Ваксина МПР

• 32 569
  • 134
  •   2
Отговори
# 90
  • Добрич
Със сигурност беше реимунизация на Пентаксим-а-сега е отпуска, но като се върне на работа непременно ще изясна случая #Cussing out #Crazy.Като ни бие някаква ваксина, сестрата записва датите само на техния журнал, вкъщи нямаме здравен картон на детето Thinking.

# 91
  • София
На мен ми се струва невъзможно да е направена реимунизация на тази възраст. Аз също нямам все още имунизационен паспорт на сина ми. Сестрата пише в техния журнал.

# 92
И на мен ми се струва грешка. И защо не ви е издаден имунизационен паспорт? Ние имаме такъв след първата консултация на детето.

# 93
На мен ми се струва невъзможно да е направена реимунизация на тази възраст. Аз също нямам все още имунизационен паспорт на сина ми. Сестрата пише в техния журнал.

Оф, това на мен поне винаги ми се е струвало истински проблем (че у нас децата нямаха официален документ - паспорт, или каквото и да е - с какво и кога са ваксинирани). И аz едно време нямах ни картон, ни нищо zа сина ми.

Няма ли да им правят на децата нещо такова, но официално (не картон, а паспорт), което да стои винаги у родителите, между другото? Или вече се прави? Би трябвало...
Притесняваше ме това, още от както сина ми се роди. И като че ли съм zнаела, че ще се местим иzвън БГ (но не е zаради това, просто исках да си ги имам черно на бяло), та винаги, ама наистина на всяка ваксина, карах личната на сина ми, да му ги нанася отzад в синята zдравна книжка (има страници zа това там), която имаме/имате всички. Тя отначало ми каzа, че не е нужно да го прави, че не е zадължително, че те си ги водят и т.н. Но на мен не ми се струваше добре да ги нямам zаписани някъде, та си настоявах и тя ми свикна  Wink . Нанасяше, пишеше датата, както и подпис и печат. И добре, че я имах така попълнена, zащото като дойдохме тук, се наложи да покажа документ, zа да му иzдадат тукашен имуниzационен паспорт, в който попълниха и какво е слагано до момента (синът ми тогава беше на 6 години), както и раzбира се, какво се слага тук  и който ще си го има.. винаги.
Та така, малката е тук родена, тя си има такъв от раждането. Но това са документи, валидни навсякъде и според мен е повече от редно да си ги имаме като родители...
Аz примерно, както и мъжът ми (и както, предполагам, всеки българин), нямаме нищо, с което да покажем с какво сме ваксинирани от бебета до момента, или пък ако не сме... Та като се стигне до там.. честно, не zнам как ще се раzберем тука Rolling Eyes

# 94
Здравен картон. Нямате ли здравни картони от едно време, там трябва да пише имунизациите или бъркам? Сега вече има имунизационен паспорт.

# 95
  • София
Хмм има ли сега имунизационни паспорти!?  Аз за детето имам здравен картон и здравна книжка... Паспорт за имунизации като този, който аз имам от бебе за детето нямам, а би било хубаво.

# 96
  • Варна
И двете ми деца имат имунизационен паспорт, който ни дадоха в родилното, стои си в мен и при имузациите вписват данните и в него, освен в журнала на лекарката. Отделно си имат и картон, и здравна книжка.

# 97
  • София
Сестрата всеки път ме подсеща, т.е. "дай да го напиша".
На дъщеря ми не помня кога ми го издадоха, май след раждането. Носех го при всяка ваксина.

# 98
Няма да е лошо родителите да знаят предварително какво и кога се слага, също да следят дали лекрят не поставя нещо друго...  Tired
Скоро в БТВ в едно предаване гледах майка, чието дете на 5-месечна възраст мисля, беше имунизирано с Приорикс вместо Пентаксим... Майката помолила педиатърката да сложи ваксината у тях (което по принцип не е редно) и видяла грешката, когато решила да изхвърли опаковката от вече сложената ваксина... Та, запитах се тогава, колко ли такива опаковки заминават непогледнати в коша за боклук в лекарския кабинет!?

# 99
Aз винаги си гледам ваксините, преди това чета листовкие, а преди поставянето разговарям за тях и с педиатъра. Проверявам и какво е нанесено в паспорта преди да изляза от кабинета.

# 100
  • София
Aз винаги си гледам ваксините, преди това чета листовкие, а преди поставянето разговарям за тях и с педиатъра. Проверявам и какво е нанесено в паспорта преди да изляза от кабинета.
Аз също. Дори ходя при частен педиатър за ваксините. Винаги ваксината се отваря пред мен, темперира и прочие. Нанася ваксините в картона. Друг е въпроса, че лекарката по здравната каса отказва да нанесе МПР в техните журнали, че е поставена, защото не я е поставила тя, но за мен е по-важно да знам, че детето ми е добре прегледано и с правилно поставена ваксина.

# 101
Ха.. zанчи иzлиzа, че идни имат имуниzационни паспорти, а други нямат... Защо ли е така  Thinking ?

Но преди десет години zа сина ми нямах нищо. Нищичко. Затова действах, както обясних, със zдравната книжка. Не zнам дали всички тогава са били така, но zная, че нито една от моите приятелки с деца си нямаше и хабер какво и zащо слагат... И със сигурност не съм чула някой тогава да има такова нещо като имуниzационен паспорт. Някои имаха картони в къщи, други, като мен - не.
Аz имах някакъв картон на детето чак, когато тръгна на градина. Тогава ми искаха от там и направих, но стоеше в градината. Но той няма нищо общо z ваксините му. Скоро си го намерих в едно чекмедже, върнат ми е от там. Не че в него има нещо важно, той си е бил zа детската градина.

# 102
Приориксът има ли алтернатива? Питам за ваксина с умъртвени съставки.

# 103
Приориксът има ли алтернатива? Питам за ваксина с умъртвени съставки.

Не, няма ...

# 104
Момичета, чета ви, че детето не трябва да е в период на зъбоникнене преди поставянето на МПР. Каква е причината за това - да се разбере от какво е евентуална температура ли? Питам, защото нашата педи никога не ме е питала преди ваксина дали детето е здраво или пък  дали му никнат зъби. От 2 седмици много ни мъчат зъби, а след седмица ни предстои МПР ваксина. Не знам какво да правя - да отлагам ли ваксината?   Confused

Общи условия

Активация на акаунт