Попитай козметичката 2

• 61 800
  • 594
  •   1
Отговори
# 90
Йори,ще те питам за съвет.Аз съм момиче на 16  и точно в средата на корема по вертикала имам косъмчета.Не са дълги и черни,не са и мъх.Започват от под гърдите стигат до пъпа и надолу има съвсем малка линийка.Въпроса ми е дали да ги изруся или да ги махна с кола маска,защото не мога да ги търпя.Прилагам и снимка(не се вижда много ясно,но се надявам да разбереш
имайки пред вид възрастта ти това е напълно нормално,не ти препоръчвам да ги махаш с кола маска,защото си в такава възраст,че хормоните бушуват-възможно е да изсветлеят с времето сами,но при всички положения съветът ми е изчакай и не взимай крайни решения като кола маската,епилатора и т.н.  ако пък ги изрусиш,ще се получи разлика в цвета на изрусените косми и тези около тях,което пак не е много добра алтернатива.знам,че сега все още е лято,всички си показват коремите и т.н. и теб те дразнят точно тези косми,но не те съветвам да ги пипаш,ако все пак решиш да заложиш на някоя от тези интервенции,то нека да е изрусяването.след 18-19 годишна възраст ако още са тъмни и те дразнят-тогава би могла да се замислиш за фотоепилация (не лазерна).

# 91
БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО и аз имах самненияза това почистване сега ще си търся козметичка която да успее да ги премахне  Wink

# 92
първо поразпитай близки приятелки,нека да е доверен и качествен професионалист,и да работи със стерилни материали.успех.

# 93
Благодаря за съвета:) Наистина бях чула за това явление с косми по необичайни места по време на тийнейджърството,но не бях сигурна.Мисля,че намерих алтернативен метод-тен Simple Smile

# 94
Благодаря за съвета:) Наистина бях чула за това явление с косми по необичайни места по време на тийнейджърството,но не бях сигурна.Мисля,че намерих алтернативен метод-тен Simple Smile

тена е добро решение,но внимавай при излагането на слънце-винаги слагай защитен крем,а ако решиш да използваш солариум-имай пред вид че не трябва да прекаляваш особено на твоята възраст,и категорично съм против турбо солариумите.

# 95
Здравей Йори,
На 34 г. (преди 6 месеца родих за 2-ри път). Напоследък се преуморявам доста и забелязах, че кожата ми на лицето сякаш е започнала да повяхва и да се отпуска в долната част на лицето. От 4 месеца използвам крем за около очи и за лице на URIAGE Peptilis.
Ще ми дадеш ли някакъв съвет относно кремовете за стягане и евентуално някои процедури. А за тези уреди какво ти е мнението http://www.tehnoshop.info/product/141/lazeren-aparat-za-lifting- … odmladyavane.html, както и за този  http://interesnistoki.com/face-roller-order.htm???
По принцип кожата ми е нормална (макар и доста светла) и до момента винаги е била безпроблемна. Единствено кремовете с по-тежка текстура не ми действат добре - доста ме омазняват и образуват филм от горе, който се лющи при допир (вкл. NUXE).
Ако ми препоръчаш и добра козметичка или салон в Южните квартали на София, би било супер!
Предварително благодаря за вниманието!

# 96
Искам да попитам има ли специална козметика за бременни,кое е добре да ползват за лице и тяло.Нямам впредвид само борбата срещу стрийте,а и чистотата на продуктите,без парабени и тем подобни.Може и да има такава тема вече,не я намерих за това питам тук.А ако има специална тема ще се радвам да ме насочите към нея
 Hug

# 97
  • София
Имам един въпрос - става въпрос за махане на косъмчетата над горната устна (мустачките). Когато си ги махам с лепенки след това 2 дни имам малки пъпчици с бяло връхче. Направо се обривам там Sad С какво трябва да се мажа след като ги махна ? По принцип използвам балсамче или там кърпички каквито има в пакетчето с лепенките, за да махна останалото от лепенката на мястото и след това се намазвам с Пенатен крем(като крем здраве). Защо се получава така?

# 98
Имам един въпрос - става въпрос за махане на косъмчетата над горната устна (мустачките). Когато си ги махам с лепенки след това 2 дни имам малки пъпчици с бяло връхче. Направо се обривам там Sad С какво трябва да се мажа след като ги махна ? По принцип използвам балсамче или там кърпички каквито има в пакетчето с лепенките, за да махна останалото от лепенката на мястото и след това се намазвам с Пенатен крем(като крем здраве). Защо се получава така?

Simple Smile  за пореден път ще изразя мнението си по въпроса за употребата на кола маска по лицето,а то е абсолютно отрицателно.първо-защото съм убедена,че преди да започнеш да си махаш мустачките с кола маска една част от космите не са били толкова видими и по скоро са били мъховидни,но в процеса на махане с кола маска и с времето са станали по-видими.другият ми довод да съм против са точно тези "прекрасни" творения,които се появяват след кола маска.моят съвет е да не се измъчваш и да експериментираш с различни кремове,с които да поправяш пораженията,ада се насочиш към един по-ефикасен метод и сравнително евтин-електроепилацията,но с пинцети,а не с игла.тогава космите ще растат по-бавно,няма да имаш пъпки след процедурата,защото не се прави пилинг и не се сваля горният слой на епидермиса и не се предизвиква възпаление,а и космите ще започнат да оредяват и да изтъняват.успех.

# 99
Здравей Йори,
На 34 г. (преди 6 месеца родих за 2-ри път). Напоследък се преуморявам доста и забелязах, че кожата ми на лицето сякаш е започнала да повяхва и да се отпуска в долната част на лицето. От 4 месеца използвам крем за около очи и за лице на URIAGE Peptilis.
Ще ми дадеш ли някакъв съвет относно кремовете за стягане и евентуално някои процедури. А за тези уреди какво ти е мнението http://www.tehnoshop.info/product/141/lazeren-aparat-za-lifting- … odmladyavane.html, както и за този  http://interesnistoki.com/face-roller-order.htm???
По принцип кожата ми е нормална (макар и доста светла) и до момента винаги е била безпроблемна. Единствено кремовете с по-тежка текстура не ми действат добре - доста ме омазняват и образуват филм от горе, който се лющи при допир (вкл. NUXE).
Ако ми препоръчаш и добра козметичка или салон в Южните квартали на София, би било супер!
Предварително благодаря за вниманието!
съветът ми относно козметични процедури е серия от масажи-лице,шия,деколте,задължително хидратиране-тъй като есента е времето да се приготвим и хидратираме кожата за зимата,може и различни лифтинг процедури,но нещата трябва да се степенуват.
относно апаратурите-лазерният апарат-не го препоръчвам,първо защото всяка лазерна апаратура,колкото и безопасна и филтрирана да е не може да гарантира до кой слой на кожата достига лъча и.освен това не мисля,че човек би могъл сам,без съвета на професионалист да прецени кое е подходящо за него.относно ролковият апарат за лице-задай си сама въпроса дали ще постигнеш всичко това,което обещават в рекламата?!

# 100
Много ти благодаря, Йори! Ще последвам съветите ти за масажите!
Мерси и за инфото на ЛС.

# 101
моля.
 Peace
ей,момичета,моля ви се,не се доверявайте сляпо на всичко,което се пише за един продукт,особено ако това се отнася за вашето лице или тяло,поне докато не се консултирате със специалист,който да ви препоръча или насочи към нещо.
успех! Simple Smile

# 102
Йори, здравей и от мен. Simple Smile
Писах в темата за маслата, но реших да потърся и мнението на специалист, относно растителните масла.
Пробвах да си правя лосиона за разгримиране с розова вода и някакво растително масло. Прави се в съотношение 80%(розова вода) към 20% масло. Опитвах с различни масла: макадамия, авокадо, зехтин, от гроздови семки и резултатът винаги е един и същ. Още след първото почистване с лосиона, се събуждам сутринта с множество малки пъпчици с бял връх, по цялото лице.
Нали се твърди, че маслата били с по-големи молекули и прониквали по трудно в човешката кожа, така че нямало опасност да запушат порите. Тогава защо се получава така? Само да добавя, че маслата са на различни марки и между пробванията е имало няколко месеца време.
Със смесена кожа съм, ако това може да помогне.

# 103
Йори, здравей и от мен. Simple Smile
Писах в темата за маслата, но реших да потърся и мнението на специалист, относно растителните масла.
Пробвах да си правя лосиона за разгримиране с розова вода и някакво растително масло. Прави се в съотношение 80%(розова вода) към 20% масло. Опитвах с различни масла: макадамия, авокадо, зехтин, от гроздови семки и резултатът винаги е един и същ. Още след първото почистване с лосиона, се събуждам сутринта с множество малки пъпчици с бял връх, по цялото лице.
Нали се твърди, че маслата били с по-големи молекули и прониквали по трудно в човешката кожа, така че нямало опасност да запушат порите. Тогава защо се получава така? Само да добавя, че маслата са на различни марки и между пробванията е имало няколко месеца време.
Със смесена кожа съм, ако това може да помогне.
здрасти,първо и най-важно-маслата които се продават в търговската мрежа не се 100% чисти,а имат стабилизатори,разредители и т.н..второ-след като се разгримираш трябва да си измиеш лицето с пяна,след това тоник и да си сложиш нощният крем.въпроса ми е правиш ли това или просто махаш грима с приготвения от теб лосион и си лягаш без да го отмиваш?

# 104
Здравей Йори.Моята козметичка преди вереме беше казала,че по време на бременност забрави за кола на интимните места Shocked
Много се учудих и ми разясни ,че поне първите три месеца било опасно.Аз не виждам логика,но се обръщам и за твоето мнение
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт