предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 213 053
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
  • София
На ехогравски преглед може ли да се види полип или септум.

azzia,  аз мога да ти отговоря само на този въпрос от гледна точка на проблема при мен. Четирима лекари не виждат полип, само един вижда. Според мен много зависи от апаратурата с която се извършва прегледа. Не мога да ти отговоря за възстановяването, защото ми предстои хистеро. Но доколкото знам е бързо - до края на деня те изписват.

# 181
Много ти благодаря . А септума на ехограф ли го видяха. Всъщност питах колко време се кърви след това. Преди много години ми правиха някакво подобно изследване ,но сега не мога да се сетя въобще ,защото тук се говори че се прави с упойка а на мен тогава въпросното изследване го правиха без упойка. Спомням си само че беше неприятно ,но не съм имала болки ,след това не съм имала и кървене. Обаче цикълът който си ми дойде /на очакваната дата / беше толкова обилен и продължителен че направо бях на легло около 7дена бях със съсиреци и течах като река. Спомням си също че тогава говорих с лекар ,който го прави и той ми каза ,че това кървене може да продължи така до 12дена . Така и стана след 9ти 10ден рязко намаля и спря. Обаче на мен не ми се преживява същия кошмар,защото наистина бях на легло.

# 182
  • София
До колкото знам се прави със спинална упойка, ако съм запомнила правилно казаното от доки. За МЦ след това ще трябва някой друг да сподели.

# 183
Ако полипът е на шийката - може да се види лесно на ехограф, но ако е на матката- не може.

# 184
  • София
Ако полипът е на шийката - може да се види лесно на ехограф, но ако е на матката- не може.
аз се оказа, че съм имала на шийката,  това никой никъде не го видя предварително, откриха го и г отстраниха по време на хистерото.

# 185
Разбирам, че на база предположения за липса на имплантация се назначава такова изследване и действа според това което се види. При мен няма видими предпоставки ,евентуално само да проверим .Защото уж ембритата били наред обаче тестовете са отрицателни. И понеже аз трябва да реша а пък аз не се решавам,защото ме е страх ,та затова събирам инфо. Знам че такава процедура също се предприема за да се стимулира ендуметриума в случеи при които тя не е достатъчно добра на размер ,но при мен и това е добре.

Шарки,имала ли си някакви неразположения от този полип. И смяташ ли че това е допринесло за зачеване?

# 186
Azzia от постовете ти разбирам, че имаш неуспешни опити ин-витро. Преживяваш ин-витро, упойки, пункции, а те е страх от хистероскопия  Shocked Страх те е от кръвоизливи, а при стимулация не те ли е страх от хиперстимулация, която е доста по- страшна  newsm78 . Незнам в коя клиника си, но ще ти разкажа моя опит с хистероскопията. 8 години ходене по мъките с неизяснен стерилите, прегледана от десетки доктори и всички с едно заключение - няма причина. А причина не може да няма след като не се получава забременяване. 2 инсеминации неуспешни - при все че всичко беше като по учебник. И не щеш ли съвсем случайно преди третата инсеминация моята док. видя нещо на ендометриума. Извика и друга док - дааа полип /който се вижда само в определен ден от цикъла/ Мноооого малък, който не пречи. И док е категорична - хистероскопия . Ами сега - ред сълзи, ред сополи, ама как мен ме е страх.....А тя казва как така те е страх - нали затова си тук, да намерим причината за незабременяване по един или друг начин. И така месец след това беше моята хистероскопия. Със спинална упойка. Оказа се , че цялата матка е била покрита от множество полипи, които изобщо НЕ се виждаха, виждал се е само най-големия. Всичко мина за 40 мин. След това ме закараха в стая и чаках да ме отпусне упойката. След като тя премина, веднага ме вдигнаха , раздвижиха ме. Облякох се, минах пак на преглед и си тръгнах. Туй то. Аааа за кървенето - след хистерото ми бяха сложили лигнин . Като станах да се раздвижа усетих , че потече малко. Отидох в банята, махнах го и си сложих превръзка, на която да края на вечерта имаше само няколко капки. Така зацапването продължи 2-3 дни. После МЦ си беше нормален само дето ми дойде на 25 ден, а не на 28.
А резултата от хистероскопията не закъсня - само два месеца след нея аз забременях спонтанно и ако е рекъл Господ след около месец ще гушкам така мечтаната рожба.
Така че миличка не се страхувай. Прочети да видиш момичетата на какви ли не изследвания са се подлагали само с диагностична цел. Има такива с по 2-3 лапароскопии, още толкова хистероскопии и т.н. Не винаги причината за незабременяване е видима. Също така при хистероскопията се надрасква матката , което също спомага за имплантация. При хистологията на материала също се дава някаква информация каква може да е причината.
Извинявам се мнооого дълъг пост, но не се стърпях.
Azzia не се страхувай, а направи хистероскопията. Ако имаш въпроси насреща съм.

# 187
  • София
Шарки,имала ли си някакви неразположения от този полип. И смяташ ли че това е допринесло за зачеване?
не, не съм имала неразположения, нито пък кървене при секс. Докторът, който го изряза, каза, че е възможно този полип да е пречил на естествено забременяване...аз пък имах 1 естествено преди една година изкарало до 8 г.с., и нито едно успешно инвитро от 6 опита newsm78, иди разбери. Но аз пък съм на 45, така че при мен естествено няма как да стане...

# 188
Vesta_78 Да имаш основание за това което ми казваш. Не съм имала страхове за хиперстимулация ,защото аз съм ветеранка в инвитрата и в началото ,когато започвах да правя тези опити нямаше много инфо за това. После след като вече го знаех,познавах моя организъм и знаех че това няма да ми се случи. За хостерото имам страхове,защото споменах какво безумно кървене имах . аз имам успешни зачевания но завършват с големи аборти . Голяма част от причините за това са вече ясни ,но пак никой не може да каже със сигурност за какво става въпрос .Последните опити обаче са отрицателни и малко вече търсим под вола теле ,но нещата вече са изчерпени от към изследвания и май не остана друго освен да се направи и това.  
Сега чакам цикъл и май ще се прави това хистеро ,защото ме е стрх ,че ако вземе да стане и аз не съм го направила това изследване ,ще ме тормози отвътре ,дане би пак да стане някой аборт.
Незнам дали някакъв полип или да кажем има някакви сратвания от предишните аборти могат да са пречка за износване . Никой до сега не ми е изтъквал това като причина. 
Да знам за метода за надраскване на лигавицата ,но от страх им го отказах преди последното инвитро. А дали знаеш някое момиче дали е успешно забременяло след "инджури метода".
Много ти Благодаря и пожелавам много щастлив и весел финал.

Шарки И аз напредвам във възрастта ,като теб. Моето поредно инвитро ще е 8мо или 9то. вече им загубих броя. Та затова се интересувах ,дали все пак нетрябва да има сериозна индикация и тогава да се направи,целенасочено за отстраняване на причината. По принцип за жените над 40 има по голяма вероятност да се получат хромозомни аномалии и в следствие на това да се загуби ембриона в ранна седмица. Аз също през март претърпях спонтанен аборт в 6та седмица. Като началната ми стойност на ЧХГ беше 45, после започна нормално да нараства но въпреки това изхвърлих плода. Та по този повод ми казаха че това е хромозомна аномалия в следствие на възрастов фактор понеже аз съм на 41г.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 16:10 от azzia

# 189
Незнам какво е "инджури метод" А това , което са ти правили преди без упойка едва ли е било хистероскопия. Така, че спокойно, това е толкова лека манипулация, колкото е пункцията - след 2-3 часа си пушка.  Peace

# 190
Незнам какво е "инджури метод" А това , което са ти правили преди без упойка едва ли е било хистероскопия. Така, че спокойно, това е толкова лека манипулация, колкото е пункцията - след 2-3 часа си пушка.  Peace
Сори ,не го написах на англииски "injure"-в превод занчи наранявам  и надрасквам . Надрасквамне на лигавицата за което и ти писа че се прилага като метод за пшодобряване на лигавицата и евентуално на имплантацията.

Проблема е че немога да се сетя и аз ,защото беше преди около 12години. И този преглед беше пак около 20мин. Ох ,стискайте ми палци . То има още много време ,всичко да е Ок и да се възстановя бързо и безпроблемно. А дано да е така като казваш. Hug

# 191
Ами аз забременях след хистероскопия и надраскване на матката.  Simple Smile

# 192
Vesta 78, Много ме зарадва ,това което си написала. Поне да има някаква надежда и малко смисъл за това което ще ми правят.
Ако е удобно ,би ли ми разказала .Колко ти беше лигавицата че решиха да направите това. Или по каква причина . Ако прецениш може и на лични.
Още веднъж ,благодаря че споделяш. Hug

# 193
Ами аз съм писала по-горе - видя се малък полип и затова се взе решение за хистероскопия. По време на ная се установиха множество такива. И след отстраняването им ми е надраскана матката. Това е? Пак ще повторя НЕ всичко се вижда на ехограф.

# 194
Здравейте, предстои ми хистероскопия след 3 дни в Селена -Пловдив...Прочетох доста за тази процедура и нямам страх- причината е липса на менструация 6 месеца и след пускане на хормони трябвало хистеро,за да се огледа директно кое е блокирало--матката или яйчниците- така ми казаха....та питането ми е колко дни болничен дават след това? ако някои знае,нека сподели...

Общи условия

Активация на акаунт