Ваксина МПР

• 32 555
  • 134
  •   1
Отговори
# 75
Дъщеря ми се оказа с алергия към белтъка на кравето мляко и към консерванти в храните. Освен това на 10 месеца изкара рубеола (м/у другото след нея я изкара и сина ми, въпреки че е ваксиниран). Затова МПР ваксината я отлагах до последно, сложихме й я на 3 години и 10 месеца, нямаше никакъв проблем. Много се опасявах от странични ефекти, ако й я бяхме сложили на една годинка, както е по календар. 

При нас имаше реакция от коклюшния компонент във ваксините - като бебе на 3 месеца кашля много тежко 1 месец без спиране, обиколихме всички педиатри, пулмолози и т.н. никой нямаше обяснение. Детето било здраво. А защо кашля толкова лошо - не е ясно. Тогава не се сетих, но по-късно разбрах, че е било от ваксината най-вероятно.

# 76
Освен това на 10 месеца изкара рубеола (м/у другото след нея я изкара и сина ми, въпреки че е ваксиниран). Затова МПР ваксината я отлагах до последно, сложихме й я на 3 години и 10 месеца, нямаше никакъв проблем.

Интересно, не ви ли предложиха ваксина, която да не съдържа рубеолният вирус, след като вече сте я боледували?  newsm78

# 77
Не, дори не знаех, че има такава. А и аз я ваксинирах след 3 години, педиатърката й може и да е била забравила за това време, макар че го има заболяването в картона на детето.

# 78
2 седмици след поставянето се изрина, но според докторите не е от нея, според мен май си беше точно от нея  Confused

# 79
  • Добрич
Извинете ме за спама, но на каква възраст се поставя тази ваксина Thinking?Нашият педиатър е голям привърженик на всички видове ваксини, но не си спомням досега да е бита тази ваксина на детето newsm78.

# 80
  • София
На 13месеца. Ваксината е против морбили, паротит и рубеола.

# 81
  • Добрич
Мерси за отговора, наистина не му е бита тази ваксина. Може да е забравил -на 1г и 2 м би последният Пентаксим- беше кошмарно ooooh!-оттогава много съм се наплашила от ваксините Praynig ooooh!...

# 82
  • София
Странно...Пентаксима се слага на 18м. ако всичко е вървяло по план. Четвъртият прием на Пентаксим се прави не по-рано от година след третият.

# 83
Странно...Пентаксима се слага на 18м. ако всичко е вървяло по план. Четвъртият прием на Пентаксим се прави не по-рано от година след третият.

Да, така е.
Пинито, да не бъркаш Пентаксима с МПР?

# 84
  • Добрич
Незнам със сигурност, даже има едно момиченце от нашия блок (то е един месец по-голямо от Ники)- та си говорехме с майка и и тя много се учуди като и казах, че сме приключили с Пентаксима-на нейното детенце не са били четвъртия Пентаксим Thinking.Педиатри разни Rolling Eyes...Той си води в картона на сина ми ваксинациите.Но от друга страна-поне Пентаксима мина -едно зло по-малко ooooh! Tired

# 85
Не може педиатри разни. Има си схема на поставяне на ваксините.
Пентаксимът има три приема- 2-ри,3-ти, 4-ти месец и реимунизация година след последния прием. Т.е. както е писала Джералдин на 18 месечна възраст.

# 86
  • Добрич
Не, със сигурност беше Пентаским, защото доктора ни обясняваше, че първите три ваксини бяха платени от нас-по 65 лв едната, но ни каза, че тази последната не се плаща, защото я поема здравната каса от първи април Shocked..

# 87
  • софия
При нас се получава много кофти с тази ваксина,защото ще я слагат на сина ми точно преди морето.
Според докторката не е проблем,но мен нещо все ме човърка,че не е най-удачно.

# 88
Не, със сигурност беше Пентаским, защото доктора ни обясняваше, че първите три ваксини бяха платени от нас-по 65 лв едната, но ни каза, че тази последната не се плаща, защото я поема здравната каса от първи април Shocked..

Нямаш ли картон или нещо, където да провериш? Ако у вас няма такова картонче, отиваш при педиатърът на крака и искаш да провериш коя ваксина сте били последно и на каква възраст... Ако педиатърът е ударил Пентаксим вместо Приорикс, значи си е за съд човекът... И няма да е първият впрочем, объркал двете ваксини...   Tired

# 89
  • София
pinito, да не би все пак да става дума за първите приеми на Пентаксим, имунизациите. 4тият прием, реимунизация, се поставя в доста по-късна възраст, вече са ти написали кога. на моя син му я поставиха на 2г.
Педиатрите имат журнали, проверете.

Общи условия

Активация на акаунт