоматична, съвсем изключих да питам в магазина или да проверя  Crazy ).

За Коледа вече си измислиха подаръците - Иво искаше пожарна, и туй, и онуй и като го питах един ден какво точно желае,за щото тате говори с дядо Коледа по телефона и обсъждат подаръците, се оказа, че има едно-единствено точно и конкретно желание, за което ми пее още от лятото всеки път, като влезем в определен магазин - газ-колонка за зареждане на коли. Даниел пък иска кран пак от същия магазин. Много ме улесняват.

# 597
Здравейте!
Мимата втора седмица е здрава (чукам на дърво  Praynig) и съм по-спокойна, та влизам да се разпиша по темите.
Честитио на празнувалите Рожден и Имен ден и честити обици на Велинка!
Мимата от една година е с обици и още не дава да й ги пипам  Rolling Eyes .
За приспиването - спим двете на спалнята, заспива само като съм с нея. Книжката е просто задължителна, успявам да се измъкна само като ми се затварят очите от умора. Има 10-ина любими книжки и си избира, най-често е някоя за Франклин (то и аз много ги харесвам   Embarassed  Simple Smile ).
От няколко дена пропуска следобедния сън и в градината и затова вечер към 9 вече спи.

За подаръците - иска ролери още от миналата година (Тина, приличат си с Ема Simple Smile) и костюм на русалка    Crazy. Още не съм решила какво ще бъде.

# 598
Зарка, радвам се, че Мимата е вече здрава, да няма вече болести  Praynig
Юлче, докато двамата бяха с различен режим и Деси си заспиваше сама без проблем, но откакто си лягат заедно и тя свикна да лягам с тях. А, през деня, докато се гледаха с лелята в къщи също си лягаше сама в стаята и си заспиваше след прочитането на приказката. 
Бубка, аз задължително заспивам преди Деси. Тя много се върти, става, ляга по няколко пъти, пие вода, сменя си играчките, разглежда книжки и т.н., докато Кало си ляга и до пет минути е захъркал.

# 599
  • София
Честити обички на Велинка. Честит отминал имен ден на всичките ни малки и големи именници - от здраве да не се отърват!

Емо след вечеря има около час време за игра, филмче или книжка. Ако изборът е филм или книжка, слага пижамата и се хоризонтира в кошарата, а тате има грижата за останалото. След филмчето/ книжката тате гаси лампата и излиза от стаята, а Емо си играе в кошарата докато заспи. Ако избере да играе като му изтече времето си слага пижамата и ляга и заспива. Вечер е много изморен и нямаме проблем с лягането. С беба ритуалът се изчерпва с кърмене.
От известно време мисля за подаръците, че се очертават много. На бебка ще се наложи извънреден подарък. Мислех да и вземем уолкър за Коледа, но тя вече се пуска и прави по стъпка две докато се предвижва по мебелите и се налага по-рано да и го връчим. А за Коледа, РД ще трябва да мислим други армагани.
Давайте идеи, за нашите каки какво може да взема - на 6, 10 и 11 години са.

Общи условия

Активация на акаунт