Мами в Австрия - 45та тема

• 55 789
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Често уриниране при малко дете на нервна почва без парене и болки - някой да си е имал работа с такова нещо? Днес Даниел е в къщи и си пишка на съвсем нормални интервали. Когато е в градината казват, че пишка на 10-15  мин. Вчера урологът  "си върза гащите" като му изписа антибиотик за 10 дни, но антибиотик само за всеки случай не ми се дава .

# 601
Уомби, моя като пие много вода и естественно ходи често до тоалетната.
И аз тази година се учих да карам ски. Лятото, в Шладминг, отиваш на почивка от Хофера за 7 дни, в цената  е  включена и карта http://www.sommercard.info/ и ползваш почти всички лифтове и др. безплатно. На глетчера има ски училище, отиваш сутринта и цял ден те обучават, наемат се и ски... На мене много ми хареса, Алекс не успя да се справи със ските, не искаше да ги обува, ..но догодина лятото пак сме там.
маним - желая ви бързо оздравяване.

# 602
Често уриниране при малко дете на нервна почва без парене и болки - някой да си е имал работа с такова нещо? Днес Даниел е в къщи и си пишка на съвсем нормални интервали. Когато е в градината казват, че пишка на 10-15  мин. Вчера урологът  "си върза гащите" като му изписа антибиотик за 10 дни, но антибиотик само за всеки случай не ми се дава .

а давахте ли урина за изследване? кико в момента също пие АБ заради harnwegsinfektion , но го болеше при пишкане много и детския му взе урина и тогава даде антибиотика.

усмивке вие как карахте ски през лятото newsm78
виктор се качи на ски през март т ая година и за 5 дена ски училище (300 евро) успя да се пусне на писта 20 м без да падне. алекс на 4 вече седи сам на телерлифта и се пуска на лесна писта наравно с мен. аз се учих сама с много падане преди много години с детето на едни познати. много син задник имах. последните години мъжа ме кара да взимам учител (60 на час) че скоро децата ще могат по добре от мене.

# 603
Взеха урина, но микробиологичното изследване още не е готово.

# 604
 Здравейте!

Аз отново имам въпрос Simple Smile Някой може ли да ме ориентира къде да търсим жилище под наем? Питам защото, ние направо се побъркахме от търсене и тъкмо си харесаме нещо и то веднага наето. Ще съм много благодарна на някаква информация Simple Smile

Manim пожелавам скорошно оздравяване на теб и Силвия.

# 605
усмивке вие как карахте ски през лятото newsm78

Горе на Дахщайн на глетчера има целогодишно сняг, всички лифтове и влекачи работят, наемаме ски и караме. Температурите на глетчера бяха около 0-5 градуса през юли, а в Шладминг 25-28градуса. И с дахщайнеркард се ползват почти всичко безплатно.
http://www.google.at/images?hl=de&q=dachstein+gletscher& … p;ved=0CDYQsAQwAQ

# 606
Ихаааа!  Усмивке спечели ме с този Шладмиг! Започвам да пускам стотинки в касичката за един урлауб там. Ако се чудиш защо не спя по това време, проблемът е в карат С .   Идват в нечовешко време! Mr. Green

# 607
Ихаааа!  Усмивке спечели ме с този Шладмиг! Започвам да пускам стотинки в касичката за един урлауб там. Ако се чудиш защо не спя по това време, проблемът е в карат С .   Идват в нечовешко време! Mr. Green

Препоръчвам на всички http://www.posthotel-schladming.at/ - ние и двата пъти бяхме там и пак ще отидем скоро време.
Добре, че ни ми звънна за трети път в това време  Wink Joy  Надявам се, сте намерили местонахождението.

# 608
  • by the sea
Привет момичета, нахлувам в темата ви с едно конкретно питане - кои от атракциите в Kindermuseum са подходящи за 6-7 годишно дете, не говорещо Немски/Английски?

# 609
Ние вече се пооправяме - утре ще видим какво ще каже педиатърката (на контролен преглед сме).
Имам едно въпросче: като лежахме в болницата (2 дена), ни казаха, че нищо няма да плащаме, но на края като минахме през регистратурата, жената каза, че ще ни изпратят сметката по пощата и е в размер на 52 евро. Някой ще ми обясни ли каква е системата? За какво се плащат тези 52 евро?
Второ въпросче: къде се загуби единствения ни мъж???

# 610
manim, това трябва да е Selbstbehalt, фиксирана сума, която човек си плаща на ден престой в болницата въпреки здравната осигуровка. На дете е 17.20 евро на ден, а ти не би трябвало да плащаш,като придружител, доколкото знам, защото детето ти е под 3 години. Да не би да сте започнали 3ти ден в болницата? Защото при мен бяха таксували цял ден, макар че само го бях започнала.

# 611
manim, това трябва да е Selbstbehalt, фиксирана сума, която човек си плаща на ден престой в болницата въпреки здравната осигуровка. На дете е 17.20 евро на ден, а ти не би трябвало да плащаш,като придружител, доколкото знам, защото детето ти е под 3 години. Да не би да сте започнали 3ти ден в болницата? Защото при мен бяха таксували цял ден, макар че само го бях започнала.

Благодаря ти, Хена, явно това е. Предполагах, че има някаква фиксирана такса, но никой нищо не ми е казвал, затова попитах тук. Приеха ни неделя вечерта и ни изписаха вторник на обяд. Явно не смятат на 24 часа, а на започнат ден и така стават 3 дена, т.е . 51,60, точно, колкото ми каза жената. Тя не говореше английски, затова не тръгнах да я разпитвам нея. Няма проблем - само исках да си го изясня Simple Smile  Hug

# 612
  • Vienna
моми4ета защо плащате в болницата? аз до сега никога не съм плащала! newsm78
Усмивке ,я кажи подробно за Шладминг, 4е сега трагвам за там с 3те деца. и сега ли можеме да караме ски ? ние вси4ки сме скиори и ще е супер ,инъ4е съм взела хотел с басейн зада не им е ску4но и да беснеят. Аз без въобще хабер да си имам за тоя Шладминг реших да го резервирам защото там открих хотел с апартаменти с 2 спални и басейн, който имаше свободни места през у4ени4еската  ваканция.
Маним не искам да те плаша, но Макси от 4 /5 месе4ен по4на бронхитите и до сега не ги е спрял. сега кашля от 12.9. с 2 прекасвания от по 4дни, и после пак на ново. инхалираме сутрин и ве4ер, а понякога и след обед. сърцето ми се къса. сега е особенно обострен. само зимата на топло  му е добре, ако не летим за няколко седмици на топло неможе да изкара зимата в Австрия.
Уомби, аз съм против взимането под наем, нали съм си вещоман  Mr. Green особенно обувки, дето сумати хора ги носят. обувките стават за 2 сезона., ски може6 да купиш употребявани за без пари (детските 2ра употреба винаги са с автомати и щеки). и др. 4е ако взимаш под наем, 2 екипа, с 2 карти и ски у4ител на ден ще ти излиза толкова скъпо,4е няма да ти се дават.  ние ходиме на хоевандвиезе в 14. ски у4илището е само през уикенда, но тогава е ад. моя план за ски сезона е - през ваканциите всеки ден, инъ4е понед., сряда и петак от 13 4аса. ако имаш желание звънкай, мене пистат ми е на 10мин, а после ако имаш сили може и на уелнес да те водя, само децата трябва да да им намерим гледа4  Mr. Green

# 613
manim - ние плащаме за престоя в болницата по 7 евро някъде на човек. /но застраховката ни е към КФА, не към ВГКК/ и двамата, аз и Алекс получаваме пълен порцион. /май-така се казва  Embarassed/
Маним - купете си Нидеростеррайх карта, валидна е 8 месеца и посещавате забележителности не само в NÖ, ами и много са във Виена. Купувате една и мъжът ти води Дани. Ние така посетихме грьотето в Хинтербрюл и много други, нашата карта е валидна до март. Вадете и да ги пращаме мъжете да водят децата. Ето: http://www.niederoesterreich-card.at/noecard/de/

Пате, и другите, които ме питате на лични.
За 5 дни, 6 нощувки ни излезе 249 евро на човек/Алекс-безплатно/ със закуска, обяд, и вечеря. /Обяда си го вземахме лънчпакет и тръгвахме към глетчера/.Хотелът, в който бяхме и двата пъти е четиризвезден, в суити, кухнята беше само със специалитети.
Всеки хотел в района дава на клиентите си или Winter Card или Sommer Card, с която се ползват почти всички лифтове, музеи, минерални басейни, зоо, .....
http://www.sommercard.info/
http://www.dachstein-salzkammergut.at/de/5-00-0-2062895/detail/winter-card.html
Попитайте по телефона в хотела, ако НЕ дават карта, то си я купете, мисля струва около 45-50 евро, но се изплаща многократно. Само за да се качите на лифта до глетчера цената е 30 евро на човек без карта, отделно и маутщрасе-тата се плащат /с картата всичко е безплатно/.
Горе си има ски-училище, лифтове, влекачи, сноуборд.....всичко.
Пате препоръчвам ви да заведеш децата на Киндернахмитаг-всеки вторник следобяд http://www.sommercard.info/betriebe/index.htm?Ca=KinderFamilie  и да посетите айспаласт-а намиращ се горе на глетчера /нещо уникално/ ето http://www.google.at/#hl=de&q=dachstein+eispalast&aq=1&a … =6d1d112064dac30d
С картата ви дават и книжка с всички забележителности в околността и от там си избираш какво да посетиш /в сайта на картата може също да ги разгледаш/. Някои от лифтовете не работят през октомври.
И непременно идете на био-фрющюк, намира се в центъра до био-магазина им.
Догодина лятото пак сме там, сега зимата планираме Тирол предколедно.

Айде, много се разписах.
Лека нощ.

# 614
  • На Дунава
Ех, Усмивке, накара ме да мечтая....   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт