Плодове и зеленчуци хапвай, мила мамо, до ОКТОМВРИ да порасна бебенце голямо!

• 27 580
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Някой от варненки знае ли как стоят нещата в Майчин дом? На ЖК съм  при Максим Яков, той нали не работи със здравна каса и си плащам отделно, но съм здравно осигурена и искам раждането ми да мине по здравна каса там. Като си платя раждането като здравно осигурена дали пак той ще ми бъде израждащия лекар?
При Максим Яков прегледите не са по Здравна Каса, но раждането е.
Цитат
B_dbk- за избор на екип, т.е. ако искаш определен док си плащаш допълнително, но аз съм мн запозната с МД 
Стига да се уговорите предварително на консултациите с него, ще те изражда той и избора на екип НЕ СЕ ЗАПЛАЩА ДОПЪЛНИТЕЛНО (това да не е АГ  #Crazy )
А в сайта на Майчин Дом отговаря не той, а Борис Яков, синът му - моят човек  Peace
Надявам се бях полезна и стискам палци с развода  Hug

# 151
Зеленоочка, намира се на улицата на шейново, то са 2 гаражчета едно до друго и много колички отпред. Имат си всички необходимо, а каквото няма ти го доставят, раб. всеки ден, като събота е до 18ч, а неделя со 17. Напр. за количка от 250лв. ти дават за 20лв подаръци по избор. Колкото по-голяма е сумата, колкова по-големи са отстъпките.
KASIOPEQ_21 , ние се спряхме на вариант количката да е комбинирана, а не да е с отделен кош за новородено, така излиза най-евтино, мисля, че и триколките имат комбиниран вариант, а пък столчето за кола ще ни е подарък!

# 152
   Ето това е мойта помпа http://www.mothercare.com/Philips-AVENT-manual-breast-disposable … 7031&mcb=core , а това е коплекта шишета http://www.mothercare.com/Philips-AVENT-newborn-starter-set/dp/B … 1041&mcb=core  като когато аз го поръчвах беше на половината цена.
  Само да ви кажа, като купувате дрешки за новородено взимайте такива с прехлупване или с копченца отпред. В първия си месец те много се стряскат когато нещо преминава през главичките им, а и на вас ще ви е по-лесно така да ги обличате.И за новородено не взимайте много дрешки, че те доста бързо дръпват първия месец.Аз поне почвам да купувам размер 3-6 месеца като големина, ама и все ги раждам по 4кг та в малките изобщо не се и вместваме  Mr. Green.
 А само да кажа за списъците, не всичко от тях наистина ще ви потрябва  Peace.Консултрайте се първо с раждали майчета.За мен като дълго кърмеща майка стерилизатора е бил абсолютно излишна вещ и никога не си я и закупих.

# 153
Бебзз много ме зарадва твоят пост за мъжете  newsm10  Наистина понякога дават мнение без да са прочели един ред . направо ужас Grinning Но какво да се прави жените и мъжете са много различни, фактмкойто се доказва всеки един ден.
Зеленоочка много благодаря за информацията    bouquet И аз достигнах до някакъв такъв извод,но не бях сигурна Embarassed
Даниела, относно отворените врати ето ти един линк с програмата за този месец, но имай впредвид,че трябва да се обадиш по раничко поне седмица(в някои болници е доста натоварено)  http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3
Hailie, и ние към комбинирана сме се насочли извинявам се, ако не съм се изразила правилно Embarassed
Да ви попитам от къде мислите да пазарувате дрешки за новореденото?Някоя от вас пазарували от online магазините,и доволни ли сте от доставките и поръчките ?

# 154
KASIOPEQ_21 , извинявай за объркването, аз разбрах, че ще са отделни части. А за дрешките-снаха ми януари роди и всичките й дрешки бяха от сайтове, но не знам кои, дори продължава да си купува от там. А сега като се роди нашия ще ни даде всичко, което им е умаляло. А и всичко, което съм чела за сайтовете-всички са доволни, особено от намаленията!

# 155
Благодаря на всички мами за информацията  Hug   bouquet

# 156
Hailie,не се извинявай  Wink аз не съм се изразила като хората:) Много е хубаво когато имаш,кои да ти даде нещо. Ние сме първите,които чакаме бебче от всичките ми по близки приатели....Та  нямам от кой да получавам информация само от вас момичета  За което много ви благодаря Hug
Пожелавам много хубав ден на всички.Аз сега сядам да уча.....

# 157
  • София
Термобоксът е уред за по-бързо топлене на вода на водна баня. Не е особено задължителен.. При нас беше със стерилизатора.

Съни, зависи на коя марка..на нас половината дрешки за новородено ни омаляха чак след 5тия месец, но просто те си бяха големшки Rolling Eyes

# 158
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утро  Grinning

Едва се събудих,времето е едно скапано, нищо не ми се прави, само се прозявам, а трябва да се епилирам.  ooooh!

Стелиризатор иаз не ползвах. Изварявах малкото неща, които се налагаше до втория месец и после спрях  Peace
Утре почивам и си мисля да пообиколя малко магазините за дрешки за бебка. Тук юли и януари са месеците на огромните разпродажби и за никакви пари много неща ще си накупя.

Ох изядох 5 нектаринки и една ябълка и още ми се хапва нещо. днес май ще ми е ящен ден  Crazy

# 159
Ето ме и мен Simple Smile

Зеленоочка - мерси миличка  Hug И аз нямам търпение да го видя, но като знам какъв ми е мързел ( на кой ли се е метнал  Mr. Green ) , пак ще кърти пред ехо-то ... Как мина лекцията в ЦУМ?

Марис - ще ги видя тези списъци - мерси и на теб  Hug и на всички, които ме "упътиха"  Grinning

Аз преди малко идвам от кафенцето с моята приятелка иии - милата ми е донесла цял плик с бебешки дрешки от малкия ( той сега ще прави 4 месеца)...Има и 2 чифта обувчици, даже и неизползван комплект гащи за еднокретна употреба за родилнки и тампони за кърма ( ако ти течала нещо..) Сега ги гледам и не мога да им се нарадвам и ми изглеждат толкова мънички  Heart Eyes Почти всичко е от чуждестранни сайтове, а тя каза че ще ми надава много още, повечето дори не стигали и по 1 път да ги облекат .... Много ми е миличко  Crazy

Аз ще почина малко, стискам палци и на другите мамчета на преглед днес! Дано не съм пропуснала нещо важно...
До по-късно  bouquet

# 160
Тъкмо се чудих как да обясня за бодитата, кои са най-удобни и гледам Съни много хубаво го е обяснила. тОва важи и за долните и за горнине - повярвайте ми приказка са. Тези, които са с първо бебко ще видите в началото как ще го пипате едва едва Wink То сигурно и ние с вторите де Simple Smile
Между другото аз имам доста  приятелки, които си купуваха долните дрешки от борси. Имаше една Ники ако не се лъжа, до Моста Чавдар. Бяха за смешни пари
ето тук една статия ако ви е интересно - Как да изберем дрешки за  новородено бебе

http://papa-bebe.com/kak_da_izberem_dre6ki.html

# 161
  • У дома
sunny_77 Hug, много ти благодаря за линковете.

# 162
KASIOPEQ_21 Е много ти благодаря.Даже се и записах веднага.За моя избор датата е 22 юли.

# 163
Привет и от мен!Днес е много тежко времето-затворила съм прозореца на кабинета си и съм пуснала един вентилатор да върти въздуха.А и имам много работа днес и ми е още по-усилно...Хапнах едно сладоледче за разхлаждане, но май не ми стигна.... Rolling Eyes

# 164

Общи условия

Активация на акаунт