От Топлофикация - само топла вода ?

• 12 639
  • 31
  •   1
Отговори
Искам да попитам има ли сред вас ползващи само топла вода от Топлофикация.Имам предвид цялата сграда в която живеете да не се отоплява на парно , а да има договор с Топлофикация само за топла вода. Нали мъжО е домоуправител и последно на Общото събрание това се измисли... Изгодно ли е така, каква е процедурата и т.н и т.н. ?

# 1
  • София
Мисля, че няма да ви е изгодно. Погледнете си какво сте плащали за този сезон, ама трябваше да изчакате и изравнителните сметки. Казвам това, защото в нашите сметки най-много плащаме именно за топла вода, а по-малко за отопление. Ние дори обмисляме особено след днешното повишаване на парното, да минем на бойлер (имаме си го отпреди). Освен това ще плащате и сградната инсталация (или както там се казваше). И като се откажете от отоплението, ще ви надуят до безумие сметките за топла вода и сградна инсталация и пак ще си взимат своето, а вие ще мръзнете или ще плащате за ток. Колкото ви поискат за топла вода и сградна инсталация, толкова ще давате, няма начин да контролирате нищо. Мой познат в Надежда се къпе на бойлер, защото за кубик топла вода му искат 15 лв., въпреки, че отоплението не е спряно, и не могат да реват от Топлофикация че имат много загуби в тази абонатна. Много хубаво си преценете нещата.

# 2
Имайте предвид, че ако отоплението за целия вход се прекъсне, затоплянето с алтернативи ще е много по-скъпо, от досегашното. Имам предвид отопление на климатик например в топлофицирана сграда и в нетоплофицирана е с разлика почти по 2. Самата сграда изстива и за да се затопли е необходима много повече енергия.

Иначе е възможно, има такива входове  Peace

# 3
Съжалявам, не съм обяснила добре - досега не сме били на ТЕЦ , сградата е нова , предвидено е включване към Топлофикация , но умишлено не го правим знаете по какви причини  #Cussing out Обаче топлата вода си е удобство и хората настояват да ползваме. Доколкото разбрах от тях отчитането ставало само по водомер , за сградна инсталация допълнително нямах и идея , че ще се плаща newsm78 . Иначе за отопление тези които се бяхме настанили миналата зима плащахме много прилични сметки за ток 135-150 лв за тристайни апартаменти и това устройва всички.

# 4
     Аз съм в такъв вход - това беше и една от причините да избера точно това жилище (не ща и да чуя за Топлофикация  Sick ). Кубикът топла вода ни е 10 лв - идва ми към 30 лв месечно. Зимата сметката за тока беше 90-100 лв, но все пак става дума за малък, вътрешен, южен апартамент.  Wink
    Родих се !  Mr. Green

# 5
Mirena80 , а сградна инсталация плаща ли се ?

# 6
Не, изобщо нямаме радиатори - целия вход сме се откачили, а май и някои от съседните.  Peace

# 7
  • София
Как може да се изиска  проверка от Топлофикация за  съседи който уж се водят със спряно парно.Мисля , че сметка от 500-600лв  през зимата за апартамент от 150кв , не е нормална. Почти съм сигурна, че във входа се краде , както и да се изска плащането на сметки на съседи, които имат натрупани по 3000-4000 лв сметки. В момента съм и домоуправител така, че имам някаква власт за проверка

# 8
  • София
Обаждаш се на топлофикация, обаче през отоплителния сезон, и те идват на изненадваща проверка. Ако вече е спряло парното, тези, които крадат най-вероятно вече са си прикачили радиаторите с топломерите обратно.

# 9
  • София
Авторката, първо си направете сметка дали ел. инсталацията ще издържи голямо натоварване при ползване на ток. Защото, все пак е била проектирана за отопление с парно. И всеки като включи климатици или радиатори, като включат и печки да готвят.... има да си седите на свещи.
Романтика.
 Според мене не си заслужава. Най-скъпата сметка тази зима ми беше 140 лв - топла вода без ограничения и парно в 3 помещения, включено на средна степен за цяла зима. Апарт. е със стара дограма и няма външна изолация. Но почти целия блок се отоплява, няма апарт. със спряно парно.
И като накупите отоплителни уреди кой ви гарантира, че след 5-6 месеца няма да решат да вдигнат и цената на тока  newsm78

# 10
... кой ви гарантира, че след 5-6 месеца няма да решат да вдигнат и цената на тока  newsm78
Кой ти гарантира на теб , че следващата зима няма да ти е 350 лв. сметката за парно ?
Гаранция-Франция. Но и никой не иска да се обвързва с Топлофикация.Хората искат да си запазят възможността да контролират сметките си за отопление. За инсталацията се надяваме да издържи.Поне не е по-скапана отколкото в един стар блок , също предвиден на тец.Да не говорим , че едва ли скоро блока ще се насели на 100%.

# 11
  • София
Кубикът топла вода ни е 10 лв - идва ми към 30 лв месечно.
    Родих се !  Mr. Green

3 кубика топла вода се изразходват от 1 човек. Аз в момента живея сама, с бойлер и харча по 3 кубика на месец. Децата ми са с Тец, 3 човека изразходват около 10 кубика вода на месец. 10 кубика по 10 лв правят 100 лв. на месец само за топла вода.
Мирена 80, колко човека ползвате само 3 кубика топла вода на месец?

# 12
Само аз и детето (малко е).  Simple Smile  Винаги съм се чудила на тия огромни кубици по темите как ги изразходвате...  newsm78
За сравнение - преди живеех в апартамент, където само за сградна инсталация ги давах тия 30 лв. Отделно водата, отделно за отоление...  Stop

# 13
Като се замисля ние ползваме по около 13 м3 на месец студена вода.Каква част от нея ползваме обаче под формата на топла ?

# 14
  • София
Винаги съм се чудила на тия огромни кубици по темите как ги изразходвате...  newsm78 Stop

Честно да си призная и аз се чудя как се изразходва толкова много вода, но това показва водомерът. И моят и при децата - явно човек без да се усети изразходва много вода. Отначало като си сложихме водомери (бяхме на база) и аз се учудих, защото преди това мислех, че комшиите изразходват много вода, а ние плащаме и вместо тях. Но... не можем да паднем под 3 кубика на човек.

Общи условия

Активация на акаунт