Интервално хранене

• 47 629
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Добро утро и от мен!
Трети ден на свикване с режима . Вчера започнах в 16.30 с големи количества от всичко каквото имаше на масата. В 18.30 - 1 час аеробика (опитвам се да ходя поне веднъж седмично). Малко ми беше тежко на някои упражнения понеже бях солидно нахранена, но съм доволна от себе си че не се отказах. По- късно вечерта  хапнах филийки с пастет , печени орехи и пастърма поляти с чаша бира. Общо взето се придържам към съветите на автора на книгата - всичко каквото ми се иска  Wink
_Ели_ , и аз прочетох това за регулиране на кръвното, затова съм спокойна, че каквато и да е причината при мен , ще отшуми като се настрои организма.

Успешен ден на всички!

# 466
Здравейте дами, идвам и аз да се запиша в темичката ви и отивам да си я дочитам!
Предложените от вас режими грабнаха вниманието ми и изчетох първите няколко странички на един дъх!
Интересува ме може ли постепенно да се измества часът?
Мен ме устройва най-вече от 16ч.-21ч. Simple Smile
Направо се записвам от днес с вас!!!
Успех на всички!

# 467
mamаmishi, е как ще е несправедливо  Crossing Arms То да не е лесно да се яде толкова, а? Полагам усилия,
дет се вика  hahaha  Сега, аз и преди интервалното полагах усилия да не намалявам драстично яде-
нето. Казвам, че полагам усилия, защото при мен няма по идея лакомия. Съвсем ми е лесно да не ям.
Пък и изкарах известно време в опити за вм нвх, което пък си иска още по-дълъг период на адаптация,
и като нищо двете неща да са съвпаднали. Вярно, че бях и на Зона, с много хапване ... абе тренирам
да ям по много, за да не влизам в отрицателната спирала на пазене на организма от глад. И ето ти,
идва време, в което ... нещата потръгват  Hug  
Я да питам, щом гледаш Хаус - снощи къде намериха бебето? Че точно като да го намерят, тръгнахме
с рожбето за малката стаичка и изпуснах този момент  Laughing  И досега ме човърка ... Болната сестра ли
го беше преместила някъде? И аз съм фен на Хаус, не пропускаме. Вярно, че рожбето от време на вре-
ме си затваря очите да не гледа кръв, но пък ... всяка вечер ми прави компания.
И да ти кажа, че и свикването към горене на мазнините от тялото чрез хранене (с масло имам предвид)
също си иска време. Не става никак от днес за утре. Но си струва, честно  Hug

Джинджи, забележително ми е менюто, съгласна съм  Hug  А пък спортът е нещо ... което си струва,
но май не е за всеки. Аз съм флегма по природа. Не обичам много-много да се движа. Но пък при спор-
та има нещо такова - като му свикнеш, както казва Пинки, ако вземеш да пропускаш, все едно не си
си измил зъбите  Hug  И моят корем съществено е намалял, прибрал се е. Абе направо си е хлътнал,
ако трябва да бъда точна  Peace

Стела, привет ... На страниците, които ти предстоят го пише. Да, възможно е с постепенно изместване
на часа. Даже така се и препоръчва за онези, които са свикнали да ядат през целия ден. За адаптация
се отделят първите 2, но за по-сигурно 3 седмици.

# 468
Асса , заемам се да ти отговоря на въпроса за Хаус  и бебето - намериха го в коша за дрехи за пране, където го е сложила болната сестра (не уточниха повече дали е била тя , но се подразбра). Заформяме се и като гупа на почитателки на сериала Д-р Хаус а ?
И по темата - кога започнаха да ви се прибират коремите, че моя още го усещам подут , а уж нищо не хапвам по цял ден?

Stella Winchester , добре дошла от една начинаеща  Simple Smile

# 469
Здравейте, милички Hug

Ассе, браво, слънце! Peace Много ти се радвам на темповете, с които сваляш! Peace
И си безкрайно права, че режима изисква приемане, доверяване и най-вече - спокойствие! Обобщила си го перефектно просто! smile3501

Затова от снощи си мисля да посъветвам нещо Диди, а и всеки, който се демотивира и дразни от липсата на брзи резултати - момичета, може би просто трябва да направите някоя по-хард диета, да смъкнете колкото искате и можете, и тогава - пак тук за доизчистване и поддръжка. newsm78
Ето например - Ассето направи детокс, поддържа резултатите и има още минуси. Тя направи нещо като "летящ старт". Мишито е след плодуване...Разбирате ме какво имам предвид, надявам се.
Пак ще кажа - Фаст-5 РАБОТИ, но работи по-бавно!!! За сметка на това, ако изчакате няколко месеца, ще достигнете оптималното за вас тегло и ще го ПОДДРЖАТЕ С ЛЕКОТА! Най-хубавото на режима, за мен поне е, че дава отговор на въпроса със запазване на постигнатото. Защото е много страшно да свалиш килограми с диета (която и да е - ако е стриктен човек, всичките работят) и после да ги качиш обратно ooooh!.
Авторът на режима не случайно е дал прогнозни резултати от 500-700гр. седмично или около 25кг. за една година - като лекар той е наясно с мотивацията и очакванията на спазващите режима и не е обещавал чудеса, за да няма разочарования после.
Така че, момичета - преценете си приоритетите в момента, дали искате бързи резултати, защото е разгара на лятото и е нормално това, или пък не ви пука особено кога ще се махне и последния излишен килограм, важното е да е завинаги. Wink
Аз имам вторият приоритет. bowuu

veti_d , чудесно е, че си прочела книгата! Peace Там всичко е дадено и се радвам, че си спокойна за кръвното. Peace
Джинджи Hug...и аз съм несериозна за спорта, ама наесен съм обещала на ММ и влизам с него във фитнеса. Споменавала ли съм ви, че ММ е малко нещо фитнес-манияк и тренира от 20 години Crazy...в перфектна форма е, ама това никак не ми влияе на мотивацията с диетите Whistling Joy....
Мишиии spoko, много неприятно това с главоболието, дано ти мине по-скоро. А за + в петък, може и да има, ако си в МЦ, нали си знаеш Rolling Eyes...да не се разочароваш. Thinking Hug
parsy , приятно изкарване сред природата! Почини си и не се тормози...ако не излизаш от 5-те часа, всичко ще е ОК, както и Ассето ти е казала Peace.
dami, приятно изкарване и на теб...дано да стане хубав купон!  superuu
Анитке, благодаря за кафенцето  bouquet...И теб те мисля Thinking и ето какво ти предлагам - дай си поне три седмици време само на Фаст-5, ще се адаптираш, ще посвалиш и ако не те устройват темповете на сваляне, тогава нищо не ти пречи да въртиш дните по 90-дневната. Peace Ти си знаеш, най-добре Hug Peace...

Изчезвам сладурки. Хубав и успешен ден на всички! Hug  bouquet

# 470
veti_d: Благодаря за посрещането от една начинаеща Wink От кога си начинаеща?

Асса: Благодаря за посрещането и отговора Wink

Имам точно три седмици до морето, най-добре ще е да свикна и да посваля малко и там да не развалям дисциплината Simple Smile

# 471
Здравейте, милички Hug
...
veti_d , чудесно е, че си прочела книгата! Peace Там всичко е дадено и се радвам, че си спокойна за кръвното. Peace
..
Книгата я четох на английски от сайта и някои неща се връщам да си допрочитам, но ми беше интересно четиво. може и да я потърся да си я купя ако я има на български.

Stella Winchester , от три дни съм както тук в темата, така и на този режим. Все още свиквам и не се тегля на кантара- ще чакам поне седмица преди да се претегля.
Успех ти пожелавам !

# 472
veti, благодаря за Хаус.  Hug  Аз по негово време съм вече на розето с мезето  Mr. Green
Чудничко ми се вписва. Изобщо, откак съм интервална, вечерите взеха да стават едни
разпрекрасни. Едно спокойствие, отпускане, приятни разговори и занимания  Heart Eyes 

Днес обаче ми предстои едно много тежко пътуване. Ще е жега, ще е натоварен път,
ще е много работа ... Явно и вода ще се пие повече. Та, като нищо резултатът утре ня-
ма да е никак добър - ще е яко задържане на вода, така си мисля. Но не е нещо драма-
тично. По принцип преди време си записах на едно листче 53 (имайки предвид кг), та
едва сега съм обнадеждена, че може и да стане  Hug  И то не в неясното бъдеще, ами
след някой и друг месец.

Не можах да изтегля книгата от сайта, уви. То и толкоз щях да разбера - английския ни-
как не ми е добър. Обаче попочитам и сайта на Ори, щото разликата не е много голяма
по замисъла си Simple Smile. При Ори "разрешението" да се хапват плодове, май не се "чете" пра-
вилно - всъщност става дума за по ябълка, ако ти пригладнее и прималее. Даже, в няка-
къв смисъл, неговото го виждам да е леко по-строго - има зададен ред на хранене, кой-
то не знам защо е такъв (сигурна съм, че има някакво обяснение), но гледам да го спаз-
вам, поне грубо ...

# 473
Stella Winchester. , добре дошла! Hug  bouquet И успех! Peace
Ассето вече ти е отговорила, но и аз да потвърдя - през първите няколко дни може да изместваш времето без храна, плавно напред през деня, докато стигнеш часа, който ти е най-удобен. Хубаво е като свикнеш веднъж, да се стараеш да поддържаш един и същи ритъм, т.е. като ще е 16:00-21:00, да е всеки ден така, за да привикне организма и да се заеме с процеса на изгаряне. Peace
veti_d , книжката е само тази - в електронен вариант от първия линк в първия пост на темата. Засега не съм чула да е преведена на български, още по-малко да я има по книжарниците. newsm78 Честно казано, не вярвам скоро да стане нещо подобно, защото режима е все още в графата "непопулярни", според разбиранията на диетолози и нутрилози Wink. Така че, засега ще четем там, или Ори (права е Ассето, логиката е много близка на двата режима Peace) и ще споделяме практики и постижения тук. Peace
Ассе, логиката на последователността при Ори, според мен е, че със салата се запълва стомаха с целулоза и общите калории намаляват, защото не ти остава място за много храна. Аз лично имам резерви към многото целулоза, ама на някои хора им влияе прекрасно (най-вече за посещенията в кабинета Wink).
Има и друго, според мен - психическата нагласа...Почвам да се убеждавам, че Дюкан е прав в това отношение - отслабващият човек има нужда от правила и ограничения, за да се справи по-добре с режима. Възможно е Ори да е имал нещо подобно предвид, вкарвайки тази последователност...един вид, да има за какво да се внимава. Wink А и да е "сигурен", че ще се хапват предимно зеленчуци с белтъчини, което всички знаем, че работи. Peace Така мисля....
Пожелавам ти пътуването да не ти е толкова изморяващо, колкото предвиждаш Hug  bouquet.

Сега вече наистина изчезвам... Hug..отивам да си купувам каска за мотора (кога станАх калайджийче, кога ми почерня дупето ooooh! Joy)

# 474
Да споделя, че и аз съм се зачела в книгата на Ори... И ми е много странно за яденете през деня - веднъж казва "ако много ви прималее и ви мъчи глад", веднъж "не трябва само на вода, яжте нещо". Ама нищо, де - мен ми е интересно точно заради общите принципи с нашия режим.

Ели, при мен определено е обратното - не търпя ограничения и правила. То и затова толкова години си влача килцата, де  Mr. Green  Но в момента, в който ми се каже трябва да ядеш първо това, после другото и да са точно х грама, у литра и 3 бадема  Laughing Просто каузата е загубена за мен. Затова и се спрях на нещо просто, което мога лесно да спазвам (и без това се тъпчех с боклуци по цял ден) и пак да се храня вечер със семейството, без да се съобразявам с нищо. Ей затова вярвам в режима и разчитам на него  Hug и пак благодаря, че започна тази страхотна тема!

# 475
Джинджи, ако срещнеш обяснение на последователността или нещо друго интересно - моля те, сподели  Hug
А, да, и още нещо - срещам и някакви писания, че предлага Ори да се въртят дни с повече мазно с дни с
повече въглехидрати. Той защитава въглехидратите като цяло, но каква е логиката за това въртене?

По въпроса за прибиране на корема - не стана за ден-два. Може би след 7-10 дни на режима.

# 476
Ето това имах предвид под несправедливо,докато аз въртя педалите и се потя,вперила поглед в Хаус,Асса е на розето с мезето.То затова й се губят и моменти от филма де,то от розето,пък уж от детето hahaha
Ели браво на ТМ,моя не ще и да чува за друг спорт,освен надигане на чашата с бира LaughingСлаб е,ама има шкембе,пък аз вече нямам Flutter
Гледам всички са добре,всеки ден имаме нови попълнения,това безкрайно много ме радва PeaceДиди се губи нещо.

# 477
  • Испания и Стара Загора
Ели,за сега ям всичко.Само се каня да въртя дните по 90-дн.,но не успявам.Проблема ми е ,че не мога без месо и това ми проваля всичко.За сега ще се придържам само към Фаст-5. Peace
Между другото днес имам -0.200кг. Peace

# 478
 Мамамиши ,не се губя миличка , тук съм. Снощи чаках до към 22,00 ч. някой да се появи и после си легнах , че аз съм свикнала по- раничко да си лягам . Тази сутрин  в 7,45 прочетох кой на къде и как , после пак бях тук , абе целия ден съм на линия. Не писах , щот съм в размисъл / по-точно в тъча/. Радвам ви се , на мен нещо ми е тъпичко  , сега се прибрах от обедна почивка-разходка ,така да се каже. Ходих с бързи темпове  1 час. На мен ми е това движението  + ,че сутрин ходя пеша на работа , то е близко - за около 20 мин. ама пак де. Използвам да си походвам винаги,щоим мам възможност , че иначе ме мързи да спортувам.

# 479
И аз съм с толкова движение,20 мин. ми е до работа,нещо служебно ако изляза или през обедната.Сега велото,по едно време правех упражнения,спрях EmbarassedЗамислям се за фитнес,аеробика,такива работи,но приятелките ми не практикуват такива занимания и трябва сама да ходя...Те са си слаби,от компанията само аз съм пухкавелка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт