Плодове и зеленчуци хапвай, мила мамо, до ОКТОМВРИ да порасна бебенце голямо!

• 27 577
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
     Добро утро!
 И аз вече съм на работа, ама как се успах за малко да закъснея  Embarassed.Почна се вече с адската умора, а не се претоварвам кой знае колко.Почна и да ми тежи вече корема на крачетата, абе ад ще е до края.
 И аз пазарувам от Мадркеър (ама английския сайт), досега все на ръка съм се цедяла, но този път и аз си взех помпата на Авент за 15 паунда.Ми тук е 80лв егати  ooooh!.И шишетата на Авент 2 големи,2 малки, 2 биброни и една залъгалка за 23лв ми дойдоха.
 Димяни, тези колички и аз много ги харесвам. Една приятелка имаше точно бордото, но в единичния вариянт а не за близнаци и много я хвалеше  Peace.
 B_dbk , успех с развода и дано успееш навреме за да се води бебчо на истинския си татко  Hug!
 Момичета болниците правят тези дни на оворените врати, та да може бременните майчета да видят отвътре как стоят нещата.Така по-лесно ще ви бъде да си изберете къде да раждате. Но там се запознавате само с обстановката и вида на стаите, а за самите спецялисти си състаяйте мнение от приятелки и познати раждали там.Защото например в Тина Киркова са много добри педиатрите,но са оперирани от човешки чуства.По големи гаднярки и злобарки не съм виждала.Държаха се с родилките като с най-долната паплач на страната ни, едвам издържах престоя си там.Накрая забраних на мъжа ми да им кпува цветя и почерпка.А си почерпих в родилното, защото всеки на педиатрията носи, но и родилното вършат не по-малко ипо-тежка работа.
  Айде стига съм ви досаждала с глупости  Mr. Green!

# 136
Цвети, страхотна кошарка. Но защо само в Шумен ги предлагат, или аз нещо не мога да намеря магазините.  newsm78

Като скролнеш надолу на контакти, има магазини, с които фирмата работи. Доколкото съм запозната, фирмата работи и изнася за Щатите и много малко неща пускат по магазините, та трябва да се пита в дадения магазин какво е положението.

Мамамила, не всички мъже са така. Моят също ми купи помпата след като родих. Достатъчно е да попита в магазина за марката и те няма как да я сбъркат. Друг е въпроса, че повечето неща ги бяхме набелязали заедно и знаеше точно в кой магазин какво има да се взима. И дори да не помни, всичко му бях написала с марки и цени, само дето не мога да рисувам  Laughing

# 137
Добро утро...Леле като ви чета правите списъци,гледате колички,помпи,а ние още нищо не сме гледали аз все си мисля, че има времее...Само кошарата сме е решили...Аз днес ще се отдавам на чистене и така...оставям ви за сега.Хубав ден! Hug

# 138
Олето, вярно бе.  ooooh! Ще отида да видя на място какво предлагат, но на вид изглеждат много готини тези кошарки.

Мамамила  Laughing то е срамота да го кажа, но моят мъж разбира и се интересува повече и от мен за всичко. Именно той ме информира за подплънките, силиконовите зърна и др. такива работи за мен, още в самото начало. То той ми каза и че съм  бременна де, вместо аз на него.  Embarassed  Но може и да я купя предварително, имам намерение да кърмя и ще имам нужда от помпа.
Иначе и аз на един лист написвам всичко подробно- марка, модел, магазин, цена, та да няма объркване.

Милите ни мъже, за къде сме без тях.  Mr. Green  Sunglasses

# 139
Добро утро! Не мога да повярвам колко сте изписали  Joy

Бобче, как се чустваш сега обратно. Починала или?Как се отрази на мънчекото?
Димяни, количката изглежда много добре. Ама е хубаво да я бутнеш както се казва. Аз така взех една количка лятна на Бебе Комфорт и уж добра, уж рисърч и като сложих Ади в нея, едва взимах завоите.
Ради, във форума има доста списъци. Аз за съжаление имам, но в София. Имай пред вид в тези списъци, че твоето бебе ще е есенно и не се увличай, че има и доста ненужни неща Simple Smile като кофа за памперси напр. Simple Smile
Зеленоочка, аз ползвах на Авент ръчна. след мен още 3 мами я ползваха Simple Smile аз съм доволна, просто трябва хубаво да се сложат частите и после на гърдата, за да направи добър вакуум. А иначе силиконовите зърна бяха моя спасител!!!!! И сега ще си ги купя.
Мамамила  , и при мен беше сходна ситуацията с помпата, но само една купи преди Авентската, тази като спринцовка Simple Smile Беше казал, че аптекарката го е посъветвала

Много хубав ден от мен!   bouquet Ще се стягаме за мачовете. Жалко за Пиронкова вчера, но дано да не спре до тук

# 140
Кат88 не се притеснявай, не си сама, аз също още нищо не съ гледала, поръчвала или копувала. Спряла съм се на количка и кошарка, ЗА СЕГА Wink смятам като изляза в 45 днесвния болничен, тогава да копуваме всичко. Има време според мен Simple Smile

# 141
  • София
Помпа аз също използвах Авент ръчната и останах много доволна,а също така беше използвана от 4 майки даже май повечко станаха Mr. Green

Съни,аз прочетох само хубаво отзиви за марката!  Peace

# 142
  • София
Зеленоочке, хич не са ни мили, второ дете чакаме и ако му кажа да ми вземе протектори-колектори за зърна първо няма да има идея какво е после ще забрави как се е казвало и ще купи друго Crazy Остави че сме от 6 месеца на едни памперси, веднъж ги купува сам и ги сбърка hahaha Бас държа че ако ей сега трябва спешно да купи всичко ще си остана най-много с едно-две шишета грешни месеци и/или милилитри Mr. Green
Той не се научи и с термобокса да се оправя, стерилизаторът му беше тъмна Индия.. И редовно като му кажа че нещо се прави еди-как-си (примерно не се бърка вътре в ухото на бебето като се чисти) почва да ми спори "Ти пък откъде знаеш" като една, една-единствена думичка за бременни или за бебета не е прочел нито от книгите дето купувах нито статии в нета, които му показвах, само ли сам да се поинтригува.. Една приятелка роди февруари, мъжът й знаеше повече от моя (от собствено четене, а не от нейно мелене) месеци преди раждането Joy
Офтопик, извинете, ама поне да се посмеете че и такива има Crazy То скучно ще стане ако само се хвалите Twisted Evil

А и п.п. сега като разгледах един списък - първо дрешките ги избирах по красота, месец след раждането вече преобличането беше 2-3-4 пъти на ден и избирах по удобство, т.е. боди+ританки в неподходящи комбианции е по-добре от целите. Блузки с копче на рамото или тип жилетка, в смисъл да се закопчава отпред - моят адски много се дразни/плаче и сега още като му обличам нещо през главата. Дрешките в Джъмбо са много готини, но капсите им падат изключително лесно. Термометри и аспиратори не сме ползвали, за вода и въздух (и овлажнителите) ми се струват безмислени, а бебешките биба-беберон ужасно неточни..

И аз не съм купувала нищо, а на 25ти заминаваме по почивки и обиколки насам-натам до средата на август, после още една седмица и то..не остана време Rolling Eyes

# 143
  • У дома
Здравейте, мамчета   bouquet
Много ми е заспало днес и мързеливо. Добре че ми е добричка принцеската и не ме врънка за щяло и нещяло.
Аз също нищо не съм гледала и нищо не съм купувала.
Я кажете повечко за помпите на Авент и по-точно купуването им от Англия, щом там са по-евтини дали да поръчвам на сестра ми да купува, както и шишетата. Ако може и линкове, че нещо хич не ми се рови в нета.
Предния път помпа не съм ползвала и незнам наистина ли е толкова нужна и струва ли си да се харчат пари за такова чудо.

Отивам да мия чинийки и да готвя, че легна ли пак не ми мърда заспиването.

# 144
Здравейте, момичета!
Аз ходих днес и си подадох жалбата и сега ще чакаме. Междувременно месец и половина ще си ходя на платени прегледи и готово.
Ради, аз също съм много неорентирана, но виж този списък от първа страница " Всичко за Мама и Бебе-списък с необходимите неща"- аз мисля да го използвам.  Thinking
bebZz, много ме развесели поста ти и като се замислих, че моя мъж е същия, ама какво да се прави- ще се оправяме някак си.  Peace
Хубав ден на всички !   bouquet  bouquet  bouquet

# 145
Добро утро! Днес доволно си поспах.
Аз започнах да си правя списък, но има още мноого за дописване. За помпа-последно се спрях на тази на Авент за 82-3лв.- най-малкия комплект. http://family-bg.com/prX_530.htm . А както ви бях писала преди време, в магазинчето до Шейново предлагат страхотни отстъпки, така че от там ще се пазарува. Имат я кошарката, която си избрахме и си харесах 2 колички. В една съм влюбена, но е 16кг, но пък си има порт бебе, дъждобран, комарници-2бр, и се трансформира много лесно. С 4 големи гуми. Алтернативата е една, която е 11кг, доста по-бедно направена...и е със 150лв по-евтина. А пък за това кой какво да пазарува- с таткото още го обсъждаме. То и приятели изявяват желание да купиват разни неща, пък да видим Flutter

bebZz, на теб, мила, хич не ти е лесно.

daniela, можеш да посетиш отв. врати във всички болници. Няма ограничение. Аз обаче в Тина Киркова не бих отишла. В началото на бременността ми прокървих и отивам там в събота. "Бременна съм в еди-коя си седмица.." "Ама ще го оставяте ли??" "Да, не съм дошла за аборт" " Shocked , еми добре" . Също така беше събота и никой не пожела да ме погледне на видеозон, казаха в понеделник. А, ужасно съм разочарована от отношението им! Вероятно попаднах на кофти персонал, но... Crossing Arms

Хубав ден на всички пупи! И много ритничета. (Моя син много мързелив тия дни hahaha )

# 146
Здравейте момичета Simple Smile И аз в новата темичка.
Зеленоочка, и аз в момента се колебая относно раждането дали да бъде в Токуда или В Света София(на Мазнейкова). В Света софия ходя на ЖК при д-р Лекова, лежах там за извеестно време и съм доволна. Но пък от работа ни осигуряват в Доверие, а те работят със Токуда. Дали някои има представа какво покрива тези фондове за раждане? Аз звънях в Доверие и те ми казаха,че покриват малко повече от здравната каса,но например не покриват избор на екип. Изобщо много съм им объркана от ценовите листи.  Embarassed
А за помпата за кърма аз вече си купих ръчната на Авент,както и стерилизатора им за микровълнова Laughing Надявам се,че ще остана доволна.
Момичета много съм объркана относно количките 1stroller(+кош за новоредено,+столче за кола). Искам хем да лека, хем проходима,но като гледам доста парички излизат хубавите модели. Вие към до каква сума мислите да отделите за тях.
Виждам,че някои вече са избрали и моделчета.Много ми харесаха. Но ние май искаме триколка
Май стана много дълго Confused Извинявам се за това:)

# 147
 hailie Не бях чувала досега за такива отворени врати и затова питах.Благодаря ти.Трябва да проверя във Вита как стоят нещата.Аз там мисля да раждам.

# 148
Бебзз,  Laughing, както казва баба ми - "в една къща е достатъчно единия да е оправен". При нас е мъжът ми, а при вас- ти.  Hug
Аз сега, например, това "термобокс" не знам какво е , видях го в примерните списъци, но не съм го писала в моя, щото като не знам за какво се използва и  съответно не знам дали ще ми трябва.  Crazy Но явно си трябва, това нещо като термос ли е?

Също се чудя за уред за преваряване на вода, поставка за вана и др. такива..

Сега видях, че бодитата, които купихме преди 4 месеца от "Джъмбо" са всичките с метални копчета и се обличат през главата.  Whistling Като не съм разбирала, такива съм взела.

Хейли, къде е  този магазин при Шейново? около боницата ли? И аз съм избрала май същия модел на авент.

Касиопея, то цените май са почти еднакви в двете болници. Щом не покриват в "Токуда" избор на екип, значи ти пак ще дадеш едно 1600-2000лв. Не знам, аз също съм доволна от Мазнейкова, но като че ли самата болница не ми вдъхва много доверие.  Confused

# 149
Стерилизатора на Авент е малко по-голям и не влиза във всички микровълнови. На майка ми в микрото не влизаше например, затова взехме на чико. Според мен няма значение какъв е и т.н., само си премерете микрото преди да купите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт