Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 923
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Една мама от отчетната ни загуби бебчето си при амино. Крие рискове и не бих ти го препоръчала. Дори лош резултат няма как да е сигурен, а ти помисли - ако имаш лош резултат и знаеш че може и да е и да не е верен, какво би направила? Би ли поискала аборт по медицински причини, защото нещо "може" да му има на детенце? Не бих го направила на твое място, а и янмам достатъчно доверие на никой лекар за такова нещо

Амниоцентезата дава 100% верни резултати.

# 631
  • София
Ок, извинявам се за тази част тогава, мислех че е като скрининга и не съм чела по-задълбочено Embarassed Но за другото си държа на мнението Rolling Eyes

# 632
Дани, много ти благодаря аз вече се свързах с тях и ми обясниха какви изследвания трябватНе знам какво да правя-чакам във вторник генетичката да ми се обади и да ми каже резултат от скрининга. Зная че под наблюдение на ултразвука се вкарва иглата и теглят само 30мл.от околоплодната течност, която се възстановява, притеснението е друго обаче че при тази интервенция матката не се успокоява бързо и може да направи каквото тя си пожелае с плода...Ако искаш ми пиши на е-mail: gali_q@abv.bg,защото в този форум докато се издирят страниците е кошмар...Благодаря

# 633
  • Морска приказка
Пиша ти на ЛС

# 634
Аз лично така и не разбрах каква е целта на скрининга. В голямата си част той отчита фалшиво положителни резултати. За твоята възраст така или иначе амниото е препоръчително предвид, че риска от раждане на дете с увреждане е по-голям от риска при самата интервенция. Малък е процента при несполучливите амниоцентези, но така или иначе попаднеш ли в статистиката вече няма значение какъв е процента на неуспех... При ФМ открива ли се проблем? Там резултата не е 100% гарантиран, но пък  е по-безопасния вариант. От гинеколога си знам, не съм правила амнио, но след ФМ си отдъхнах, а той не пропусна да спомене)  че всичко може да е наред и в 32 г.с., когато е времето за третата ФМ да се окаже, че е налице проблем. Тук въпросът е и каква е твоята нагласа. Ако дето е с проблем ще го  оставиш или не. В случай, че си склонна да гледаш специално дете амниоцентезата се обезсмисля, а несъвместимите с живота  малформации се виждат и на ехограф. Успех ти желая и не мисли за лошото, преди да се е случило. Лека бременност.

# 635
  • софия
Момичета закъснява ми с 7 дни/ но пък съм с нередовен цикъл/ правих два теста / отрицателни Cry, можели ако съм с късна овулация да не ми хващат тестовете, защото гърдите ми ще се пръснат, такова нещо не е било. Или е признак че ще ми дойде всеки момент.

# 636
Ако овулацията ти е късна 7 дни не са голямо закъснение. Има вероятност, гърдите не са гаранция за наближаващ цикъл или показател за бременност. Успех!

# 637
  • софия
Raffaella Sanzio , Мерси, със сигурност съм с късна овулация със сина ми така съм забременяла. Ще направя още един тест или се побърках вече #Crazy

# 638
  • София
Можете да направите кръвен тест.
С дъщеря ми забременях 2 дена след края на цикъла.

# 639
здравейте и от мен една бъдеща майка. Имам един въпрос, който чесно казано малко ме притеснява и ще съм много благодарна на всеки, който може да ми помогне да си го изясня. Интересуваме процедурата по удължаване на 45 дневния болничен. Моят термин е определен за 19 септември и с мъжът ми си задаваме въпроса какво трябва да направим или какво трябва да се направи ако бебето прескочи определената дата. Издава ли се нов болничен или се прави продължение на последния? Още веднъж благодаря предварително на всеки, който може да ми помогне да си изясня този въпрос.

# 640
здравейте и от мен една бъдеща майка. Имам един въпрос, който чесно казано малко ме притеснява и ще съм много благодарна на всеки, който може да ми помогне да си го изясня. Интересуваме процедурата по удължаване на 45 дневния болничен. Моят термин е определен за 19 септември и с мъжът ми си задаваме въпроса какво трябва да направим или какво трябва да се направи ако бебето прескочи определената дата. Издава ли се нов болничен или се прави продължение на последния? Още веднъж благодаря предварително на всеки, който може да ми помогне да си изясня този въпрос.

След като родиш АГ-то което ти следи бременността ще ти издаде болничен за преносена бременност за разликата от термина до раждането.

# 641
Raffaella Sanzio , Мерси, със сигурност съм с късна овулация със сина ми така съм забременяла. Ще направя още един тест или се побърках вече #Crazy

изчакай малко с теста, ако не е кръвен, аз също съм с нередовен и бях с два отрицателни теста, та ето го резултата в лентичката... Blush успех!

# 642

Болничните са 3 на брой.
Един - 45 дни, преди термина.
Втори - когато родиш.
Трети - за изравняване (ако има такива разминавания, за които питаш) и за продължението до (колко дни общо бяха? Embarassed).

# 643
135 дни са общо. ако преносиш и се наложи да ти издават два болнични след раждането (за изравняване и до 135-те дни) гледай внимателно и смятайте внимателно с АГ-то и педиатърката колко дни точно пишат и до коя дата. на мен последния болничен (от педиатърката) ми го връщаха 2 пъти от НОИ, ужасно досадно и изнервящо е  Peace

# 644

След като родиш АГ-то което ти следи бременността ще ти издаде болничен за преносена бременност за разликата от термина до раждането.
Peace
Аз преносих 10 дни и АГ ми издаде болничния за тях, после в болницата ми издадоха след като родих и после GP-то изравняваше  Wink. Но АГ ще ти издаде болничния след като родиш, за да знае точно колко дни е преносено  Peace

Общи условия

Активация на акаунт