Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 54 004
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте майки и бъдещи майки. И аз искам да ви попитам Мислите ли че съм бременна? Ето и симптомите ми: спря ми цикъла, урината ми потъмня и преди 2дни целите ми гърди и рамене се покриха с акне. С хипотириоидизъм съм, и е нормално да ми закъснее, но вече от 2 седмици го чакам. Преди 3 седмици си проверих щитовидните хормони, и те бяха напълно в норма.Правих си тест за бременност, и той излезе отрицателен. Какво мислите момичета? Помагайте

# 406
Казваш, че ти закъснява, а и теста ти е отрицателен. Вероятно не си бременна. Може или да пуснеш кръвен тест или да изчакаш още седмица, да направиш стандартен и да посетиш лекар и в двата случая. Успех!

# 407
  • София
gylyb4eto, ранна бременност може да се установи с кръвен тест. Пуснете си изследване на урината.

# 408
Благодаря ви момичета, ще го направя !

# 409
Здравейте Simple Smile От два месеца правим опити да забременея, като преди това бях на лекар - в отлично здраве съм. Този месец няколко дни (7-8дни) след М гърдите ми отново са напрегнати и имам болки ниско долу. Отдадох го на начало на ову. Правих и тест - отрицателен. Болките в корема отшумяха, но все още усещам напрегнатост в гърдите. Пиша ви, защото не ми се е случвало до сега. Дали да се консултирам с мамолог или...?

# 410
Добро утро и от мен.Моля ви за съвет.Аз съм в 32г.с.,и вчера,бях на преглед при който ми казаха,че главичката на плодът ми отговаря за 27г.с.....В шок съм и  незнам какво да правя,защото четох за доста случаи за изоставането в растежа,но те са с по 2 3 сед,а при мен става въпрос за 5.Въпросът ми е,възможно ли е за 1 месец,да спре да расте само главта,при положение,че останалата част на телцето си отговаря точно за седмиците,и ако това е вузможно,какви са последствията за бебето след раждането.Днес в 16ч,съм на 4D преглед.Моля Ви,дайте ми съвет. Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 411
sandrita_0711, успокой се, изчакай си прегледа, и после ще му мислиш. Не че може да измислиш много в 32-ра седмица Rolling Eyes. Много е вероятно да са измерили грешно плода. Едва ли някой може да ти каже повече тук. Пиши след прегледа. Стискам палци всичко да е наред Hug!

# 412
Въоражи се с търпение и си чакай прегледа. Възможно е да е станала грешка. Изостава само главичката. Възможно е просто да е по-малка от средната за г.с., но съвсем не значи, че е проблем. Моя приятелка я бяха наплашили с твърде голяма глава на плода, седмица преди раждането. Е, оказа се, че главичката е по-голяма вярно, но детето си се роди и е напълно здраво. Аз си мисля, че всичко ще е наред. Просто доктора е длъжен да те изпрати на преглед с по-прецизна техника, за твое успокоение и за да е наясно как да процедира по-нататък. Успех и стиснати палци от мен. Ще се роди лесно детето. Hug

# 413
Благодаря Ви за подкрепата.Какво можете да ми кажете за амниоцентезета.Някоя от Вас правила ли си е подобно изследване,опсано ли е и това ли е едниственият начин по който може да се научи всичко за плода?Още веднъж Ви благодаря. Hug

# 414
  • Варна
Благодаря Ви за подкрепата.Какво можете да ми кажете за амниоцентезета.Някоя от Вас правила ли си е подобно изследване,опсано ли е и това ли е едниственият начин по който може да се научи всичко за плода?Още веднъж Ви благодаря. Hug

Амниоцентезата не "казва" всичко за плода, а само за наличието или липсата на хромозомни аномалии и генетични заболявания. Има много теми за нея  във форума и отговорът на въпросите ти не е еднозначен. Амниоцентезата е рискова процедура,прочети повече по въпроса и прецени струва ли си или не да поемеш риска. Peace

П.С. Сега видях и по-горният ти пост. Амниоцентеза се прави в 16 седмица, в 32 е безсмислено, резултатите така или иначе излизат след 4-5 седмици, дотогава вече ще си родила.

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 12:03 от Хексе

# 415
sandrita_0711, всяка една от нас тук разбира притесненията ти, повярвай ми. Но я помисли малко. Ти си в 32-ра седмица. Правиш амниоцентеза /аз дори не знам дали се прави в таива късни седмици, но сигурно/. Резултатите са лоши. И какво? Няма да родиш бебето ли? Еми ще трябва да го родиш все пак. Ако си някъде в началото на бременността - да се направи аборт, но сега......Стискаш зъби, чакаш прегледа днес, там ще ти кажат каквото видят. После, даже и да опровергаят предходният преглед, притесненията ти ще си останат чак до раждането. Това е да си жена и майка. Успех и късмет! Hug

# 416
  • София
sandrita_0711, щях да ви посъветвам да отидете и при друг специалист, с друга техника. Видях, че имате записан час.
Успокойте се и изчакайте прегледа.

Предполагам може да се направи и късна амниоцентеза. Но обикновено се прави до към 20та г.с.

# 417
незнам дали въпросът ми е за тук,но може ли да ме насочите къде да прочета каквиизследвания се правят по време на бременноста и след седми месец,защото нещо не съм доволна от докторката си.кои са най-важните неща ,които се правят след 7-ми месец и мога ли сега да започна да ходя на консултации при друг лекар
Благодаря

# 418
Мисля че можеш по всяко време да смениш лекаря по ЖК, питай ЛЛ за направление за нов лекар. иначе изследванията не са много по-различни от тези при първите месеци, при нормално протичаща бременност - ПКК и микробиология. ако имаш гъбички, ще ти предпишат лечение, най вероятно със свещички. мерят кръвно и тегло. евентуално някои мерят и таз. това е, на мен поне друго не са ми правили  Peace в деветия месец може да те посъветва наблюдаващия лекар да направиш запис на тонове един или два пъти. ако преносваш, тоновете се правят през ден. ако преносваш повече от 7 дни - хоспитализират те, за да те наблюдават.

ами това се сещам   bouquet

# 419
  • в Кошера
sandrita_0711, не се шашкай предварително, изчакай и 2-рия преглед.
Ехоргафите НЕ показват със 100 %-това точност. Може да не е измерена правилно главичката, да не е била в удобна поза и т.н., а не непременно да се касае за ретардация  Peace
Успех!  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт