Ваксина МПР

• 32 550
  • 134
  •   1
Отговори
# 120
  • София
това е периода, когато най-често дава реакции всъщност.

иначе за клиничните изследванията пише, че са правени в рамките на 42 дни след поставяне. Явно повече от месец се броят.

# 121
За изследвания, защо чак в понеделник? няма ли лаборатории, които да работят при вас?
Въпреки, че за 1 температура какви толкова изследвания да пускат?
Ако е само температура, без други симптоми, са задължени да пуснат изследвания (поне според нашето Джи Пи)

# 122
  • София
защо?
при колко дни?

за тази ваксина не помня колко точно намират да продължи нормално Т като реакция...но при другите например до 3 дни казват, че не е проблем, само ако е повече тогава вече....

# 123
много ме е страх от тази ваксина, гледах за случаи на аутизъм и хиперкативност и какво ли още не. знам че са редки ама. някой може ли да ми подаде информация как протичат заболяванията от въпросните болести при децата, за да мога да взема решение в крайна сметка дали да поставям въпросната ваксина или не? предварително блаходаря  Peace  bouquet

# 124
  • София
има теми за ваксините в хомеопатичният...

за протичането на болестите...може и леко, може предполагам и по-тежко.

аз съм карала рубеола - леко, по-леко от варицелата.

# 125
защо?
при колко дни?

за тази ваксина не помня колко точно намират да продължи нормално Т като реакция...но при другите например до 3 дни казват, че не е проблем, само ако е повече тогава вече....
Веднага ни даде направление лекарката. Каза, без други симптоми, първо изследвания, после лекарства. Е, в нашият случай не беше от ваксина. Лично мнение, но то и от ваксина не е нормално да имаш 3 дни температура.

Рика, прочети листовката на ваксината, помисли.

# 126
чела съм я листовката неколкократно вече ама какво от това, няма гаранция че няма да сме от онези 1 на 1000 или на 10 000... темите за ваксините също съм ги попрехвърлила и оттам се наплаших основно. ровя из нета за да видя как протичат самите болести и какви са усложненията, всъщност само тази информация ми липсва в по-голямо количество за да мога да взема решение. може би ще пусна отделна тема, за да събера мнения на препатили  Thinking

# 127
  • София
защо?
при колко дни?

Веднага ни даде направление лекарката. Каза, без други симптоми, първо изследвания, после лекарства. Е, в нашият случай не беше от ваксина. Лично мнение, но то и от ваксина не е нормално да имаш 3 дни температура.

моето дете след всяко ДТК+ полио имаше по 3 дни Т.
а лекарства при Т от ваксини...освен понижаващи Т, други ясно че не се дават...както и да е....

рика като напишеш в гугъл  болестите 1 по 1 излизат множество статии с това как протичат и с какви възможни усложнения.
Обаче едно, че детето ти  може и цял живот да не се сблъска с тези болести, второ, че ваксината не дава 100%  имунитет, т.е. и ваксинирано пак може да ги преболедува(уж тогава било по-леко)

# 128
... може би ще пусна отделна тема, за да събера мнения на препатили  Thinking

Има много теми във форума и на препатили от болестите и от ваксината... Опитай се да ги намериш, не съм пазила линкове, защото инфото ми идва в повече, за да го пазя...

# 129
защо?
при колко дни?

моето дете след всяко ДТК+ полио имаше по 3 дни Т.
а лекарства при Т от ваксини...освен понижаващи Т, други ясно че не се дават...както и да е....

рика като напишеш в гугъл  болестите 1 по 1 излизат множество статии с това как протичат и с какви възможни усложнения.
Обаче едно, че детето ти  може и цял живот да не се сблъска с тези болести, второ, че ваксината не дава 100%  имунитет, т.е. и ваксинирано пак може да ги преболедува(уж тогава било по-леко)
Аз не давам температуропонижаващи. Идеята е, че ако няма друго, трябва да се разбере от какво е температурата, поне според моето Джи Пи. Както и да е, де.
Рика, имай впредвид, че поставянето на ваксина в никакъв случай не е гаранция, че детето няма да се зарази нито, че ще я изкара по-леко болестта.

# 130
  • София
е като Т почне веднага след ваксината, няма много съмнения мисля Wink

иначе при ден-два Т, тук обикновенно както знаем казват - зъби и изследвания не пускат Wink

иначе моята казва че за ден-два Т, може да е просто начало на болест или може и ако изчезне детето да се е преборило, ако повече се задържи без нови симптоми и при спокойни уши, нос, гърло и т.н. тогава  - да, пускат се...

Както и да е де...
По-странно ми е как няма болница или лабоатория където да пуснеш изследвания почивните дни..т.е. малко ми е абсурдно...ми ако се наложи нещо спешно?

# 131
Angel_Dust за изследвания в почивните дни има дежурни на повикване, но трябва да те прати педиатър. Когато беше на 5 месеца се разболя в съботата, нашата педиатърка прецени че не е достатъчно зле за да я прати за изследвания (тя и наистина не изглеждаше зле, само кашляше, нямаше температура) и каза понеделник да идем и до понеделник беше с плевмония. Сега пак вдигна 38.4 и ще я заведем след 17 при един частен педиатър в окръжния град, той поне като не открие нищо не дава лекарства, само имуностимуланти евентуално или витамин Ц примерно. Поне ще й види гърдичките и гърлото, най ме е страх да няма хрипчета. А при безсимптомна температура знам че първо пускат изследвания за уроинфекция и после евентуално и други, на нас не ни се беше случвало до сега.
rika аз съм карала и двете шарки като малка, казват без проблем съм ги минала и аз си мислила че може би е по-добре да се преболедуват, но точно на тази ваксина педиатрите много държат. Е ако само тази температура е реакция от ваксината, пак добре, ще ги изтърпим тези 3 дни, надявам се да не е нещо по-сериозно.

# 132
  • София
sisi1974 - бързо да се оправя детето...независимо грип или от ваксината е проблема и без усложнения Simple Smile

# 133
Мерси Ангелче. В крайна сметка се оказа че не е от ваксината, вдигна по-висока температура и се разкашля и док каза зачервено гърло. Хубавото е, че се размина само с едни билкови капки, два дни няма температура и днес май не е кашляла.

# 134
При дъщеря ми нямаше никаква реакция, но при нея не е имало реакция и при останалите ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт