Ваксина МПР

• 32 577
  • 134
  •   1
Отговори
# 30
Настоявайте да се запознаете с листовките преди да поставите каквото и да е. Защото тия неща, който никога не се получават са си описани, малко йезуитски, но все пак са описани в листовката като възможна странична реакция.

# 31
  • София
И при двамата имаше.  Rolling Eyes

# 32
Нямаше никаква реакция !

# 33
Не, нямаше реакция. Всъщност до момента само от първия прием на Пентаксим  вдигна Т 37,2 и беше сънлива. Много ме беше страх от МПР и доста мислих дали да не я откажа. В крайна сметка я сложих. Едва ли обаче една анкета ще те направи по-спокойна.

# 34
Преди 8 дена я сложихме,за сега няма реакция.След поставянето беше кисела до вечерта,но друго не съм забелязала.Нашата педиатърка не ме е питала дали ни расте зъб.Хмм...

# 35
Нямахме никакви странични реакции. Но педиатърката изчака да се увери, че десет дни преди поставянето детето е било абсолютно здраво, със силна имунна система, че не му расте зъб в момента и много подробно ни разпита дали вкъщи някой около него или в обкръжението му навън е боледувал от нещо, независимо какво. Затова я отлагахме два пъти, чак на третия път я сложихме.

това би трябвало да е нормалната процедура при всяка една ваксина, не само при тази.

Права си. При всяка ваксина процедираме така. Обаче познавам доста дечица, които бяха ваксинирани 2-3 дни след прекаран грип или зъбки, или още по-лошо - болни... Всичките показаха в една или друга степен реакции към ваксината. Когато говорехме с майките им, всичките твърдяха, че проблемът не бил в болестта, а във ваксината. Така им били казали техните педиатри. Та се чудя, във ваксините ли са проблемите или в нехайния начин, по който ги прилагаме понякога?

Peace И ние я отложихме за месец, защото всички вкъщи бяхме болни, но я понесе добре.  Peace

# 36
Никаква реакция нямаше.

# 37
Публикувам листовката на ваксината:
http://old.bda.bg/bdias/22355s.pdf

# 38
В youtube има много клипчета на деца увредена от тази ваксина.

# 39
  • София
а клипчета за пострадалите от въпросните болести гледала ли си?

# 40
  • Горна Оряховица
Нямаше никакви последствия,понесе я спокойно  Peace

# 41
Да, и  ако имам второ дано никога не преживявам пак този кошмар  Praynig

# 42
  • София
Да, и  ако имам второ дано никога не преживявам пак този кошмар  Praynig
Какво по-точно стана?

# 43
Не искам да плаша никой,може би ние сме 1 на 1000,но след ваксината(около 15-20 дена след нея) започнаха да му излизат гнойни образования по клепачите.В началото си мислехме,че са ечемици,но те започнаха да излизат и на места не обичайни за ечемиците.Така станаха огромни, гнойни рани,заради които се наложи на два пъти да влизаме в болница  за операция с пълна упойка ..единия път го шиха с конци, които после трябваше да ходим да  свалят,още един шок и за детето и за нас.Това в продължение на година,през 15,20 дена зачервяване,подуване на клепача, изтичане на гной в най добрия случай.Непрекъснато с компреси по очите,но нали се сещате на едно едногодишно дете как се слагат компреси..и така.Важното е,че сега сме добре,но само аз си знам колко рев изревах и колко вечери не спах да го гледам,защото една докторка ме наплаши,че това все пак е гной в главата иии не е толкова безобидно  Sad

# 44
  • пак там
Вокс, съжалявам за случилото се с вас!  Hug

Но ако ми позволиш - имам няколко въпроса: педиатърът предупреди ли ви за възможните реакции на ваксината? прегледа ли детето дали е здраво, преди да я сложи? поинтересува ли се дали е боледувало последните десет дена или дали са му тръгнали зъбки? поинтересува ли се дали около детето има болни други хора (родители, роднини, съседски деца и т.н.)?

Общи условия

Активация на акаунт