Мами в Австрия - 45та тема

• 55 037
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Всяко дете е различно и реагира по различен начин.
За мен да се отглеждат децата извьн семейството от чужди хора е неестествено,но обществото понякога го налага.Ние сьщо сме ползвали и Тагесмутер и градини и знам как децата ми са реагирали.
Ако са силно привьрзани (което сьщо има своята причина в безрезервна обич на родителите) е още по трудно за тях да се адаптират.Особено когато са малки и крехки и не знаят какьв е света около тях.
Някои деца ги гледат баби,лели,оставят ги с месеци на село и тн....Такива деца се адаптират по лесно кьм чужда среда защото така или иначе "собствената" семейна среда не е определена напьлно поради по горните обстоятелства.

Сега някой да не се засегне,бите!Това е преразказ от една книга,която сьвпада с виждането ми. Peace

# 286
Без да се засягам ще опиша как аз раЗбирам горенаписаното. Значи ако детето е отворено и лесно се приспособява към нова обатановка и хора оЗначава че расте в неясно определена семейна среда и родителите му не го обичат?????
Смея да твърдя че обичам децата си точно толкова Безрезервно колкото всеки друг суперродител и че смятам собствената си майка за съвсем определен член и на моето семейство, съоъветно и на това на децата ми. Вепреки това децата ми се приспособиха лесно и нямат социални проблеми.

# 287
Абе ди не се вързвай.На дали Кристиан си е седял няколко по 3 години вкъщи и се е гледал децата.  Whistling А за мен да затвориш една образована жена в къщи за по 3 или 6 г. си е чист егоизъм. Няма перфектен начин за отглеждане на различни деца. Всеки си има недостатъци. А за мен този да си вкъщи е с най-много   Peace
Да не се засегне някой !

# 288
А, не! Всички си обичаме децата- на детска градина, при детегледачки, при баба си- няма значение кой ги поема понякога Wink

Мисля да отвлека разговора в друга посока- давате ли на домашните си помощници собствен ключ? Навън ли сте, докато те чистят?

# 289
  • Vienna
Ми Кристиан е и за раждане без епидурална... Не вярвам да е раждал някога.
Ди аз не я издържам да я гледам в къщи и гледам да ме няма като чисти. Ама то и в къщи няма какво да се краде.

# 290
Защо нападнахте така човека!!!
Аз също бих искала да изпитам раждане без епидурална, но не ми стиска. Това обаче не значи, че раждане без епидурална е лошо нещо.

Мнението му го подкрепям напълно, защото това, което е написал съвпада с реакцията на моето дете. Не става въпрос дали давайки детето си на тагесмутер или градина от съвсем ранна възраст си лепваме етикета лоши майки, а по скоро, че има по-емоционални и по-чувствителни деца, които "изстрадват" това откъсване от семейната среда. Моето дете ходи от едногодишно 6 месеца на тагесмутер и сега на градина. Всеки път оставянето и вземането се преживява много силно. Не съм успяла да го "свикна" с баба и дядо, дори и с баща му. Спим двамата, от време на време, съвсем спонтанно има нужда да го прегърна и ми казва да го гушна. Не е глезене или поне не винаги, просто има такава нужда. Това донякъде ми тежи, защото той обсебва цялото ми лично време, от друга страна се радвам, че е емоционален и ще насърчавам това. Наблюдавам чуждите деца- всички се смеят, но  всяко се смее по различен начин. Мисля, че с постинга си Кристиан визира деца като моето.

Я, да питам нещо вън от темата...
Става ли облак с узо или непременно трябва да е мастика newsm78 Облак?

Уф, дано не ме застреляте сега! ( Все пак тук е 35 С и влажността е 75%, при което темтературата се усеща като 45С и единственото нещо, което ми иде отръки при тези условия е да споря, да се заяждам и да се зъбя  Mr. Green)

Рени, къде се загуби?

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 16:04 от fat.wombat

# 291
Без да се засягам ще опиша как аз раЗбирам горенаписаното. Значи ако детето е отворено и лесно се приспособява към нова обатановка и хора оЗначава че расте в неясно определена семейна среда и родителите му не го обичат?????
Смея да твърдя че обичам децата си точно толкова Безрезервно колкото всеки друг суперродител и че смятам собствената си майка за съвсем определен член и на моето семейство, съоъветно и на това на децата ми. Вепреки това децата ми се приспособиха лесно и нямат социални проблеми.

Не.Това е само твой извод.Наблюдавани са кои деца са силно привьрзани и каква е причината.Никьде няма заключение,че непривьрзаните или лесно приспособяващите се деца са обичани по малко.И не сьм написал подобно нещо.
Социалните и други проблеми не се раждат в детската вьзраст ,а си проличават много по кьсно.
Аз споделих и преразказах идеи и теории от книга,която ми хареса.

Сьни,
За кого е недостатьк да се прекарат 3 години в кьщи?За детето или за образованата му майка?Ако можехме да се издьржаме без да работим никога не бихме дали децата си на детска градина или тагесмутер.Нито мисля,че бабите могат да заместят майката и бащата.
Ние сьщо дадохме и двете си деца на чужди хора.Не сме изключение и не сьм укорил никого тук кой как си гледа децата!
Може би само Фат Уомбат ме разбра.

Ми Кристиан е и за раждане без епидурална... Не вярвам да е раждал някога.

Не сьм раждал,но сьм слагал безброй епидурални.Предполагам и ти сьщо.И затова с чиста сьвест не бих и не я препорьчвам на нито една родилка.(освен ако няма наложителна причина).
И друго ми е чудно...как винаги всеки мьжки гинеколог може да раздава такива "ценни" сьвети на бременни и кьрмачки без да е раждал Thinking

Извинявам се,ако някой се е засегнал. PeaceМислите ми бяха породени от книги на Рудолф Щайнер и Мария Монтесори.

# 292
Не споделям мнението, че децата трябва да се гледат само в къщи и само от майка си до училищна възраст. Разбира се едно бебе има нужда само от майка си, но от 1 годишна възраст децата имат нужда от контакт и игра и с други деца и други възпитатели. Опрелено смятам, че детето само печели самостоятелност и научава различни неща от всички хора, с които контактува - баби и дядовци, тагесмутер, детска градина и т.н. Много ми се струва отживяло да се твърди, че детето трябва да се гледа само в семейството, защото така нямало да има социални проблеми в бъдещия си живот.
Всяко дете и всеки родител са различни и всеки преценява за себе си кое е най-правилно и приемливо, но да се противопоставят работещите родители на тези, които си стоят в къщи и да се набива чувство на вина, защо не стоиш да си гледаш детето, а го даваш на чужди хора да го възпитават не е достойно.

# 293
  • Vienna
Много се дразня!

# 294
...за облака никой нищо не каза дали става с узо...

# 295
 ooooh!  Не може всички да мислите еднакво, ....вохененде е, я разпуснете малко...

Уомби, като прочетох питането ти, видях, че и аз имам една забравена бутилка с мастика.  Wine Glass eat
правила съм в блендера  Grinning става най-добре - бучки лед, мента, мастика, малко газирана вода /за да не ми е силен алкохола/ и листенца от саксията с мента. за узо не зная, не съм на "ти" с висококонцентрираните.

# 296
Има ли някой по това време, който да каже от къде се купува винетката за Унгария? Някъде на границата ли или може да влезеш в Унгария и на първата бензиностанция примерно да я купиш? Мъжът ми в момента е на опашката са Сръбско-Унгарската граница и ме пита, а аз от къде да знам  newsm78 Simple Smile

# 297
Маним...ама още ли не е минал границата, от следобяд ли седи там?  
...а той като тръгна от Австрия преди 3-4 дни, не си ли е купил 10дневна за Унгария, която да му послужи и за връщане?
 уф, моя мъж спи и няма как да го питам по-подробно. Той веднага след границата, слизаше от аутобана в дясно на около 1 км, не повече, там има голям паркинг и от там купуваше. Веднага след границата има табела

# 298
Дори и узо с мента да не е класически облак, пак няма да ти е лошо докато го пиеш:)

Мразя узо и не мога по конкретно, но пък имам опит със странни коктейи .

# 299
Много е хубаво всеки да сподели мнение и опит и нека пишущите не се разделят на лагери "за" и "против", това пък въобще не е достойно, за зрели родители, каквито имаме претенциите да сме. Много ценни неща изказва всеки със своята опитност. Разбира се, че натрупаните огорчения, страхове и прочее, ги осъзнаваме и размишляваме върху тях, и дай Боже, ги преодоляваме, в мноого по-късна възраст.

Спонтанно ми изплува в съзнанието "болката" на мой близък човек от детството му, който сега е ок. 40 годишен:

Когато бил в ранна детска възраст, бил гледан от тагесмутер непрекъснато / не става въпрос само за 2-3 часа/, а той копнеел за майка си, която трябвало да работи / и която сега е над 75 годишна и съжалява за това/. И знаете ли , непрекъснато детската му главица измисляла да стори по някоя беля, с която да попречи на майка си да тръгне на работа / ту гумите на колата и спуквал, ту друго нещо/. Веднъж даже легнал на пътя пред дома си и казал, че ако тя иска да тръгне, то само през трупа му ще стане това.
Преди години, когато ми е разказвано това, плаках много.
Когато, обаче този човек беше на ок.25-30 годишна възраст, майка му вече беше пенсионерка и  тогава започна да се държи с него като с малко дете - непрекъснато и настойчиво да го обсебва, напр. помагайки му да се съблича и облича, събувайки му чорапите,  носейки му храна в леглото, докато той гледа някой мач по тв, и др. т.нар. лигавщини, неприсъщи за тази му възраст.

Така че всяко нещо си има своето време!

Дълбоко уважавам антропософа Рудолф Щайнер, както и Беинса Дуно!

Моето скромно мнение е, че е добре да правим нещата естествено, искрено, с много любов към и във всичко. Естественото раждане без епидурална не е болка за умиране, стига човек да не се страхува и ако няма здравословни проблеми.

От доста време чета и понякога пиша във форума и се възхищавам на всички мами, всяка посвоему се справя отлично с колелото на живота. Искрено се радвам, че много от мамите тук / и интересно, горе долу по едно и също време/ още по едно детенце и пожелавам на всички да изживеят пълноценно всеки един миг със своите деца и семейство, акцентирайки се само върху положителните и красиви неща.

Усмивката, като не спиш още, вземи да спретнеш една Богородична пита за утрешния празник.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт