Съмнения за гестационен диабет

• 287 265
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 1 395
Ще чакам с нетърпение диетата Simple Smile Аз още в 5 г.с развих гестационен диабет и ме минаха на инсулин.От две седмици обаче не си правя,понеже захарта ми се нормализира,сутришната на гладно ми е 5,2-малко по висока за стандартите на Д-р Начев,но на обяд и вечеря ми в 4,2-4,5 на гладно.Много ми е трудно обаче с храната.От месото ми се гади,картофи и ориз не се препоръчват/мен предимно това ми се яде/ Simple Smile С плодовете да внимавам,и излиза,че трябва само на салата да карам,ама съм си супер гладна Simple Smile))

# 1 396
  • София
зеленчуци  Rolling Eyes
аз в един период основно леща, домати и моркови консумирах.

# 1 397
Леща много обичам,но се притеснявам да я ям понеже пише ,че и тя вдига захарта и да се избягва ...иначе мога определено да си карам на нея Simple SmileПозволявам си две филийки пълнозърнест хляб сутрин на закуска.Ти хапваше ли хлебче,бамба? Ще съм благодарна на идеи за хранене,макар да знам,че нямам много голям избор Simple Smile

# 1 398
  • София
ами аз и млечни хапвах доста, по половин филийка пълнозърнест хляб.
карах на проби и грешки, хапна нещо, след час премеря с глюкомера.
от лещата изобщо ме помръдваше кз.

# 1 399
Благодаря ти ,Бамба...и аз уж все я меря...лещата ми вдига до 7,4 някъде на първи час,уж нормално било,знам ли, а след пълнозърнестия хляб 2 филийки на закуска съм под 7.Доки каза да не вдигам над 8 на първи час.Ама много трудно с тези диети,цяло лято карам на домати и кашкавал Simple Smile Имам и прегрешения разбира се с някоя и друга пица,но изключително рядко,гледам да не прекалявам.Абе умрях си гладна.Дано бебка да е добре,само това се моля  Praynig
При теб нормализираха ли се нещата? Силно вярвам,че е така  Hug

# 1 400
И на мен ми бяха казали до 8 на първи час (с домашен глюкомер). Съответно картофи, ориз, царевица ям като гарнитури и не вдигам над тази стойност.

# 1 401
И на мен ми бяха казали до 8 на първи час (с домашен глюкомер). Съответно картофи, ориз, царевица ям като гарнитури и не вдигам над тази стойност.

А винаги ли я мериш на първия час , cristi ? Аз признавам,не винаги...особено като не ям въглехидрат. То място нямам да се бода вече.

# 1 402
Меря веднъж в седмицата цял профил (закуска, обяд, вечеря преди ядене и 1 час след). През останалите дни е когато се сетя - редувам сутрин на гладно и след вечеря Mr. Green То иначе няма да ти останат пръсти Hug

# 1 403
И аз съм така общо взето...Благодаря ти много , cristi  Hug bouquet Може да те притеснявам с още някое и друго въпросче занапред Simple Smile

# 1 404
И аз съм така общо взето...Благодаря ти много , cristi  Hug bouquet Може да те притеснявам с още някое и друго въпросче занапред Simple Smile
Не се притеснявай, ако мога да помогна - винаги! Но имай предвид, че аз не съм хич спец в тази област. Бамба ми е личният съветник Grinning

# 1 405
Значи и двете ви ще притеснявам  Hug bouquet

# 1 406
И на мен лещата въобще не ми вдигаше захарта. Боба малко повече, но в рамките на допустимото.

Gia, да не би да е от нещо друго, което си яла с лещата?

# 1 407
Може...днес ще хапна леща и ще споделя.То и на мен ми вдига в рамките на допустимото до 7,6 някъде...ама аз нали съм стресирана с тая кр.захар и все искам да не ми е над 6 Simple Smile

Благодаря ви момичета  Hug bouquet Heart Eyes

# 1 408
Е, за 6 ще трябва само мръвка и зеленчуци да ядеш  Simple Smile Аз също си го мислех, но всички лекари (пет на брой) категорично казаха да не спирам въглехидратите.

# 1 409
Нормален доктор няма да спре въглехидрата на бременна жена. Само ще й каже какьв точно и в какво количество да яде.

Общи условия

Активация на акаунт