Попитай козметичката 2

• 61 788
  • 594
  •   1
Отговори
# 15
Имам три въпроса:
1. Подходящ ли е според теб кремът Idealist на Estee Lauder за нормална кожа на 25 години?
2. Купих си измиващ гел на Neutrogena - Visibly Clear - Blackhead eliminating daily scrub - според теб подходящ ли е за нормална кожа и ежедневно ползване? Забелязвам, че ми излизат черни точки, за това го избрах.
3. Какво мислиш за тониращите кремове? Полезни ли са за кожата или могат да навредят при ежедневно ползване?

а за 20 години става ли?И ако да вместо крем ли?
Като цяло в нета има много информация и нз точно колко и какви продукти да използва-крем,серум,тоник..???Ще ми помогнеш ако ми  предложиш примерен вариант.Може и без конкретни марки,кожата ми е нормална,не се омазнява,нито е суха...

предлагам ти следният вариянт-миеш лицето с хладка вода,без някакъв измивен продукт,след това го обтриваш с тоник,който не съдържа алкохол и след това слагаш лек хидратиращ крем,като е хубаво сега през лятото кремът да има и защитен SPF поне 15,а ако е много светла кожата и 30.
защо без никакъв измиващ продукт ,мисля че с един измиващ гел или пяна е по -добре после тоника !

# 16
Ами няма да стане само с вода,защото се гримирам и обикновенно с пяна си чистя лицето  Peace

# 17
за краката с кола маска няма как да стане,защото не мога да изчакам да ми пораснат,особено лятото.не мога да понасям да ходя с далги панталони или поло в тези жеги и май ще си продължавам с бръснача.
за лицето много пъти съм мислила да ходя при козметик,само че мисля,че много ще ми се зачерви и ще си ходя червена с дни наред до като ми се оправи.
а за мишниците какво да правя.с кола маска ли да ги махам?

# 18
Здравей Йори, прочетох цялата предишна тема и много се радвам, че има човек като теб, който желае да ни помага на нас - всички стремящи се към здравословен и красив външен вид. Имам едно въпросче към теб, но не съм сигурна дали тук трябва да го задам, за това пробвам и ако не можеш да ми отговориш ще попитам в друга тема. Интересувам се от шампоан, който да е подходящ за мазен скалп, а в същото време да не изсушава краищата. Не знам дали е възможно да съществува такъв вид. Интересувам се преди всичко от медицинска козметика или на натурална основа. Благодаря предварително!

бих могла да се поинтересувам по въпроса ти,но за съжаление аз не съм специалист в тази област.

Благодаря, не се притеснявай ще попитам в друга тема  Simple Smile .

# 19
за краката с кола маска няма как да стане,защото не мога да изчакам да ми пораснат,особено лятото.не мога да понасям да ходя с далги панталони или поло в тези жеги и май ще си продължавам с бръснача.
за лицето много пъти съм мислила да ходя при козметик,само че мисля,че много ще ми се зачерви и ще си ходя червена с дни наред до като ми се оправи.

за мишниците честно да ти кажа с кола маска е препоръчително.

# 20
Ами няма да стане само с вода,защото се гримирам и обикновенно с пяна си чистя лицето  Peace

когато си сложила грим за да го махнеш съм за пяната,но нека да е съобразена с типа на кожата и да е мека.

# 21

относно лицето-ако козметикът е добър и си разбира от работата не би трябвало да се получат зачервявания,които да не преминават сдни,а и козметиката,с която работи също е от определящо значение за качественотопочистване на лицето и последващата терапия.

# 22
Здравейте.Реших,че това е мястото да попитам дали можете да ми кажете за някакъв "плацентен крем".Поръчаха ми да го купя а не знам нито как се казва,нито дали съществува още.Знам само ,че е български,произвежда се от години и е с плацента.Предполагам,че щом се интересувате от козметика все някой тук ще може да ме ориентира.Много ви благодаря предварително!  Hug

# 23
Здравеъте!От 6 години/когато забременях/страдам от себореен дерматит.Искам да попитам каква медицинска и не медицинска козметика мога да ползвам.Има ли начин за облекчаване /или лекуване/ на заболяването осве кортикостероидите, защото от тях кожата ми изтъня и се зачерви.
Благодаря предварително.

# 24
Здравей и от мен .. не знам дали в другата тема са ти задавили тези въпроси (предполагам, че да), за което се извинявам предварително ..

1. Ще започна с косата си .. от дълго време ми е мазна в корените и много суха в краищата (случва се да ползвам преси, сешоари) .. слагала съм си серуми, разни маски, сменям шампоаните постоянно ии така и не мога да си я приведа в нормален вид. На скоро реших, че ще се "запася" с растителни масла и всякакви продукти на билкова основа (спрях се и на шампоана HERBOSOPHY с женшен), още събирам и смелост за прословутата маска с тривитаминол .. ии общо взето е това! Въпроса ми е какво би могла да ми препоръчаш да ползвам за косата си, за да я подхраня?! (като се почне от шампоан, през маска до някакви допълнителни продукти ако може разбира се?! )
Споменаха ми и за маска с костен мозък, но не знам до колко ще ми помогне?!  newsm78
2. Нещо за заздравяване на нокти (цепещи се най - вече) като изключим лимоните, оцетът, йод и заздравителите на Perfect .. ?!
3. Отдавна съм харесала палитрите със сенки на M.A.C., но до колкото знам в България ги няма .. въпроса ми е кои палитри са хубави и си заслужават цената?!

Благодаря ти предварително! Simple Smile

# 25
Здравей и от мен .. не знам дали в другата тема са ти задавили тези въпроси (предполагам, че да), за което се извинявам предварително ..

1. Ще започна с косата си .. от дълго време ми е мазна в корените и много суха в краищата (случва се да ползвам преси, сешоари) .. слагала съм си серуми, разни маски, сменям шампоаните постоянно ии така и не мога да си я приведа в нормален вид. На скоро реших, че ще се "запася" с растителни масла и всякакви продукти на билкова основа (спрях се и на шампоана HERBOSOPHY с женшен), още събирам и смелост за прословутата маска с тривитаминол .. ии общо взето е това! Въпроса ми е какво би могла да ми препоръчаш да ползвам за косата си, за да я подхраня?! (като се почне от шампоан, през маска до някакви допълнителни продукти ако може разбира се?! )
Споменаха ми и за маска с костен мозък, но не знам до колко ще ми помогне?!  newsm78
2. Нещо за заздравяване на нокти (цепещи се най - вече) като изключим лимоните, оцетът, йод и заздравителите на Perfect .. ?!
3. Отдавна съм харесала палитрите със сенки на M.A.C., но до колкото знам в България ги няма .. въпроса ми е кои палитри са хубави и си заслужават цената?!

Благодаря ти предварително! Simple Smile

както ми описваш проблемите си според мен би трябвало да започнеш да приемаш витамини вътрешно,защото чупещите се нокти и коса са симптоми най-общо за липса на витамини с организма,и според мен вместо да търсиш начини да се бориш с последствията по-добре би било да се справиш с първопричината.
относно палитрите на М.А.С. по мое мнение са хубави.относно цената всеки си преценява колко и за какво би могъл да даде.

# 26
Здравеъте!От 6 години/когато забременях/страдам от себореен дерматит.Искам да попитам каква медицинска и не медицинска козметика мога да ползвам.Има ли начин за облекчаване /или лекуване/ на заболяването осве кортикостероидите, защото от тях кожата ми изтъня и се зачерви.
Благодаря предварително.

като козметика бих могла да ти препоръчам bioderma или topicrem-и при двете марки шампоаните не са с агресивни съставки.

# 27
както ми описваш проблемите си според мен би трябвало да започнеш да приемаш витамини вътрешно,защото чупещите се нокти и коса са симптоми най-общо за липса на витамини с организма,и според мен вместо да търсиш начини да се бориш с последствията по-добре би било да се справиш с първопричината.
добре .. а какви витамини трябва да си взема?!  newsm78

# 28
Йори, а подкожните пъпки по лицето могат ли да се третират в домашни условия... имах 3 огромни и се измъчих да ги стискам, не можех да изляза в такъв безобразен вид, но сякаш останаха недоизстискани.

# 29
добре .. а какви витамини трябва да си взема?!  newsm78

в аптечната мрежа има богат избор от комбинирани витаминни комплекси.като цяло мисля,че едно цялостно подсилване на организма ще е добре.умишленоне споменавам конкретни витамини,защото предозирането също не е препоръчително.а и всеки има нужда от тези витаминни комбинации,съчетани с микроелементи,защото колкото и плодове и зеленчуци да приемаме не можем да си набавим дневната необходимост само с храната.

Общи условия

Активация на акаунт