предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 212 806
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Помощ.....идва и моята хистеро на 21 вторник в Стз. Иван Рилски при др. Иванов за премахване на полип но точно тогава ще ми идва и му звъннах за да му кажа но той каза че не пречело и аз се съгласих но сега като ви чета че е добре след цикъла да я направя съм много объркана....как да постъпя?

# 661
  • Пазарджик
До колкото аз се информирах хистеро се прави а първите чисти дни на цикъла. Не съм чула някой да я прави по време на цикъл.

# 662
Със сигурност на чисти дни.На мен ще ми правят дилатация ,също между 10-15 на МЦ.
  bouquet

# 663
Благодаря ви мили дами...и аз така знам..затова ще си отложа часа за след мц.  bouquet надявам се да мине добре всичко успех желая и на всички вас с вашите интервенции.

# 664
  • София/Стара Загора
Да се включа и аз по въпроса с дните - на мен досега винаги са ми казвали да е 8, 9 или 10 ден, като аз имам дълъг цикъл от 7 дни, затова, иначе макс 10 ден и не е като да нямам хистероскопии - 3 на брой, не е желателно да е по-късно, защото след това лигавицата започва да се удебелява и не може хубаво да се огледа и може да пропуснат някой полип или друг проблем

# 665
Да така знам и аз...благодаря за съвета!

# 666
На мен ми правиха в Майчин дом Варна доктор Яков. Какво да кажа, професионализъм отвсякъде. Не съм имала проблеми след това.

# 667
Има ли някоя от вас, на която е правена хистероскопия след секцио. Казаха ми, че имам синехия от шевовете и можело да се наложи да се оправи с такава процедура.

# 668
Има ли някоя от вас, на която е правена хистероскопия след секцио. Казаха ми, че имам синехия от шевовете и можело да се наложи да се оправи с такава процедура.
В смисъл? Аз родих със секцио, после година по-късно правих кюртаж заради полипи, не ги махнаха и сега почти 2 години по-късно правих хистерорезекция.  А какво е "синехия от шевовете"  Embarassed потърсих информация в нета, но не намерих.

# 669
В смисъл? Аз родих със секцио, после година по-късно правих кюртаж заради полипи, не ги махнаха и сега почти 2 години по-късно правих хистерорезекция.  А какво е "синехия от шевовете"  Embarassed потърсих информация в нета, но не намерих.
А какви ти бяха симптомите за полипите или само се виждаха на ехографа? Ами при мен проблемът е, че мина много време от секциото-5 медеца и все още ми прокапва кръв. Ходих вече на няколко прегледа, при няколко лекаря и досега казваха все че нищо няма, че било за доизтичане, а сега последно се видя въпроснито нещо-синехия-обясни ми го като прегъване на част от матката, съответно срастване в частта с конци, която е. Оттова не можело да се доизтече наведнъж останала задържана кръв. Можело само да се оправи от идване на първи цикъл след раждане, но все още кърмя и не ми идва. Та не намерих инфо и аз в нета и се надявам някой да се включи ако е имал сходен проблем.

# 670
На мен също цикъла ми липсваше 9 месеца, но се изчистих около 2 месеца след раждането и после не съм имала проблеми. При мен дойде проблема след като ми дойде, почваше един дълъг цикъл по 2 седмици, или пък тъкмо ми свърши и след 2 дена пак почва зацапване, отидох на лекар и се видя полип. Това беше, но не знам дали има някаква връзка със секциото, надали, въпреки че някъде четох, че след секцио често се срещали полипи.

# 671
Помните ли, как беше първият ви цикъл след махане на полип? Трябваше да ми дойде на 25-ти, но оттогава имам само слабо зацапване, не знам дали е нормално  newsm78

# 672
  • Пазарджик
Момичета мина ми първия цикъл след хистерото. Свърши ми преди 3 дни но продължавам да имам кафяво цапане. Това дали е нормално  и случвало ли се е на някоя от вас? Лошото в че док е в отпуск до 10 и няма кой да ми даде отговор на въпроса.

# 673
Момичета аз искам да питам нещо- на тези от вас които са правили хистероскопия - какви са ви били опкакванията? Изчетох много по въпроса и някъде прочетох, че когато се касае за извънменструално кръвотечение трябвало кюртаж а не хистеро....съвсем се обърках къде да ходя и какво да правя.
Изследвах и пролактин-331 уж е в границите но мин година ми е бил 106...ИМА ли някоя от вас която е изследвала пролактин?

# 674
Момичета аз искам да питам нещо- на тези от вас които са правили хистероскопия - какви са ви били опкакванията? Изчетох много по въпроса и някъде прочетох, че когато се касае за извънменструално кръвотечение трябвало кюртаж а не хистеро....съвсем се обърках къде да ходя и какво да правя.
Изследвах и пролактин-331 уж е в границите но мин година ми е бил 106...ИМА ли някоя от вас която е изследвала пролактин?
Аз, беше в норма, но не помня колко, само че го изследвах по друг повод, а има два метода за махане на полипи кюртаж и хистеро, на мен първо ми правиха кюртаж, ефекта беше 0, и сега хистеро, казват че това е по-сигурният метод, защото при първият стържат на сляпо, ако нацелят полипа, малко е на късмет, а при вторият оглеждат отвътре с камера, виждат къде е и го махат.
Относно цикъла нали и аз питах, обаче никой не ми отговори, 3дни бях със зацапване и сега вече 4 дена е нормален цикъл. Но това вече 7 дни съм в цикъл и почвам да си мисля, че пак нищо не са направили  Tired ще изчакам да мине още един, и ако пак е същата история пак ще ходя на рекламация.

Общи условия

Активация на акаунт