Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 979
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Около 32 г.с. е време за третата ФМ. Не е от задължителните изследвания. Не я поема ЗК. Другите Рика ги е писала.

# 421
Здравейте, моля ви за съвет.
Бременна съм, като преди да забременея се лекувах с антидепресанти. Сега съм на поддържащо лечение с жълт кантарион, 1 табл. флуанксол ( по лекарско предписание) и 2 капсули АФА. Прочетох, че за депресии, както и за развитието на бебето в последния триместър, е важно да се пие омега 3. Купих си тези капсули http://www.lechitel.bg/product.php?p=129
Но когато се прибрах вкъщи, забелязах надпис на оригиналната опаковка - да не се приема от бременни. А на преведената листовка пише , че може след консултация с лекар.
Съставът е: Flaxseed Oil 1000 mg; Alpha Linolenic Acid 350 mg
Как смятате, подходящ ли е за бременни?   Praynig  bouquet
Ето това е оригиналната страница: http://www.maplelifenutrition.com/pro_show.asp?id=245

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 19:40 от Анонимен

# 422
Щом оригиналния текст гласи, че се приемат само след консултация с лекар, мисля по-добре е да се съобразиш с това. Друг вариант е "ескимо-3" (или ескимо омега-3). Може да се приема от бременни и родилки.

Описание на продукта. Пише, че е подходящ при депресии.

# 423
Момичета, може ли да разбере човек кога изтича по малко околоплодна течност и кога е просто течение? 
Понякога, като се бърша и имам, нещо което изглежда като течение (без цвят и мирис) , но как да съм сигурна дали наистина е така?!

# 424
  • София
И двете се установяват с преглед. За течение може да се пусне микробиология.

# 425
Благодаря, An Mary!
По-скоро имах предвид, нещо като домашно установяване. Опредено няма по-добро решение от посещение на док.

# 426
  • София
Според мен няма домашен метод.
Сещам се за тест ръкавици http://www.ivf.no-meat.org/gyn_health/careplan/, но те се използват за друго.

# 427
Вероятно е течение, но въпреки това имаш ли съмнения, особено пък съмнение за спукване на околоплодния мехур, консултацията с гинеколог е не само наложителна, а задължителна. И то без отлагане. Успешна бременност и леко раждане.

# 428
Здр,да Ви споделя какво се случи с мен.Оказа се,че забавянето на развитието на главичката е с 5 сед( аз съм в 34г.с,.а тя отговаря на 29г.с.),но това всъшност не най-лошото.Откриха й и кисти в мозъка Cry Незнам поради каква причина докотра в "EВА" не ми сподели,че имам забавен растеж,а сега ми казва че забавянето било само 1 седмица и за него това не било опасно.....?????????И така от Сливен,през Бургас, сега се запътвам към София...Искам да попитам,какво можете да ми кажете за д-р Марков,д-р Мазнейкова или д-р Димитрова?Благодаря Ви предварително

# 429
В действителност няма нищо притеснително в изоставането на плода със седмица. Къде те гледаха на 4д и кой? Защо те пращат в София? Друго видя ли се освен тези кисти. т.е. всичко друго наред ли е?

# 430
Purvo me gleda doktor Boqdjiev v Nesebur,sled tova me izvika vuv Vetren i tam s doktor Hybchev...me gledaha.Sega me izprashtat pri Markov v Sofiq,zashtoto toi bil nai dobriqt v tazi oblast......Inache kaza che tqloto se razviva dobre,no problem s glavata ima na 100%

# 431
Здравейте мами от Сливен.Искам да ви попитам за мнения за триизмерния ехограф в болницата на Пенков в Сливен.Двуумя се дали да отида там.Ако някой е ходил ще се радвам да ми напише мнението си.Благодаря предварително.

# 432
  • София
Здравейте, момичета. Аз вече направих един месец от трансфера. Всичко върви добре, като изключем едно леко кафеникаво зацапване. Вече се появява за втори път през последните 4 дни. Какво може да е това?   newsm78  Док. е на работа другата седмица и тогава ще ходя. Някой имал ли е подобно нещо?

# 433
  • софия
sandrita_0711 Марков е много добър лекар, внимателен, обяснява подробно, не се притеснявай имат  хубава апаратура и ще ти кажат какво е най добре да направиш.
Успех Hug Praynig
elradi според мен направи консултация и с друг лекар нищо не ти пречи да се презастраховаш

# 434
Здравейте, момичета. Аз вече направих един месец от трансфера. Всичко върви добре, като изключем едно леко кафеникаво зацапване. Вече се появява за втори път през последните 4 дни. Какво може да е това?   newsm78  Док. е на работа другата седмица и тогава ще ходя. Някой имал ли е подобно нещо?

иди по-добре на лекар, дори да не е твоя  Peace зацапването може и да е нищо (знам че някои жени първите месеци имат подобно зацапване около датите на менструалния цикъл), но може и да е нещо. твърде вероятно е да те накарат да лежиш няколко дни - аз лично имах подобно зацапване в 4 месец, не беше отлепяне на плацента но въпреки това лежах една седмица по лекарски съвет и пиех разни медикаменти за задържане.

Общи условия

Активация на акаунт