Ваксина МПР

• 32 557
  • 134
  •   1
Отговори
# 60
Моето дете от Пентаксим реагира.

# 61
  • София
Брит, детето ти има ли МПР-ваксина?

# 62
приключих с ваксините

# 63
имаше странични ефекти като обрив ,лека температура, мрънкане и т.н.
Въпреки ваксината  7 месеца по-късно се разболяхме от морбили.Явно сме от каръците Thinking
И каква точно е файдата от тази ваксина?  newsm78

# 64
  • София
ами те ваксините не дават 100% защита...мисля никоя от тях всъщност.... твърди се, че ако все пак човек се разболее(например в случаят от морбили) при ваксинираните протича по-леко и без усложнения...до колко и това е така, не съм сигурна...

# 65
Моите немалки наблюдения са, че по-тежко протича при хора с по-едър брой години. Много по-тежко.  Tired
Вярно, че дискусията не е затова. Въобще даже не виждам дискусия в така зададената тема. По принцип нямам против ваксинирането, но намирам за сбъркана цялата тази работа, при която си се опазил от детските болести в детството си и ставаш уязвим в детеродния си период. 

# 66
  • София
това за годините е така...но няма много отношение към ваксините...то за това се правят и ре ваксинации все пак  и после би следвало да си предпазен...уж...

# 67
Всъщност ваксините са обвинявани за изместване на детските болести в по-късна възраст. Извинете за офф-а. Не създават траен имунитет, което е предпоставка  в по-късна възраст да се заразиш. Е, ще кажете, ще се ре-ваксинираш. Въпросът е кога  да се реваксинираш? И това помага ли?
Когато шарките се прекарват наистина, имунитетът е траен, предава се и на поколението, поне за първите 6м от живота. Ако достатъчно брой индивиди имат имунит, се получава и стаден имунитет и т.н.

# 68
  • София
е, морбили не е детска болест обаче Wink рубеолата и заушката са такива, да...(с известни изключения ест)

иначе официално се твърди, че "След преболедуването от морбили както и след правилно проведена имунизация човек развива доживотен имунитет срещу вируса на морбили."

какво ли се дефинира под правилна Simple Smile

# 69
имаше странични ефекти като обрив ,лека температура, мрънкане и т.н.
Въпреки ваксината  7 месеца по-късно се разболяхме от морбили.Явно сме от каръците Thinking
И каква точно е файдата от тази ваксина?  newsm78
файдата е бележка за детските надбавки и възможност за присъствие в детско заведение-това на 100 %. Mr. Green
Другото е руска ролетка.Както при всички вируси траен имунитет се развива само след прекарването на вируса,а ваксините са самочувствие че правиш нещо. Peace

# 70
  • София
Много ме беше страх от тази ваксина,но дъщеря ми я понесе без странични ефекти

# 71
  • Варна
Гласувах с да, имаше реакция. Дъщеря ми направи бронхоспазъм три дни след поставянето, без да е била болна. Предните 3 месеца беше се задържала стабилно, затова и решихме да сложим все пак ваксината. Е, след реакцията и отново ежемесечните спазми, пуснахме молба до ХЕИ да отложат реимунизацията с Пентаксим. Имаме една година отлагане. За моето дете, си го обяснявам така - че със слагането на ваксината се активизира това тежко преминаване на обикновените хреми и кашлици, нещо което беше овладяно преди това. Според мен, при едно проблемно дете, което е правило реакция към първите ваксини, имунизацията с МПР трябва да се отложи колкото се може повече..

# 72
  • София
И аз така знам Алекс,
на съседско дете му я отлагаха много време заради астма ooooh!

# 73
4 дни след поставянето на ваксината дъщеричката ми вдигна температура, имаше разстройство, повръщаше, обезводни се, изкарахме едно денонощие на системи в болница, личният й лекар дори не я прегледа преди ваксината, от нея "никога не се получавали реакции".

Почти съм сигурна, че и вашата реакция спада към "никога не се получават реакции"... Имам предвид, вашата реакция не е съобщена като такава и сте вън от статистиката - по този начин към почти никоя ваксина официално не се получават реакции, всички сме живи и здрави...  Peace

# 74
4 дни след поставянето на ваксината дъщеричката ми вдигна температура, имаше разстройство, повръщаше, обезводни се, изкарахме едно денонощие на системи в болница, личният й лекар дори не я прегледа преди ваксината, от нея "никога не се получавали реакции".

Почти съм сигурна, че и вашата реакция спада към "никога не се получават реакции"... Имам предвид, вашата реакция не е съобщена като такава и сте вън от статистиката - по този начин към почти никоя ваксина официално не се получават реакции, всички сме живи и здрави...  Peace

Разбира се, че не е съобщена, личният ни лекар, почти ми се изсмя като му казах, че сме направили реакция от ваксината. Според него не било възможно да е от нея.
А малко след като бяхме в болницата чух за още 2-3 случая на обезводняване след тази ваксина, явно партидата ваксини е била некачествена или не знам...

Общи условия

Активация на акаунт