предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 213 020
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Титка ето изследванията : ПКК, СПИН, Васерман, Хепатит В и С, Кръвна група, СУЕ,Протр.вр. ,кръвна захар, креатинин,АСАТ, АЛАТ, АФ, Урея, Фибриноген. Дано съм била полезна  Peace

# 151
Ще ви следя, защото тази процедура ме интересува. Имам полип, според док за сега е малък и не пречи, но вероятно ще расте и все някога ще трябва да се отстрани. Хистологията би трябвало да е включена в цената. Изследва се самата отстранена тъкан дали е доброкачествена или има някакви злокачествени изменения.

Зависи в коя клиника си.Аз правих хистероскопия в Малинов при доктор Стаменов и не съм плащала нищо допълнително за хистология.Платих всичко 600лв. без изследванията разбира се.

# 152
  • София
Титка ето изследванията : ПКК, СПИН, Васерман, Хепатит В и С, Кръвна група, СУЕ,Протр.вр. ,кръвна захар, креатинин,АСАТ, АЛАТ, АФ, Урея, Фибриноген. Дано съм била полезна  Peace

Много ти благодаря за инфото  Hug

# 153
Моята хистероскопия беше в "Доверие", платих малко под 400 лева за всичко(изследвания и хистероскопия). Изследванията ги направиха на място сутринта точно преди манипулацията.

# 154
  • София
Моята хистероскопия беше в "Доверие", платих малко под 400 лева за всичко(изследвания и хистероскопия). Изследванията ги направиха на място сутринта точно преди манипулацията.

Диагностична или оперативна беше?

Относно цените, които споменавате, от моите проучвания се оказа, че в Щерев е най-високата цена, което малко ме учуди  newsm78

# 155
Не се учудвай така е - в Щерев оперативната хистероскопия е най-скъпа. Незнам каква е причината. Може би, защото се прави със спинална упойка - незнам. Но пък аз съм много доволна.

# 156

Диагностична или оперативна беше?

Относно цените, които споменавате, от моите проучвания се оказа, че в Щерев е най-високата цена, което малко ме учуди  newsm78

Беше оперативна - премахване на полипи

# 157
  • Северозапада
Гризантема, може ли малко повече инфо. Кой лекар? Това цената без направление ли е, защото ми се струва супер малко? Аз прегледах ценовите листи на поти всички болници и под 500лв. нямаше. А в държавните и с избор на екип пак става около 1000лв.
Пуснах въпрос до НЗОК дали такава операция се покрива от ЗК, отговора им беше:
"НЗОК заплаща за ендоскопски операции по различни клинични пътеки включително и в областта на акушерството и гинекологията. Изборът на оперативен  метод за лечение е в зависимост от медицинските индикации и е по преценка на лекуващия лекар. В цената на пътеките са включени: стойността на оперативната дейност, съответните медикаменти и консумативи (освен някои скъпоструващи консумативи, за които изрично е указано в съответната клинична пътека, че не се заплащат от НЗОК).
В клинична пътека (КП) № 149 „Оперативни интервенции чрез долен достъп за отстраняване на болестни изменения или инвазивно изследване на женските полови органи” е включена процедурата „Затворена биопсия на матка” (хистероскопска биопсия на матка). Отделна процедура „оперативна хистероскопия” в клиничната пътека няма."
Цената на клиничната пътека е 277лв.
За мен остава все още отворен въпросът дали лекарите използват тази клинична пътека за хистероскопски операции или не? На мен веднъж ми е отстраняван полип, чрез абразио, защото не попаднах на лекар, който да ми предложи хистероскопия. И това в частни болници. А едва ли този метод е от вчера. Най-вероятно е останало нещо от него и сега отново расте. Най-интересното е, че аз която прочетох де що намерих за полипите, въобще не си спомням да съм чела за хистероскопия  ooooh! Но това си е моя грешка  Tired
Та аз все още сондирам, пък ще видим

# 158
Хистероскопията ми направи д-р Новачков. Това е цената без направление, но на първоначалния преглед отидох с направление. В цената влиза изборът на лекар. Хистологията се брои към операцията, не бях чувала за отделно заплащане. След операцията ми направиха един безплатен преглед. Всичко това беше през юли, не зная оттогава има ли промяна в цените.
Изключително съм доволна, че от прегледа до манипулацията минаха само три дена. Също така, почти никакво мотаене на изследванията. Не знам, обаче, какви бяха - дадох кръв и урина, спомням си, че определиха кръвната група, а останалото не помня.
Аз също много четох, много телефонирах и много се чудих, преди да се насоча към "Доверие"(питах и в тази тема). Писах и до здравната каса. Според отговора, хистероскопията се поема от тях, но на практика не е така. Точно тогава разбрах защо пациентите не се оплакват - ха, оплачи се де, да видим как ще си решиш проблема! Комуникациите с болниците е лоша, няма кой да ти обясни разбрано, губиш време, хабиш нерви. Например в "Майчин дом" ме осведомиха, че трябва сама да се свържа с избран от мен техен лекар, да отида на частен преглед, а после той да ме оперира незнайно кога в държавната болница с държавна апаратура срещу 600 лева! При това съм изрядно здравноосигурена. В "Доверие" отидох малко на късмет, но май не сбърках, защото лекарят ми се видя компетентен(доколкото пациентът може да прецени, разбира се) цената нормална(въпреки леко недоизясненото положение със здравната каса), сроковете кратки, а и нямаше никакви скрити доплащания.

# 159
  • Северозапада
Благодаря, Гризантема

# 160
Знаели някои, в Селена как стоят нещата с изследванията ,в деня на хистероскопията ли са?   Нещо друго предварително правили се?

# 161
Титанка в Селена изследванията ги искат да са направени предварително 5 дни преди процедурата, а в деня на хистерото правят ЕКГ

# 162
Изследванията при тях ли се правят или може и с направление другаде?Надявах се всичко да мине още този месец,но .......

# 163
може и другаде не е задължително при тях, може и при джипито

# 164
Titanka, за последното хистеро отидох само с кръвна група и всичко останало ми го пуснаха като отидох сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт