предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 212 992
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Няма да сгрешиш и в Тутракан да направиш хистероскопията си докторите са добри и са супер, а и отношението на персонала е на ниво.При мен Л.Бойчев успя да отстрани възел 7мм на пътя на лявата ми тръба и след 14ч ме изписаха още същият ден.Спокойно всичко ще мине в сигурни ръце си.

# 556
Благодаря за успокоението,момичета.
Аз също имам добри впечатления от Тутракан. Юли ми правиха лапароскопия. Д-р Б.Бойчев ми я прави.
Дано всички, които сме тръгнали по този път да имаме късмет  Simple Smile

# 557
  • Благоевград
Здравейте! Да се включа и аз тук.
Откриха ми полип на маточната шийка, на широко краче, което не могат да определят дали влиза на вътре в матката. Друг лекар ми каза, че един е на шийката, а другите 3 са вътре  и ми предложи хистероскопия за премахване. Обясни ми подробно как протича цялата процедура, но аз много се притеснявам. Става дума за доктор Малчев, който работи в Болница "Пулс" в Благоевград и само той прави такава процедура. Аз реших да потърся друго мнение и моят гинеколог д-р Коларов ме изпрати при жена си, която се занимава с такива случаи и тя ми взе цитонамазка, за да е сигурна, че това е полип, прави ми колпоскопия, но иска да види резултата от цитонамазката. Малчев само с вагинален ехограф и обикновен гинекологичен  преглед беше сигурен, че това са полипи, а д-р Коларова иска да напарви още изследвания, за да е напълно сигурна, че са полипи.
Вече не знам какво да правя, притеснявам се много. Не знам на кого да вярвам и на кого да се доверя да извърши процедурата.
Какви са рисковете от самата процедура? Възможни ли са усложнения по време на операцията? Трудно ли е възстановяването?

# 558
  • София
Тина на мен ми откриха но беше в матката,нямам представа какво се случва ако е на шииката като при теб.Не се страхувай,няма рискове,най важното е микробиологията да ти е чиста.Възтановяването е веднага,лек дискомфорт само от упойката 1,2 дена.После има няколко дни кървене и това е.Успех  Hug

# 559
Здравейте момичета. Много отдавна не съм влизала и не съм вземала участие никъде, но днес се налага. На кратко моята история до днес:
Имам проблеми с матката като цяло от години, лекувана съм с какво ли не, при кого ли не, но без резултат. Ходих преди две седмици до Тутракан при др. Б. Бойчев. Човека ме прегледа и ми каза, че трябва да ми се направи оперативна хистероскопия, като имам кухини, които трябва да се изчистят, но с не малък проблем - стените на матката ми са само 6 мм.  Cry Казаха ми да звънна първия ден от цикъла ми, за да ми насрочат ден и час за операцията. Звъннах и ме насрочиха за днес 08.12.2014 сутринта в 08:00 - 08:30 часа. да съм в гинекологичен център, което е около 200 м. преди клиниката в дясно (или реално това е държавната болница). Отидох тази сутрин, но не намерих този въпросния център, отидох до самата клиника и ми казаха да се върна 200 м. на долу и да ида на 2-я етаж. Отидох във въпросната държавна болница на 2-я етаж звъннах, но никой не отвори, звъннах втори път и отвори някаква жена. Извиних се и обясних за какво съм, но тя ми се развика, че това е родилно отделение и не се звъни така на звънеца, че ги притеснявам и ми каза да се кача на 3-я етаж. Отидох горе влязох в един кабинет и обясних отново за какво съм и ми казаха да се запиша в отсрещния кабинет. Обърнах се към въпросния кабинет, отново се извиних и казах за какво съм. Попитаха ме при кой доктор съм и отговорих, че съм при Богомил Бойчев и това, което последва беше  smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 (ХАХАХАХАХАХА). Останах изумена от реакцията на въпросната сестра и попитах на какво се смее, а тя ми каза "изчакайте отвън сега записваме" (а реално аз вече бях закъсняла с 20 мин, да търся въпросното отделение), попитах я отново на какво се изсмя толкова нагло, а тя ми отвърна "ние така си се смеем", а аз отговорих "кое е толкова смешно, че казах Богомил Бойчев, вижте какво от доста време се лутам да намеря отделението, а вие се подигравате тук и си се смеете, и вие не знаете на какво, беше ли нужно да се отнасяте така", и тя замръзна и нямаше какво повече да каже. Тръгнах си и се разминах днес с въпросната операция. Толкова ми е болно и обично, че не можете да си представите. Изчаквам само доктора да приключи с операциите за днес и след обяд да му звънна за втора дата, тъй като е наложително при мен да стане операцията възможно най-скоро. Иначе ми каза, че с направление само за консумативите, ще излезе около 120 лева всичко.
Извинете ме и вие за дългия пост, но ми се плаче, като чета добрите отзиви за персонала и за отношението, а първия ми път днес беше толкова унизителен и разочароващ, че направо ми иде да не правя хистероскопия, а хистерескопия (отстраняване на матката и тръбите), като знам през какви мъки съм минала и днес беше просто капака на всичко. Момичета много ми е болно, не ме корете моля, разберете ме. Казах на мъжа ми и той ме попита "защо са се изсмяли така, че си казала името на доктора нещо против него ли, какво толкова, че си при него". Почувствах се простак като в необрано лозе.

# 560
Nulina много ми стана тъжно като прочетох поста ти, но не го мисли толкова. Навсякъде ги има простаците, винаги ще се опитват да дразнят, да обиждат нормалните хора, но трябав да се научиш да ги игнорираш. Задължително звънни на лекаря си.

# 561
Здравейте!
Аз съм на същото мнение,че навсякъде има простаци Sad
На мен на 1.12 ми правиха хистероскопия в същата болница и като цяло съм доволна.
Не се притеснявай Nulina, доктора е много добър,екипът му също.
А що се отнася до въпросната сестра, явно не си е пила хапчетата.

# 562
Vili08 & nedel4eva87 благодаря ви много, че ме разбирате как съм се почувствала, но тръгнах си понеже не можех да си помисля да я изтърпя втори път тази сестра (при записването).
Здравейте!
Аз съм на същото мнение,че навсякъде има простаци Sad
На мен на 1.12 ми правиха хистероскопия в същата болница и като цяло съм доволна.
Не се притеснявай Nulina, доктора е много добър,екипът му също.
А що се отнася до въпросната сестра, явно не си е пила хапчетата.
Моля те, ако може сподели малко повече подробности за самата манипулация. Какво точно става, как е самото приемане, трябва ли да си нося нощница, чехли и нещо друго, изследванията на място ли ги правят, вземат ли някакви проби? Извини ме за многото въпроси, но ми е неудобно да попитам доктора за всичко това, а ми казаха при записването да си нося само направление и здравен картон, ако искам болничен. И без направление каква е цената на хистероскопията (ако знаеш разбира се).  Благодаря ти предварително.

# 563
Честно казано аз бях много притеснена,но се оказа,че няма нищо страшно.
Трябват ти нощница и чехли. Аз бях без направление и ми взеха 100 лева за консумативи и 5 и нещо потребителска такса. Като те приемат в отделението ти мерят кръвното и ти вземат кръв,която трябва да занесеш на 1 етаж в лабораторията. А на етажа където е отделението има кабинет в който правят кардиограма.
А самата манипулация правят в операционната. Слагат ти упойка и заспиваш. При мен стана много бързо,защото аз бях за оглед....
Оставят те да полежиш 1-2 часа в стаята и те пускат да си ходиш.
Аз имах малък полеп и инфекция. Радвам се че няма нещо по-сериозно.

# 564
Аз имах малък полеп и инфекция. Радвам се че няма нещо по-сериозно.

Радвам се, че при теб е нещо леко и ти пожелавам всичко да е наред и да не се налага повече да ти правят нещо. А някакви лекарства изписват ли ти след хистероскопията да приемаш?
Що се отнася до по горе написаното (конфликта със сестрата), обясних на доктора какво е станало днес и, че съм си тръгнала, а той ми "преведе" каква е причината за нейния смях, но както и да е, дано е истина това, което ми каза той, а не начина по който го приех аз. Силно се надявам да не е нищо против този човек дал живот на много бебенца. Той и брат му са само за уважение, респект и надежда. Двама велики братя.   smile3501 newsm20 family

# 565
Благодаря! Дано и при теб всичко да е наред. Изписаха ми антибиотик заради инфекцията.
Успех  Simple Smile

# 566
И дано не ти се случи същата сестра  Sad

# 567
  • София
Здравейте момичета! И на мен ми откриха 2 полипа на шийката на матката  и 1 в матката. Другия месец ми предстои хистероскопия в ВМА. Някои провил ли си е там хистероскопия? Знаете ли дали се доплаща нещо, ако е  по здравна каса?

# 568
  • България
Nulina, мина ли хистероскопията? На мен ми предстои.
nedel4eva87, благодаря за подробностите!

# 569
ЗА МНОГО ГОДИНИ НА ВСИЧКИ ВИ - ЖИВИ И ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ, ОБИЧАНИ И МНОГО ЖЕЛАНИ!!!

Здравейте момичета, не съм обърнала внимание, че някой ме е питал нещо, извинете ме. Още не съм ходила на тази операция, хем от страх, хем от много пътувания и нерви, но да живи оправдания нали. Сега го планувам това да го направя окончателно около 06.03.2015 до 10.03.2015. Ще ви пиша в първия удобен момент какво става и как са нещата. Но аз за друго се сетих да ви попитам, че четох такива вероятности, а т.е. някакви инфекции след самата манипулация, моля да ми разясните какви са, от какво се получават, с какво се лекуват, колко време е лечението и т.н. И още нещо - колко време след хистероскопията не трябва да имаме полов контакт (има ли вероятност от някаква инфекция)?
Знам, че са много въпросите, но все си мисля за тези инфекции да не се окаже, че и аз имам (но това от полови контакти ли е, или от самото хистеро). Само да ви уточня, че имам един единствен партньор от 11 години.
Колко време е възстановяването след хистерото? Имали ли сте някакъв дискомфорт?
Оффф много мога да пиша и да разпитвам, но ще спра до тук, че иначе ако някой тръгне да отговаря на въпросите ми и ще се обърка какво беше.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт