Рождени дни в детската градина??

• 13 863
  • 54
  •   1
Отговори
  • В центъра на моретата
Здравейте мами,
интересува ме по какъв начин се черпят децата и персонала в детската градина при рождени дни? Има ли определени изисквания или във всяка детска градина е различно?

# 1
Май във всяка градина е различно.В нашата разрешават да се внасят само пакетирани сладки(пастички,вафлички,сокове),а тортите трябва задължително да са със сертификат.

# 2
За рождения ден на детето отидох в една сладкарска фирма, поръчах определен брой пастички ( за да е по-лесно на госпожата, да не си играе да реже торта ), издадоха ми сертификат, купих и 3 големи кутии натурален сок. Това беше за почерпка. За другото се погрижи госпожата. Дребната беше много доволна. Пели са песнички, всяко дете и е пожелало по нещо, общо взето се е почувствала "много важна" а този ден.

# 3
аз съм против такова черпене и не разбирам как се допуска. не искам децата ми да ядат торти и да пият сокове......това са 25 РД в годината. само в градината.

# 4
аз съм против такова черпене и не разбирам как се допуска. не искам децата ми да ядат торти и да пият сокове......това са 25 РД в годината. само в градината.

от няколко месеца съм регистрирана , но това е първото мнение  което ме провокира да пиша ! Anaise , така си го написала сякаш на децата се слагат по някакви огромни парчета  и те ядат торта до пръсване..... изобщо не е така ! слагат се по съвсем малки парченца колкото да се зарадват децата и да се почувстват че днес има празник !  Naughty

# 5
  • Варна
zaek, виждам, че си от Варна. Не знам в коя ДГ е детето ти, но в нашата ( "Моряче" ) ни предупредиха от самото начало, че може да черпим само с пакетирани кексове и сладки истории. Никакви торти не може да се внасят, ако ще и сто сертификата да имат.

# 6
  • София
В нашата ясла е по същия начин: Носи се торта /със сертификат/, сокчета и ако родителите преценят и нещо друго. Рожденика се чувства Цар на деня, а другите деца се забавляват добре. Аз в началото се притеснявах защото моята не беше яла торти, пасти и прочие... Видях обаче, че за закуска в яслата поне веднъж седмично има филия с течен шоколад..., та от парче торта нищо няма да й стане!

# 7
При нас се носи торта, която задължително трябва да има сертификат и евентуално натурален сок. От парите, които събираме в началото на годината се отделят за подарък за рождения ден на всяко дете. Освен това всяко дете задължително рисува картина на рожденика. Имат си и шапки и други парти артикули и децата остават много  доволни от партито.  Рожденика се чувства специален, а  за другите деца е един малко по различен ден.

# 8
Моят син тази година празнува в детската - занесохме торта , натурални сокове , солети и солени бисквити . Бях им поръчала клоун от "Джули Марули" , който ги е забавлявал повече от два часа . Беше се получило доста добре .

# 9
  • Deutschland/HE
за гр.Варна не може да се внасят торти.  Носили сме пакетирани неща и натурални сокове, а последните 2години носим сладолед:-). Попитахме директорката и тя разреши, а децата са много щастливи /но да отбележа, че Катерина е родена на 14юни/

За натурален сок купувам един ябълков, който е без консерванти и подслатители, кутиите са по 3л и ги има в Пикадили.

# 10
Мисля, че във всяка градина е различно.
Миналата година бях пуснала тема"Торта в детската градина" и разбрах, че има различни изисквания, на нас не ни разрешиха, но и за съжаление точно на рождения си ден детето беше непосредствено след боледуване и все още без разрешение от лекар да ходи на градина. Така и не празнувахме в градината.

Ако трябва да изразя лично мнение- тортата е символ на този прекрасен празник-  рождения ден и носи радостна емоция на децата, не я виждам като кой знае каква опасност.Най- милите ми детски спомени и снимки са от ДГ с тортата и децата около мен.Но никога не бих нарушила разпоредбите на съответната градина, ще се съобразя.

Гледам, че и в нашата ДГ децата се черпят с пакетирани храни, когато има празник

# 11
за гр.Варна не може да се внасят торти.  Носили сме пакетирани неща и натурални сокове, а последните 2години носим сладолед:-). Попитахме директорката и тя разреши, а децата са много щастливи /но да отбележа, че Катерина е родена на 14юни/

За натурален сок купувам един ябълков, който е без консерванти и подслатители, кутиите са по 3л и ги има в Пикадили.
не за целия град.. в нашата градина от септември до май торти са разрешени.. лятото - само пакетирани неща..
по мои наблюдения децата ядът мнооого малко торта (синът ми хич).. солети пуканки са фаворити и дребни сладки малко.. балони и свирки също са хит.. музика и специално отношение и празникът е незабравим..

# 12

по мои наблюдения децата ядът мнооого малко торта (синът ми хич).. солети пуканки са фаворити и дребни сладки малко.. балони и свирки също са хит.. музика и специално отношение и празникът е незабравим..

По мои наблюдения- също, просто се радват на красотата, близват си с пръстче и някои/ синът ми ,напр./ са до там с тортата.Другите деца и те "клъвнат" по малко, но почти не съм видяла дете да изяде цяло парче торта, дори и когато парченцата са малки.

Ох, от два месеца съм на диета, къде се наврях в тази тема Simple Smile

# 13
Питай на място какво разрешават във вашата градина.
Ние занесохме торта със сертификат, малки сокчета, шапки за РД, пластмасови чинийки и вилички; сок и бонбони за персонала.  Peace
И аз не искам детето ми да яде много сладки неща, но рожденните дни в ДГ за мен не са проблем, децата супер много се вълнуват и радват.  Grinning

# 14
Чудно ми е защо носите почерпка за персонала? Не се заяждам, но ми е странно каква е идеята..

Общи условия

Активация на акаунт