Ваксина МПР

• 32 562
  • 134
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не знам защо е посочено така, но и при нас се получи подобно нещо - няколко напъващи зъба плюс ваксината...  Confused "Прекрасна" реакция се получи, температура с разстройство, на два пъти през няколко дни. Отдадохме го точно на комбинацията...

# 106
Момичета, чета ви, че детето не трябва да е в период на зъбоникнене преди поставянето на МПР. Каква е причината за това - да се разбере от какво е евентуална температура ли? Питам, защото нашата педи никога не ме е питала преди ваксина дали детето е здраво или пък  дали му никнат зъби. От 2 седмици много ни мъчат зъби, а след седмица ни предстои МПР ваксина. Не знам какво да правя - да отлагам ли ваксината?   Confused

Според мен питай педиатърката си. Всеки случай/ човек/ дете, са строго индивидуални. Simple Smile  Peace Давам пример - моят син понякога не е имал никакви проблеми с никненето на зъби /и те не са били противопоказание за ваксинация/, но пък е имало моменти /като сега, с кучешките/, в които е малък ад и въобще не се замислям за ваксина ...

Не знам защо е посочено така, но и при нас се получи подобно нещо - няколко напъващи зъба плюс ваксината...  Confused "Прекрасна" реакция се получи, температура с разстройство, на два пъти през няколко дни. Отдадохме го точно на комбинацията...

Не е задължително да е от ваксината - напоследък сериозни грипчета /от по ден-два/ ни тормозят и нас ...  Confused без ваксини ... сезонът е такъв просто /и то от май до септември/ Peace

# 107
Обикновено никнещите зъбки свалят до известна степен имунната защита.

# 108
  • София
Didian, знам, че така изглежда, но и ние, и педиатърката бяхме сигурни, че е от това.  Tired

# 109
Според мен питай педиатърката си. Всеки случай/ човек/ дете, са строго индивидуални. Simple Smile  Peace Давам пример - моят син понякога не е имал никакви проблеми с никненето на зъби /и те не са били противопоказание за ваксинация/, но пък е имало моменти /като сега, с кучешките/, в които е малък ад и въобще не се замислям за ваксина ...
Да - задължително ще отбележа на педи за зъбоникненето ни преди ваксината.

Обикновено никнещите зъбки свалят до известна степен имунната защита.
Това ми дава известен отговор защо не е добре да се ваксинира при зъбоникнене   bouquet

# 110
Нямаше никакава реакция Hug

# 111
  • софия
Нямаше реакция при сина ми.

# 112
Искам да питам майчетата на които децата са вдигали температура от ваксината до колко пъти е нормално да се вдигне? Ние я сложихме на 15.02. и нощес вдигна в 2:30, после през деня няколко пъти, чак преди малко я свалихме.  Никнат й и няколко зъба едновременно. Иначе нищо друго видимо й няма, но се притеснявам да не е някой вирус.

# 113
sisi1974 ,според мен това е вирус.
Ваксината дава реакция максимум до 3-5 дни от поставянето.Консултирай се с лекар.

# 114
  • София
не е вярно тази ваксина дава реакции 7-10 дни след поставянето, а понякога и по-късно....

дали е реакция или вирус ще си покаже...
може да е вирус, който да изкара по-тежко заради ваксината...
могат и да се смесят двете....

и понеже много от възможните страничните реакции от ваксината - кашлица, диария, повръщане, Т, всъщност приличат на вирус...така и може и да не ти стане ясно какво е....
Аз щях да си остана с убеждението, че малкият кара вирус, ако не беше се обринал целият....

# 115
до 30 дни след ваксината може да има непосредствена реакция, според нашата педиатърка, в някои източници дори и след 48 дни, а късни реакции (от описаните в листовката) не е ясно до кога.

# 116
sisi1974 ,според мен това е вирус.
Ваксината дава реакция максимум до 3-5 дни от поставянето.Консултирай се с лекар.

Съвсем не е така. При тази ваксина реакциите се проявяват м/у 7 и  14 ден. Обрив, Т.

# 117
благодаря ви момичета за отговорите. Това е че тя обрив няма, не кашля,  също не тече, не повръща, няма разстройство, само дето вдига температура цял ден вчера. Снощи се буди няколко пъти и много рева, а нямаше температура, само последния път 37.  Сутринта в 6 се събуди пак с рев и имаше температура 38.4. Дадох й пана дол и от както стана в 9:30 не е имала, весела е и беснее. А вчера цял ден беше оклюмана и само ми носеше книжки да й чета. Решихме ако пак вдигне днес да я водим на лекар. Лошото е че е събота и ако се наложат изследвания, ще е чак понеделник, но поне да й видят гърлото, гъстичките. Хубаво е че има тази тема, иначе не бих й помислила че десет дни след ваксината може да има реакция.

# 118
  • София
Ами то не е задължително всичко да има...ако прочетеш  листовката ще видиш много и най-различни реакции към ваксината... кои се срещат често, рядко, много рядко и т.н.

Може детето ти да прояви само 1 от тях, може 10, може нито една.

Лекар ще ви каже така и така, че е грип...аз поне лекар, който да каже...ооо това е реакция към ваксината не знам....(айде при нас заради обрива с половин уста едната лекарка спомена)...

За изследвания, защо чак в понеделник? няма ли лаборатории, които да работят при вас?
Въпреки, че за 1 температура какви толкова изследвания да пускат?

# 119
Според методологичното указание за НРВ, реакции може да има от веднага до един месец след поставянето... От единия месец нататък не се счита за реакция от ваксина, колкото и да е неправилно това... Няма такива неща от 7 до 14 дни или след осмия ден или каквото и друго да било...

Общи условия

Активация на акаунт