Отговори
# 660
  • София
Това правило може да важи за всички паралелки, в които не е дошло дете отвън на второ класиране, не е имало никакво разместване, само че някои деца с по-висок от минималния бал, които са участвали на второ класиране и не са успели сега формират новия т.нар. минимален бал, т.е. този от второ класиране

И ако детето с минимален бал от първото класиране се е било записало, то "новият минимален" ще е по-висок, нали?

# 661
Белмекенска, в първия ден е нормално да са се явили записващите се деца. Тези, които подаваха заявление за второ класиране, умуваха поне по 1 ден.
Просто не ми се вярва да има паралелка извън НЕГ, в която 99% от децата са се записали на първо.
Но е възможно. Възможно е все пак.

Предавам се. Stop

# 662
  • София и там където не се пуши
Аз пък ще си кажа от опит. В НПМГ, винаги балът е по-нисък отколкото едно дете би получило, ако отива в друго училище и това е така, защото бала се формира от техен изпит. Там 6-ци почти няма.

А и за посочване на паралелките - ами малко ли се изписа тук и тази и миналата година. Дават ти списък и пишеш и внимаваш. Сега може да кажем, че служителките са ни виновни. Смята се на компютър и се въвежда, та каквото сме посочили такова. Май само за немската кодовете за паралелките са еднакви, ама не съм сигурна. Мен би ме било срам да кажа, колко съм сбъркала и не съм гледала като съм попълвала.

И ако детето с минимален бал от първото класиране се е било записало, то "новият минимален" ще е по-висок, нали?

Зависи от желаещите за тази паралелка, би трябвало да е по-ниско.

# 663
Вашият вариант е възможен само ако всички деца в тази паралелка са се изпозаписали след първо класиране и едва ли не само нашето дете е участвало на второ.

Абсолютно е възможно да е точно така - синът ми е в тази паралелка. Отидохме да го запишем още първия ден, но по обед. Наредихме се на опашката в 12 без 10. Оказа се, че вече са се записали 14 ученици в паралелката. Той беше 15-то дете. Повече от половината клас се беше записал до обед!
и в нашата паралелка случая е точно такъв , всички без едно дете бяха приети по първо желание и съответно се записаха и само това детенце участва на второ и при второ класиране го приеха по първо желание но нито едно от децата участвали на първо класиране не заеха неговото място , зае го дете некласирано на първо класиране

# 664
И ние търсим грешката първо в нас.
Това че някой ни е подвел не ни оневинява, напротив става ми още по- тъжно, че не събрах пълна информация, че не съобразих нещата и най-много , че не догледах и оставих нещата в ръцете на друг, който въобще не заинтересован. и
Но тази служителка все пак трябваше да ни обърне внимание, а не да си прасне код по нейно желание.. Според мен тя също не знаеше че въпреки че паралеките са три с един и същи първи език,със съшия втори език, но с различни трети  профилиращи хпедмети., което вече ги прави различни. Тя само каза е те и триге паралелки са с един и същи език значи са еднакви
Ние нямаме опит.Нямахме никаква информация Всичко събирахме сами.икой не ни и помогна и инструктира.

Имам чувството, че все още не разбираш какво се е случило. Паралелките в 22 СОУ са:

АЕ/ИЕ/БЕЛ
ИЕ/АЕ/БЕЛ
АЕ/ИЕ/БЕЛ/Б
ИЕ/АЕ/БЕЛ/Б
АЕ/ИЕ/БЕЛ/Фил
ИЕ/АЕ/БЕЛ/Фил

Както и да ги гледам - съвсем различни са. Погледнах как съм ги изписала в заявлението и как съм ги подредила, защото също ги писахме в нашия списък. Понеже синът ми е увлечен от биологията, разбира се най-напред бяха тези с биология, после с философия и накрая без допълнителния профилиращ предмет.

Вие да не би само ИЕ/АЕ/БЕЛ да сте писали?

Белмекенска, в първия ден е нормално да са се явили записващите се деца. Тези, които подаваха заявление за второ класиране, умуваха поне по 1 ден.
Просто не ми се вярва да има паралелка извън НЕГ, в която 99% от децата са се записали на първо.
Но е възможно. Възможно е все пак.

Предавам се. Stop

Sash ми каза, че като е гледала списъка за паралелката на нейния син, на само две деца тази паралелка не е била първо желание. Аз не съм разглеждала списъка толкова добре и не мога да твърдя нищо. Твърде е възможно на повечето деца да е било първо желание. Eni33 може да е гледала списъка и да каже - нейният син е също приет във въпросната паралелка и те бяха от размишляващите.

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 19:15 от Белмекенска

# 665
Никакви списъци не съм гледала.Аз тогава бях в шемет и нищо не погледнах.Сори!

# 666
Вашият вариант е възможен само ако всички деца в тази паралелка са се изпозаписали след първо класиране и едва ли не само нашето дете е участвало на второ.

Абсолютно е възможно да е точно така - синът ми е в тази паралелка. Отидохме да го запишем още първия ден, но по обед. Наредихме се на опашката в 12 без 10. Оказа се, че вече са се записали 14 ученици в паралелката. Той беше 15-то дете. Повече от половината клас се беше записал до обед!
и в нашата паралелка случая е точно такъв , всички без едно дете бяха приети по първо желание и съответно се записаха и само това детенце участва на второ и при второ класиране го приеха по първо желание но нито едно от децата участвали на първо класиране не заеха неговото място , зае го дете некласирано на първо класиране
да онагледим това което се опитват да обяснят от одеве това дете е прието с бал 30.322 а последното класирано е с бал 28.00
при второ класиране ако не го приемат на по предно желание то остава в същата паралелка но вече минималния бал не е 28 а 30.322 защото това е бала на последното дете запълнило този паралелка при второ класиране

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 19:23 от вещица първа-daniela7

# 667
Офф как не ги е срам да тормозят така надяващите се дечица и майки.Кандидатстването стана един истински кошмар и искрено се надявам при кандидатстването на другото ми дете да са оправили системата!!!

# 668
Не се гледа кое запълнило - запълнило е чак когато се напълнят напълно паралелките.

Сега се гледа приети - там явно има грешки. Минимален приет бал. А може и да са запълнени вече доста от паралелките.

# 669
Офф как не ги е срам да тормозят така надяващите се дечица и майки.Кандидатстването стана един истински кошмар и искрено се надявам при кандидатстването на другото ми дете да са оправили системата!!!

И аз съм на мнение, че организацията по кандидатстване е ненужно усложнена. Пример за по-ясна процедура е 91 НЕГ - кандидатства се за цялото училище, пък после как ще бъдат профилирани паралелките, си зависи на място. Сега почти всяко училище като ги надробило едни паралелки, езици, профили - ще рече човек кой знае какво предлагат!

teodor пише, че никой нищо не им е разяснил - по-лошото е, че освен от форум като този, няма откъде и да иска човек да се информира. Единствената официална информация е във вид на наредби и заповеди - не е работа на родителите да четат и тълкуват подобни документи. Допълнително липсата на уеднаквеност на информацията, която се изнася като статистиката например. Щом миналата година са обявили екселския файл за прием по входящи номера, щом РИО Варна го изнесе и тази година, каква е причината РИО София и май всички останали инспекторати да си го къткат сякаш е класифицирана информация.

# 670
В нашето училище пък/за Варна става въпрос/ още когато излезнаха наредбите направиха обща родителска среща на която подробно ни разясниха как ще протекат изпитите, графика на кампанията, как се попълва заявлението за 1-во и 2 класиране, и всичко необходимо.
После пък от РИО ни спестиха много нерви, така че може да се каже че кампанията във Варна беше на ниво.
Късметлийки сме си ние и това си е Peace

# 671
Допълнително липсата на уеднаквеност на информацията, която се изнася като статистиката например. Щом миналата година са обявили екселския файл за прием по входящи номера, щом РИО Варна го изнесе и тази година, каква е причината РИО София и май всички останали инспекторати да си го къткат сякаш е класифицирана информация.

Ето, това е едно от нещата, които ме ядосват доста.
Защото, колкото по-прозрачно е всичко, колкото повече информация се подава, толкова по-малко ще са възможностите за шашми, толкова по-спокойни ще са родители и деца. И по-малко ще са гаданията, като тези от последния ден.
Само дето врачка не повикахме за да разберем какво са направили.

А в подадената /и след това скрита/ статистика след първо класиране много ми липсваше именно информация за това, по кое желание е класирано детето /или поне колко деца са класирани по първо, второ и т.н. желание в съответната паралелка/. Тази информация я имат. Видях я на списъците на френската за нейните си паралелки. Защо не я изнасят? Може би просто защото вършат нещата по задължение, без да са убедени, че тази информация ни е полезна.

# 672
Ние добре се класирахме за 2 английска,ама приятелките на дъщеря ми с бал над 32 така се надяваха,че ще влезнат в немската и само най-елитните училища писаха ...никъде не са класирани Sad.Не ми се мисли какво преживяват те,цяла година труд... Shocked Shocked Shocked

# 673
ама приятелките на дъщеря ми с бал над 32 така се надяваха,че ще влезнат в немската и само най-елитните училища писаха 

Ми то затова се гледа статистика, колко деца са с този бал. Мое близко дете с бал 29-30 някъде искаше - втора англ, ами обяснявам 1800 деца са преди това, ами мисли малко реални неща. 

А защо не казват веднага закритите паралелки. Ами хората някои не кандидатстваха в техникуми, защото не извадили медицинско. Да ама вече закрити паралелки.  newsm78

# 674
  • София
Съгласна съм с Белмекенска, че е най-добре да се кандидатства в училище, а не в паралелка. После всяко училище може да си направи разпределение по паралелки, без с това да се внася смут. Даже всяко училище може да си има собствени правила за това, които, ако са добре рекламирани, могат да бъдат ясни за който се интересува.
Сега наистина е доста усложнено дори, като пример 73 училище има паралелки, които никъде в справочниците не фигурираха - тези с АЕ като втори език.

Данич, това изглежда е политиката сега - колкото може по-сложно и по-непрозрачно да е!

Общи условия

Активация на акаунт