Попитай козметичката 2

• 61 788
  • 594
  •   1
Отговори
# 30
в аптечната мрежа има богат избор от комбинирани витаминни комплекси.като цяло мисля,че едно цялостно подсилване на организма ще е добре.умишленоне споменавам конкретни витамини,защото предозирането също не е препоръчително.а и всеки има нужда от тези витаминни комбинации,съчетани с микроелементи,защото колкото и плодове и зеленчуци да приемаме не можем да си набавим дневната необходимост само с храната.
благодаря ти! ..  Simple Smile

# 31
Йори, а подкожните пъпки по лицето могат ли да се третират в домашни условия... имах 3 огромни и се измъчих да ги стискам, не можех да изляза в такъв безобразен вид, но сякаш останаха недоизстискани.

по принцип пъпки не трябва да се стискат в никакви условия.ако става въпрос за милиуми(бели точки) е друго.тогава те сеотстраняват при козметик след напаряване на кожата и със стерилна игла.

# 32
 Искам и аз да се включа в темичката ако може.
Имам едно въпросче, попринцип ходя всеки месец на почистване на лице и не съм имала проблеми веднага след процедурата,само леко зачервяване,но напоследък близките месеци наблюдавам,че кожата ми на лицето,даже и на тялото много бързо се зачервява,дори и ако се почеша се подува и после отминава,а ако си стисна някоя пъпка се подува като ожилена .
Станала е сякаш по чувствителна.Като се минавам с епилатора преди не се подуваше, а сега все едно са ме жилили пчели и пари,но после отминава.
Не знам на какво се дължи това,и се чудя дали просто наистина кожата ми е станала много чувстителна или да ходя при дерматолог, който вероятно ще ми изпише витамини(а аз  почнах  да взимам за кожа и нокти,от чужбина си ги взех)
Та и затова ме е страх да отида на козметик,щото после ще съм подута като балон ,нз какво да правя!

# 33
Имам едно въпросче, попринцип ходя всеки месец на почистване на лице и не съм имала проблеми веднага след процедурата,само леко зачервяване,но напоследък близките месеци наблюдавам,че кожата ми на лицето,даже и на тялото много бързо се зачервява,дори и ако се почеша се подува и после отминава,а ако си стисна някоя пъпка се подува като ожилена .
Станала е сякаш по чувствителна.Като се минавам с епилатора преди не се подуваше, а сега все едно са ме жилили пчели и пари,но после отминава.
Не знам на какво се дължи това,и се чудя дали просто наистина кожата ми е станала много чувстителна или да ходя при дерматолог, който вероятно ще ми изпише витамини(а аз  почнах  да взимам за кожа и нокти,от чужбина си ги взех)
Та и затова ме е страх да отида на козметик,щото после ще съм подута като балон ,нз какво да правя!

аз също имам няколко въпроса към теб-на колко години си,пиеш ли или пила ли си скоро противозачатъчни,имаш ли някакви хормонални смущения или съпътстващи заболявания?  задавам тези въпроси за да се опитам да си изясня ситуацията и да се опитам да те насоча .

# 34
здравеите,
искам да изясня на всички-ако задаваните от мен въпроси по някакъв начин ви притесняват и не желаете да ми отговорите в общият форум,бихте могли да ми пишете лично съобщение,в което да ми отговорите  на зададените въпроси без да сепритеснявате че каквото и да кажете ще достигне до друг Simple Smile
целта на задаваните от мен въпроси винаги е една-да бъда максимално полезна и да дам максимално точен,и изчерпателен отговор и съвет на това,което ви вълнува. Peace

# 35
и аз имам едно въпросче.става дума за черните точки.задължително ли трябва да ходя при козметик да ми ги маха.няма ли някакъв друг начин да се справя с тях?

# 36
  • София
Мен ме вълнуват няколко неща, свързани най-вече с вечерния тоалет на лицето.
Аз предпочитам вечер да си мия лицето  с гел или пяна, после слагам нощен крем. От козметичната серия, която ползвам, има и тоник за лице. Има ли нужда и от тоник или ще станат много мазилата? Тоника може ли и сутрин да го ползвам преди дневния крем? Защото не обичам и сутрин да се мия с гел/пяна, а скоро четох някъде, че и сутрин било хубаво да се почиства кожата.
Имам и ексфолиращ скраб от кайсиеви ядки и пилинг маска, които ползвам 1-2 пъти седмично след почистване с гел/пяна и после нанасям нощния крем. Но ако ползвам и тоник, той кога трябва да се нанесе?
А може ли да ексфолирам първо кожата със скраб и после да сложа пилинг маската или ще стане пък много агресивно за кожата?
Може да ви се сторят глупави въпроси, но на мен не ми е много ясно толкова продукти кога и как се ползват. Embarassed
Благодаря предварително! Hug

# 37

аз също имам няколко въпроса към теб-на колко години си,пиеш ли или пила ли си скоро противозачатъчни,имаш ли някакви хормонални смущения или съпътстващи заболявания?  задавам тези въпроси за да се опитам да си изясня ситуацията и да се опитам да те насоча .

На 24 години съм,не пия противозачатъчни,не съм пила никога, уш нямам хормонални смущения,скоро си правих изследвания нищо ми няма,дали може да се дължи понеже отслабнах много кг и спазвам диета не знам!

# 38
И аз имам въпрос.От няколко месеца насам си махам ккосмите на краката с кола маска,но се получават изключително много подкожни косми,които понякога изобщо не са тънки.В резултат от опитите да ги махна целите ми крака са на петна,белези и така нататък.Искам да попитам има ли някакво козметично решение за подкожните косми?Благодаря предварително Simple SmileSimple Smile

# 39
Здравей.
Би ли ми препоръчала нещо за 14г ми дъщеря...има разширени пори и много се притеснява от това.Пробвахме всякакви продукти,но нищо не и помага.
Чувала съм за някаква маска от мая и кисело мляко..
Би ли ме посъветвала нещо??

# 40
и аз имам едно въпросче.става дума за черните точки.задължително ли трябва да ходя при козметик да ми ги маха.няма ли някакъв друг начин да се справя с тях?

препоръчително е да се ходи на козметик за премахването на комедоните.предлаганите на пазара от козметичните марки продукти за премахване на комедони са изключително и само рекламен трик-реално се премахва само повърхностния слой на комедона,но пората не е почистена.

# 41
Аз предпочитам вечер да си мия лицето  с гел или пяна, после слагам нощен крем. От козметичната серия, която ползвам, има и тоник за лице. Има ли нужда и от тоник или ще станат много мазилата? Тоника може ли и сутрин да го ползвам преди дневния крем? Защото не обичам и сутрин да се мия с гел/пяна, а скоро четох някъде, че и сутрин било хубаво да се почиства кожата.
Имам и ексфолиращ скраб от кайсиеви ядки и пилинг маска, които ползвам 1-2 пъти седмично след почистване с гел/пяна и после нанасям нощния крем. Но ако ползвам и тоник, той кога трябва да се нанесе?
А може ли да ексфолирам първо кожата със скраб и после да сложа пилинг маската или ще стане пък много агресивно за кожата?
Може да ви се сторят глупави въпроси, но на мен не ми е много ясно толкова продукти кога и как се ползват. Embarassed

аз съм ЗА тоника-употребява се преди нанасянето на крема и след измиване на кожата с гел или пяна.можа  да се употребява тоник и сутрин и вечер.
относно пилинг маската и употребата на ексфолиращата скраб-каквато и да е като тип кожата ти не препоръчвам употребата в един и същи ден на скраб и пилинг маска.

# 42
И аз имам въпрос.От няколко месеца насам си махам ккосмите на краката с кола маска,но се получават изключително много подкожни косми,които понякога изобщо не са тънки.В резултат от опитите да ги махна целите ми крака са на петна,белези и така нататък.Искам да попитам има ли някакво козметично решение за подкожните косми?Благодаря предварително Simple SmileSimple Smile

препоръчвам ти да опиташ да си правиш пилинг със скраб за тяло 3-4 пъти седмично,като целта не е да си протриеш кожата,а леко да се излющва епидермиса и космите да излизат на повърхността.

# 43
Здравей.
Би ли ми препоръчала нещо за 14г ми дъщеря...има разширени пори и много се притеснява от това.Пробвахме всякакви продукти,но нищо не и помага.
Чувала съм за някаква маска от мая и кисело мляко..
Би ли ме посъветвала нещо??

бих посъветвала да се посети доверен и качествен козметик,който да почисти добре лицето и порите,и дано детето да не се изкушава само да си стиска лицето,защото от това се получават пори,пъпки и би могло да си навлече доста неприятности и възпаления.

# 44
  • София

аз съм ЗА тоника-употребява се преди нанасянето на крема и след измиване на кожата с гел или пяна.можа  да се употребява тоник и сутрин и вечер.
относно пилинг маската и употребата на ексфолиращата скраб-каквато и да е като тип кожата ти не препоръчвам употребата в един и същи ден на скраб и пилинг маска.
Йори,  Hug
Само още един въпрос. Embarassed
Когато употребявам ексфолираща скраб или пилинг маска, тоник да ползвам ли? newsm78 Ако да, кога да го нанасям на лицето - след ексфолирането може би и преди крема? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт