Съмнения за гестационен диабет

• 287 202
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
и аз  мерех преди хранене и  час  след това...сутрин,обед и вечер

# 1 036
Всъщност сега го пробвах с две лентички една след друга с една и съща кръв и единия път ми показа 3.7, а другия 2.9 и до тук ми беше вярата в него

# 1 037
Бях забравила да настроя апарата за конкретните лентички, сега вече всичко е наред с резултатите, всяка сутрин кове 5.2  Confused

# 1 038
Разгледах темата, но искам да попитам дали на някой са му правили изследвания около 15 г.с. и дали сте имали някакви други признаци освен голямото количество околоплодна течност?

# 1 039
  • София
На мен ми направиха обременяването някъде точно около 15 г.с. Не съм имала никакви симпоми, нито увеличени околоплодни води, единствено високата КЗ от 5.7 насочи доктора да ме изпрати за изследване.

Ренденце, а след закуска как е?

# 1 040
Не мога да се организирам да меря след закуска и обяд, защото дребното иска и то да ми помага и става лудница  Crazy . Все се каня, но да видим кога ще сколасам

# 1 041
  • София
При мен беше мнооого ама много околоплодната течност като ми течеше по родилната маса и акушерката вика избила ти е системата  Laughing и  плода бе голям за седмиците ,на които отговаряше и ми казаха ,че може да имам ,рев ,нерви и какво за нищо,просто едро бебе и много води.най-важно да не се шашка човек.

# 1 042
  • София
И аз не съм имала увеличени околоплодни води,ОГТТ правих в 31 г.с заради започнала да се увеличава обиколката на коремчето на бебка.

# 1 043
  • София
При мен точно обратно. При първата бременност, с по-силен гест. диабет околоплодните ми бяха силно намалели, чак притеснително. При втората бяха нормално количество.

# 1 044
Да се включа и аз с питане. Изчетох последните 10-тина страници и ми направи впечатление, че инсуулина са ви го изследвали замо на 0. На мен ми беше назначено трикратно изследване и за него, та се чудя сега защо така и показателно ли е. Всъщност стойностите ми са:
SBG ОГТ (75g) 3измервания

* Начлна 4.12 mol/L 3.5 -6.1

* 60min 8.63 mol/L

* На 120 мин. 5. mol/L 3.5 -7.8

SBG Инсулин 3измервания

Серум /ECLIA

* Инсулин ачлна ст. 8.36 μUI/mL 2.6 -24.9

* Инсулин 60min 74.15 μUI/mL

* Инсулин 120 min 43.18 μUI/mL 2.6 -24.9
и ако инсулина ми беше гледан само в 0 май няма причина за притеснение. Аг-то ми обаче е категоричен, че това е гестационен диабет. Само за сведение да кажа, че единствената причина да направя изследването е , че бебето наедря доста и сега е с 3 седмици пред мен (първото ми дете беше 3.850 а бащата е 1.95) Аз лично все още не вярвамда го имам тоя диабет. Не ми е проблем да спазвам диета, аз така или иначе ям основно заленчуци, но все пак.....
Моля дайте мнение.
едит: На гладно при предишните кръвни изследвания захарта ми варира  от 4.56 към 4.1.

# 1 045
И аз тук с гореща молба за коментар  Praynig

Обременяване със 75 гр. глюкоза.

ИНСУЛИН :
Инсулин на гладно - 6.6          реф ст-ти - 3 - 24.9
Инсулин 60 мин. - 89.55
Инсулин 120 мин. - 55.08

ГЛЮКОЗА :
Глюкоза на гладно - 4.5
Глюкоза 60 -та мин. - 7.7
Глюкоза на 120мин. - 5.9
Нормален тест <6.1 <7.8 ;
Гранични стойности 6.1 - 7.0 и 7.8 - 11.1 ;
Диабет >7.0 > 11.1

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 15:10 от Irene I

# 1 046
Днес се обремених (между другото глюкозата ми беше много вкусна, като лимонада), резултатите ми според мен са ОК, но кръвната на 120 мин малко ме озадачи. Като гледам други изследвания на 120 вече е паднало нивото почти до първоначалното, а при ме е продължило да се повишава. Дали може някой да се включи с коментар.

Insulin (IRI) сутр. на гладно   S        11.85       mIU/l     3 - 24,90     ECLIA
Глюкоза (1 )   S        4.3       mmol/l         HK
Глюкоза (2 )   S        6.8       mmol/l         HK
Глюкоза (3 )   S        7.6       mmol/l         HK

Орален глюкозотолерансен тест:
(1) - изходна стойност
(2) - 60-та мин.
(3) - 120-та мин.
изходна ст. 120-та мин.
Нормален тест < 6.1 <7.8
Гранични стойности 6.1 - 7.0 7.8-11.1
Диабет > 7.0 >11.1

В събота съм при Начев, та да видим той какво ще каже  Rolling Eyes

# 1 047
  • София
Здравейте!
Бременна съм в 19 г.с. с доказана инсулинова резистентност преди бременността ми. В края на август постъпих в Майчин дом за ОГТТ. Резултатът на гладно беше леко завишен - 5.99, макар че изследването беше след стрес и умора. Заключението беше "Начална форма на гестационен диабет", като ми беше препоръчано да си меря кръвната захар в домашни условия с глюкомер и да спазвам определен режим на хранене, изключващ определени храни. След като ме изписаха, започнах да си меря кръвната захар - оказа се че нивата на гладно се движат в границите 4.8-5.3, а след хранене не надвишават 7, което е супер.

Интересува ме следното: доколкото знам гестационният диабет се развива обикновено между 24 и 28 г.с. Ако успея да задържа кръвната захар в норма до 28 г.с., може ли да се каже, че съм избегнала тази диагноза?
Според ендокриноложката ми е рано за подобни заключения, но според нея дори и да се развие такъв диабет, може да се поддържа с хранителен режим и да не се прибягва до медикаментозно лечение (инсулин).

Ще се радвам, ако в темата се включат повече жени с гестационен диабет или такива, които са приключили с него, за да споделят своя опит! Hug

# 1 048
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=696905.0;topicrefid=4 Веси,тази тема, може да ти бъде полезна  Hug

# 1 049
  • София
Amaria, изчетох я, макар и по диагонал, темата. Но в нея пишат момичета с диабет и хормонални проблеми. Гестационния диабет е по-различен - развива се по време на бременност и след раждането отминава. Peace

Общи условия

Активация на акаунт