Попитай козметичката 2

• 61 813
  • 594
  •   1
Отговори
# 45
Мен ме вълнуват няколко неща, свързани най-вече с вечерния тоалет на лицето.
Аз предпочитам вечер да си мия лицето  с гел или пяна, после слагам нощен крем. От козметичната серия, която ползвам, има и тоник за лице. Има ли нужда и от тоник или ще станат много мазилата? Тоника може ли и сутрин да го ползвам преди дневния крем? Защото не обичам и сутрин да се мия с гел/пяна, а скоро четох някъде, че и сутрин било хубаво да се почиства кожата.
Имам и ексфолиращ скраб от кайсиеви ядки и пилинг маска, които ползвам 1-2 пъти седмично след почистване с гел/пяна и после нанасям нощния крем. Но ако ползвам и тоник, той кога трябва да се нанесе?
А може ли да ексфолирам първо кожата със скраб и после да сложа пилинг маската или ще стане пък много агресивно за кожата?
Може да ви се сторят глупави въпроси, но на мен не ми е много ясно толкова продукти кога и как се ползват. Embarassed
Благодаря предварително! Hug

аз съм ЗА тоника-употребява се преди нанасянето на крема и след измиване на кожата с гел или пяна.можа  да се употребява тоник и сутрин и вечер.
относно пилинг маската и употребата на ексфолиращата скраб-каквато и да е като тип кожата ти не препоръчвам употребата в един и същи ден на скраб и пилинг маска.
Йори,  Hug
Само още един въпрос. Embarassed
Когато употребявам ексфолираща скраб или пилинг маска, тоник да ползвам ли? newsm78 Ако да, кога да го нанасям на лицето - след ексфолирането може би и преди крема? Thinking
много правилно разсъждаваш.тоника е винаги преди крема.когато използваш ексфолианти след това използвай тоник и след това крем,след маска може и да пропуснеш тоника и направо да нанесеш крема.

# 46
Аз се интересувам каква процедура бихте ми препоръчали за почистване на лицето (при козметик или някаква маска аз да си закупя). Проблемът е, че си чувствам много наслоено с мръсотия лицето и постоянно ми се получава т.нар. кир ефект. Пилинг маски и ексфолианти не ползвам и може би това е причина. Кожата ми е нормална към суха по-скоро. Благодаря предварително

# 47
Аз се интересувам каква процедура бихте ми препоръчали за почистване на лицето (при козметик или някаква маска аз да си закупя). Проблемът е, че си чувствам много наслоено с мръсотия лицето и постоянно ми се получава т.нар. кир ефект. Пилинг маски и ексфолианти не ползвам и може би това е причина. Кожата ми е нормална към суха по-скоро. Благодаря предварително

препоръчвам консултация с козметик на място.нека там да се прецени типа на кожата и кое е най-подходящо в нейното състояние.

# 48
Нов въпрос от мен.С приятелките ми спорехме кога е най-добре да се прави кола маска,по-скоро кога е най-безболезнено?!По време на цикъл,преди или след?Едната разбрала едно,другата друго и така и не се разбра..Моля за спасение Hug

# 49
Нов въпрос от мен.С приятелките ми спорехме кога е най-добре да се прави кола маска,по-скоро кога е най-безболезнено?!По време на цикъл,преди или след?Едната разбрала едно,другата друго и така и не се разбра..Моля за спасение Hug

със сигурност спора е бил доста интересен.ето сега обяснявам:
най-добре е да се прави кола маска след цикъл-боли най-малко,космите след това израстват по-бавно.всичко това е хормонално обусловено.преди цикъл и по време на овулация боли много.
дано да съм била достатъчно изчерпателна.успех с кола маската. Simple Smile

# 50
Здравей Йори,
бих искала да попитам какво би предложила да направя, за да уеднаквя веждите си? Проблемът (не особено фрапантен) е, че поради фактът, че по рождение имам малка разлика (мисля, че при почти всеки е така) в тях и поради това, че в продължение на години си ги оформям сама, веждите ми се различават една от друга по форма, а това напоследък доста ме дразни.
Искам да си ги изравня и поддържам така, защото според мен добре оформените вежди са много важни за цялостното излъчване на една жена.
Не съм чела всичко, но ако работиш в салон може да ми изпратиш контакти на лични, за да те посетя.
Благодаря предварително.

# 51
абсолютно съм съгласна,че веждите са изключително важни за цялостното излъчване на лицето.на тях трябва да им се отдели специално внимание при оформянето им,защото едни добре оформени вежди могат да придадат изключително излъчване на очите и на цялото лице.

# 52
Здравей, Йори. Имам няколко въпроса, ще съм много признателна, ако получа отговор.
1. Има ли начин да се премахнат пъпките с бял връх, образували се в следствие на замърсяване, без да се стискат? Защото иначе остават рани, петна...С разни лосиони като че ли не се получава, на другия ден даже са по-големи...
2. Каква е ефективната процедура за леко почистване на барна баня в домашни условия? Масаж с растително масло над парада за 1-2 мин...после?
3. Вчера след кола маска на лицето (кожата ми е много светла и тънка) ми се появиха червени линии. Приличат ми на капиляри, но всъщност не знам какво е. Когато изпъна кожата на бузите по принцип винаги има тези линии. Какво преставляват и могат ли да се премахнат, да не са толкова видими?
Може би въпросите ми са глупави, особено последния, по по-добре да се осведомя  Simple Smile

# 53
Здравей Йори!
Дъщеря ми иска да си оформи веждите,но не знае точно как/имам предвид каква форма/.
Аз много много не разбирам от тези неща.Може ли да ти изпратя снимка и да ми помогнеш с избора!
П:П-А ти от кой град си? Една приятелка попита...
 Simple Smile

# 54
Здравей Йори!
Дъщеря ми иска да си оформи веждите,но не знае точно как/имам предвид каква форма/.
Аз много много не разбирам от тези неща.Може ли да ти изпратя снимка и да ми помогнеш с избора!
П:П-А ти от кой град си? Една приятелка попита...
 Simple Smile
изпрати ми снимка на лични за да помогна с каквото мога.

# 55
Здравей, Йори. Имам няколко въпроса, ще съм много признателна, ако получа отговор.
1. Има ли начин да се премахнат пъпките с бял връх, образували се в следствие на замърсяване, без да се стискат? Защото иначе остават рани, петна...С разни лосиони като че ли не се получава, на другия ден даже са по-големи...
2. Каква е ефективната процедура за леко почистване на барна баня в домашни условия? Масаж с растително масло над парада за 1-2 мин...после?
3. Вчера след кола маска на лицето (кожата ми е много светла и тънка) ми се появиха червени линии. Приличат ми на капиляри, но всъщност не знам какво е. Когато изпъна кожата на бузите по принцип винаги има тези линии. Какво преставляват и могат ли да се премахнат, да не са толкова видими?
Може би въпросите ми са глупави, особено последния, по по-добре да се осведомя  Simple Smile

въпросите ти не са никак глупави.
първо-пъпките не се стискат НИКОГА!.препоръчвам ти процедури с д'арсонвал.
второ-не ти препоръчвам почистване и напаряване на лицето в домашни условия,защото-хубаво,ще отвориш порите като се изложиш на парата,но не съм убедена че ще можеш да почистиш качествено порите,а и после да ги затвориш.
трето-да капиляри са,и незнам кой и защо ти е препоръчал кола маска на лицето?! при положение,че има далеч по-нормални  и съвременни начини за премахване на нежелано окосмяване по лицето.

# 56
  • Варна

Отскоро пия Еутирокс, но не мога да кажа, че той е причина за проблема. Излязоха няколко по-тъмни пигментни петна под очите, но не те ме тревожат. Тревожи ме т. нар. кафяв мустак, както разбрах, получил се от почти 2 годишното използване на ленти за лице. Вече даже не ги пипам, но той мноооого ме притеснява. За жалост започнах късно да си слагам слънцезащитен крем, взех си на Melascreen. Същата марка имат и крем против петна, но ми идва солена цената му. Разбрах, че през лятото не се правят никакви избелващи процедури. Мога ли все пак да направя нещопо въпроса сега?

# 57

Отскоро пия Еутирокс, но не мога да кажа, че той е причина за проблема. Излязоха няколко по-тъмни пигментни петна под очите, но не те ме тревожат. Тревожи ме т. нар. кафяв мустак, както разбрах, получил се от почти 2 годишното използване на ленти за лице. Вече даже не ги пипам, но той мноооого ме притеснява. За жалост започнах късно да си слагам слънцезащитен крем, взех си на Melascreen. Същата марка имат и крем против петна, но ми идва солена цената му. Разбрах, че през лятото не се правят никакви избелващи процедури. Мога ли все пак да направя нещопо въпроса сега?

горещо ти препоръчвам крем със SPF 50 за лицето.относно депигментиращият крем-не съм убедена,че ще получиш резултата,който желаеш само с неговата употреба.има различни козметични терапии както и процедури за пигментации с AIPL-системи,които дават добри резултати.по принцип те не се препоръчва да се правят през лятото обаче,така че до края на лятото може единствено да не допускаш пигментацията да се засили.

# 58
  • Варна
Благодаря.

# 59
моля.дано да съм била полезна и ясна в обяснението. Peace

Общи условия

Активация на акаунт