предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 212 966
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Дара, оперативна ли ти беше хистероскопията?
Радвам се, че всичко е минало добре Hug

# 121
  • София/Стара Загора
 Моята, в Малинов, беше с венозна упойка, "отлетях" за секунди, после като се освестих нищо не ме болеше и си бях ОК...и към 16 ч. ме пуснаха да си ходя, защото не исках да оставам, после ходих няколко пъти на промивка.

# 122
Правили са ми хистероскопия при която ми отстраниха полип,не боли със спинална упойка беше  и после кървеше съвсем малко,хидросалпингса обаче ми го махнаха на лапарото заедно с тръбата.В шейново ми обясниха че ако не го отстранят нямам шанс да забременея,въпреки че ми бяха направили едно инвитро с този хидросалпингс ейтака да върви бизнеса ама това е друга тема.След като ми го отстраниха  следващия опит беше успешен,а след две год.си забременях съвсем нормално още веднъж

# 123
Аз съм от София, докато бях на гости в в друг град ми диагностицираха полип в тялото на матката. От няколко дена въртя телефони на най-различни държавни болници в София и се оказва, че информацията за хистероскопията е свръхсекретна. Навсякъде задавам прост въпрос - поема ли се от касата, доплаща ли се, колко се доплаща... Навсякъде - елате на преглед и вашият лекар ще ви каже. Да, ама аз имам само едно направление за АГ, не мога да пробвам няколко пъти докато намеря приемливи условия. Да не говорим, че хабер си нямам къде работят добре и кой лекар да избера.
Моля ви, ако на някой му е правена хистероскопия в болница, която работи с касата, да сподели параметрите на финансовата част от нещата. Също моля да ми препоръчате лекар, към който да се обърна.

# 124
Grizantema, мога да споделя моя опит - който е съвсем пресен.Накратко -на 17.06 правих хистероскопия с цел да се проверят началото на тръбите откъм матката и съмнение за полип. Правих я в болница Вита при д-р Попов.Резултатът подвърди съмнението - доктора откри полип точно на входа на лявата тръба, който беше отстранен.Относно цената - платих 500 лв + 15 лв кръвни изследвания , като бях с направление от личната лекарка , но направление № 7 - което е за хоспитализация, а не за АГ.Изследването на кръв и урина се пое от касата, а 15 -те лева бяха за определяне на кръвна група. Доктора преди операцията ми обясни, че това е цена по касата а доплащането е за избор на екип, защото аз държах точно той да я направи. Аз ти  препоръчвам д-р Попов- той работи във Вита и в Шейново, при него имам и правена лапароскопия. Дано съм ти била полезна.

# 125
Благодаря много за информацията!
Доплащане - имаш предвид 500-те лева, или има и допълнителна сума за избор на екип?

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 13:55 от Grizantema

# 126
Платих 500лв. Ако си без направление сумата е по-голяма , но не знам точно колко.

# 127
Отново благодаря!
Оскъдна, но все пак информация - във ВМА вече не се прави(въпреки информацията на сайта им)

# 128
Аз правих оперативна хистероскопия при доктор Владимиров, без направления ми струваше 475,00 лева, което включва и кръвните изследвания.

# 129
и аз съм за Попов,при него правих лапарото,страшно добър специалист.Препоръчвам го.Успех ти желая,който и да избереш

# 130
Благодаря ви, момичета! А някой правил ли е в "Доверие" при доктор Новачков?

# 131
  • София
Благодаря ви, момичета! А някой правил ли е в "Доверие" при доктор Новачков?
имам позната правила лапаро с хистеро комбинирано при него и е доволна, но при нея хистерото е било диагностично  Rolling Eyes

# 132
  • Русе
Аз правих оперативна хистероскопия на 02,06,2011 в Тутракан при д-р Богомил Бойчев. Много съм доволна. Той е добър специалист, доволна съм и от отношението му към мен като пациент. Есента ще правя при него ИКСИ.
За хистероскопията заплатих само еднодневен престой в болницата, бях с направление за хоспитализация.

# 133
Здравей  Петя78,
на мен ми предстои хистероскопия в Тутракан и имам следният въпрос - разбрахме се,че манипулацията минава през касата и ще доплатя само за избор на екип - 150 лв. и останах с впечатлението,че си тръгвам същият ден след няколко часа - така ли е?

# 134
  • Русе
Здравей pieselina. Ако всичко е наред, няма защо да оставаш в болницата. Ще полежиш няколко часа да ти мине упойката, ще те види лекаря и ако всичко е ОК, ще те пуснат да си ходиш, но задължително с придружител трябва да си.  Успех и ти стискам палци. Братята са много добри и като лекари специалисти и като хора, много човечни, много разбрани.

Общи условия

Активация на акаунт