МАЙчетата ни красиви, направиха мама и тати щастливи! № 3

• 25 884
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мимак не е истина просто  #Crazy как може да има такива хора.
Zlatna_g на нас днес ни биха ваксините и док каза да пропуснем къпането. Не знам дали от ваксините или от жегата, но Влади е доста нервен днес.

# 646
имало ефект от лошотията ми - поне днес  Joy вече си седи в шезлонга, помрънква по мъничко и си заспива  Mr. Green днес направо си починах Party
дано само не ми свие някой номер през нощта - да ми отмъсти за всичко през деня  Mr. Green сега ще го изведа на двора да чакаме баткото да си дойде - преди малко ги чух, че са на Пловдив  Simple Smile днес няма да меря улиците, а ще си седиме на дворчето  Laughing

# 647
  • София
krischana и Бюти (Елзи), как замразявате? За бебетата ли замразвате? Я дайте светлина по въпроса.  Hug

# 648
Айде и аз да се разпиша, че от доста време не съм.
Бяхме на първа консултация преди десетина дена, вече е 5360 и 59 см, доста е дръпнала, добре прие ваксината. Имаше няколко дена подред в които спинкаше по цяла нощ, сега пак започна да се буди.
В неделя погача направихме, беше много приятно, трябва да кача снимки тези дни.

Честито на месечинките празнуващи днес.  bouquet
Хубава вечер на всички. Hug

# 649
Zlatna на мен нито на първата нито на втората ваксина ми казаха да пазя мястото при къпане /втория път биха само Пентаксима ако има значение/ и  слава Богу нямахме температура къпахме си я и така

А за замразяването - нарязах /обелени/ 2 тиквички на парчета и сложих вода колкото да ги покрие /после ми се стори много и излях малко/ варих ги 10 минути и ги пасирах и като изстинаха ги налях във формички за лед - 2 тиквички = 2 и половина формички за лед  Mr. Green и после като му дойде времето/ще правя и други зеленчуци/ вадя кубче размразявам и ... ядем, а да като замръзнат ги прехвърлям в найлончета, че нямам толкова формички Heart Eyes

# 650
Здравейте!

При нас пък вали днес и е хладно. Наложи се да ходя да прибирам Кари от училище в дъжда с Белла, но се справих с кенгуруто и един чадър  Crazy

Мимак, и аз се опулих като прочетох  Shocked То бива, бива простотия и селяния, ама това е върха...  #2gunfire

Севде, споко мила, 37.7 не е температурка  Wink По принцип бебчетата не могат още да си регулират телесната Т и затова се смята температура чак над 38. Добре, че си й дала Калпол на бебка, но не се притеснявай  Wink Ще споделиш ли коя е 3тата ваксина по желание - да не е за туберколозата?  newsm78

Baby Love®, браво - много сте порастнали  Peace

Това за замразяването е супер  Peace Аз така правех на Кари пюрета, като варях на пара различни зеленчуци, после пасирам и даже не във формички за лед, ами в малко по-големи кутийки си замразявах и после като размразя да са ми точно за едно хранене  Peace Правех си различни комбинации от зеленчуци, пилешко, крема сирене, зехтин като попорастна Кари и започна да хапва тези неща и дори в един ден от седмицата си правех пюретата за 2 седмици напред  Mr. Green

# 651
  • Под кленовите дървета
Здравейте Simple Smile
Биха ни Пентаксим и Симфлорикс Simple Smile Качили сме 1.23 кг. и  сме порастнали 5 см. Simple Smile Дадоха ми едно картонче, в което пише данните от амбулаторния картон, а самия картон седи при тях. Това картонче е супер удобно - има средните стойности на ръст, тегло, обиколка на гърди и глава и се носи на всяка консултация. Дадоха ми и направление за ортопед и ми препоръчаха Детски Център "Детско Здраве", мисля че Дидка 25 ходи там.

За замразяването - аз вече замразих нектарини, праскови и кайсии. Обелени, пасирани, без топлинна обработка. Ще ги давам след 8ми месец - тогава могат да се дават необработени плодове и зеленчуци. Обаче замразявам в стерилни контейнери - плодовете поне аз ще ги дояждам, ако Ники не иска Simple Smile
ЗА тиквичките ще замразя в по-малки контейнери от 40 мл.

# 652
winnie- да BCG ваксината за туберколоза

anik,winnie-благодаря ви за успокоението  Hug .Дано скоро се оправи,че доста ми мрънка и не е много хепи днес,а до вчера само се смееше и гукаше.Смея да твърдя,че нямаме вече колики и неразположението и е точно от ваксинките  Sad

Ние вече минахме на дрешките 3-6м. и са И супер,а като И ги налагах отгоре ми се струваха доста грамадни

# 653
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КОГА ОТУЧИХТЕ МЪНИЧЕТАТА СИ ОТ НОщНОТО ХРАНЕНЕ?НИЕ ОщЕ СЕ ХРАНИМ НОщЕМ.МОЛЯ ПИШЕТЕ МИ НА ЛИЧНИ.
БЛАГОДАРЯ ВИ?

# 654
  • Sofia
Зарибихте ме и мен с това замразяване  Peace Може и аз да направя малко манджа. На Габи аз му правех първите пюрета, но не е лошо да не изпусна домашните тиквички  Peace
Вени, тия  плодове, дето си ги замразила са силни алергени - отложи ги за доста след 8-мия месец  Peace Аз записах час при Алексиев в "Детско здраве" за 19 юни в 13.30  Peace

Тази вечер няма по-криво дете от моето - голямо мрънкане - спи И се, едва гледа, а в същото време не иска да изпусне нищо. Хем се смее, хем мрънка  Crazy Не знам защо ние пък с мъж ми сме супер утрепани и не намерихме сили да я изведем  Cry

happiness, natalinik, напълнихте ли водичка  Mr. Green

# 655
  • Под кленовите дървета
Зарибихте ме и мен с това замразяване  Peace Може и аз да направя малко манджа. На Габи аз му правех първите пюрета, но не е лошо да не изпусна домашните тиквички  Peace
Вени, тия  плодове, дето си ги замразила са силни алергени - отложи ги за доста след 8-мия месец  Peace Аз записах час при Алексиев в "Детско здраве" за 19 юни в 13.30  Peace

Аз мислих, че всъщност мъхчетата са алерхени newsm78 Ще ги отложа, то в камерата нищо няма да им стане. КАто захраня с пюренца, които ги съдържат, тогава ще пробвам.
За мрънкането вечер - всяка вечер Ники ми е така. Хем иска да гледа, хем му се спи и става крив baby_neutral

# 656
еха момичета почнахте да замразявате, я кажете от къде ги намирате тези био тиквички,  Thinking

милкинис - аз се радвам че намалихме храненето на 7 на ден, че до преси седмица, бяхме 8-9 , ти ме разби Simple Smile дано и ние скоро почнем да се храним 6 пъти, но аз не го зоря детето, лека по лека той сам си изгражда режим, с малко  помощ от мама

атила днес ме разби храни се 30 минути в парка, едната та после и другата и накрая се успокой  Crazy

# 657
ани, още не са ни спряли водата - миналия вторник изобщо не я спряха и дано и днес е така  Praynig

голямото ми :бебче" се прибра  Hug купило ни детето подаръци от морето  Heart Eyes голям сладурко ми е  Hug

хайде лека нощ от мен и дано всички бебенца направят пауза до сутринта, а мамите им да се наспят  Hug

# 658
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile

милкинис - аз се радвам че намалихме храненето на 7 на ден, че до преси седмица, бяхме 8-9 , ти ме разби Simple Smile дано и ние скоро почнем да се храним 6 пъти, но аз не го зоря детето, лека по лека той сам си изгражда режим, с малко  помощ от мама

На нас май ни се събират 9-10 хранения...  newsm78 с пауза от 4-5 часа през нощта, през деня се храни на около 2 часа, като понякога ако спи, може да пропусне някое (сравнително рядко се случва).

Мимаче, направо не мога да я проумея тази простотия...  Hug честита нова количка! как я побългари?

Крисчана, защо ви биха само едната ваксина? и на нас ни биха пентаксима, а другата седмица - синфлорикса... сега ми дадохте тема за мислене и на мен - ще взема да замразя и аз... да си има бебка, че не ми се иска да ги храним с купешки. Освен мляко, сега във фризера ще има и кубчета пасирани зеленчуци  Joy

Вени, браво за наддаването на сладичък Ники!

Натали, то понякога се налага.. ръцете ще ни трябват... добре ти се завърнал батко!

Днес се разходихме до манастира Свети Мина - там е приказно, страшна прохлада, много цветя и хубава енергия...

Ох, кое мамче се оплака, че й повръща детенцето - то нали за нас е ежедневие, та.. понякога като се напъва - връща, дори и да се е оригнала - пак може. Тя продължава да си хапва добре и явно прелива. В някои случаи кърмата е пресечена, но и това било ок.
Много е сладка как се хили понякога като върне, аз я закачам, а тя ми се лендзи с беззъбата сладка устичка.

Майчета, лека и спокойна! Дано малчовците спинкат, че и ние покрай тях. Отивам да се паркирам, че след 2-3 часа мойто пак ще засмуче ръцете (вече все по-често го прави като е гладна, голяма скица, и със звук ги смуче - днес я записах с телефона  Laughing )

# 659
  • София
Бяхме на първа консултация преди десетина дена, вече е 5360 и 59 см, доста е дръпнала, добре прие ваксината. Имаше няколко дена подред в които спинкаше по цяла нощ, сега пак започна да се буди.
В неделя погача направихме, беше много приятно, трябва да кача снимки тези дни

Браво и на вас за добрите мерки Simple Smile наистина е дръпнала, ние едва сега сме 59см... Ще чакаме снимки Simple Smile

Силве, чакай да напиша и за теб - малкият Миро изглежда супер по снимките! Чуден си е  Hug

Общи условия

Активация на акаунт