Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 931
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
zdraveite nastoq6ti i bade6ti mami!pi6e vi edna bade6ta mama.imam nujda ot savet.Az sam v 20g.s. i vzemah folieva kiselina pervite 3 meseca no ginekologa mi izpisa edni vitamini kazvat se MAMAVIT i se rovih v neta za informaciq no ne otkrih mnogo aka nqkoi e vzemal takiva vitamini moje li da spodelite mnenie!blagodarq predvaritelno i pojelavam na vsi4ki leko bremeneene i uspe6no rajdane!

-------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 23:22 от AnMary

# 616
# 617
Здравейте на всички! Не знам дали тук е мястото за моето запитване и се извинявам ако има вече писано по този въпрос. Бременна съм в 8ми месец и имам болки ниско долу между краката,когато ходя по малка нужда,не е точко като болки,а нещо като опъване на мускулите все едно и щом стана всичко минава за секунда.Това опъване се появява и примерно ако стоя клекнала. Док ме преглежда и не откри нищо,изследванията на урината също са ок,но все пак мен това малко ме притеснява. Някя от вас да е имала подобно оплакване?!

# 618
Абсолютно нормално е  Peace Таза се разширява,може и някое сухожилие да притиска бебчето.Краткотрайна болка или придърпване имах и аз и при двете бременности.
Още малко търпение,след раждането изчезва  Hug

# 619
Да попитам и тук...притеснява ме едно неприятно усещане около пъпа.Наподобява все едно с иглички ме боцкат от вътре ,но много леко.Понякога такова усещане имам и от страни на корема.Дали е от разширяване на корема  newsm78?Усещането е търпимо и не е постоянно.Случва се чат-пат( около 3 пъти на ден) за около минутка...

# 620
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
The Girl най-вероятно е от разтягането и на мен ми се случва.

# 621
И аз имах такива бодежи по едно време, кога точно не помня, но бързо премина, че беше много неприятно. ooooh!

# 622
  • София
Непривично ми е, но и аз се включвам с притеснение и въпрос Blush От няколко дни усещам често болка ниско долу, отвътре, рязка, сякаш ме удря ток Crazy С предната бременност я имах, но само докато ходя по-енергично, тогава се оказах със скъсена шийка, по малко изтичащи води, но не знам дали специално тази болка е била симптом за някое от двете newsm78 Проблемът ми сега е че я усещам по-често и когато съм легнала, седнала, почивам, дори и сутрин - не зависи от натоварването Rolling Eyes
Да, знам, "отиди на консултация", но в единия случай ще ида чак другата седмица, в другия - тази Peace

# 623
ами тогава отиди тази  Mr. Green

не знам, аз такава болка не съм имала, но както го описваш, още повече че преди си имала такава + проблеми, наистина най добре е веднага да отидеш на лекар. междувременно пий много вода. вода, не течности  Peace

# 624
По принцип овулацията настъпва на 14 ден от датата на 1ден от менструацията
Така че няма за какво да се безспокоиш,мило момиче.Проблемът е някъде другаде
Не се притеснявай всичко ще е ок Hug

Аз искам да се обърна към всички които могат да дадт компетентно мнение.От днес съм в 4 месец и тъй като съм на 39 гинекологът ми препоръча скрининг, след което ако се наложи и амниоцентеза.Тъй като вече установих веднъж, че всеки доктор, който работи на хонорар в частна клиника препоръча какво ли не, се двоумя за амниоцентезата.Направих скрининг и чакам резултат.В книгите на д-р Спок изчетох , че дори и да са над нормите показателите, НЕ Е гаранция, че детето ще е с малформации. Е, тогава защо да рискувам да ме боцкат, когато има и риск от аборт при амниоцентеза, макар и малък? А вече имам един спонтанен . За да броя още 460лв на доктора  #2gunfireи да не получа дори и касова бележка. Моля, посъветвайте ме.Благодаря Ви

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 11:42 от AnMary

# 625
  • Морска приказка
gali_q скрининга дава само вероятности, няма точни резултати. Ако искаш да си сигурна и за твое успокоение може да направиш амниото. Доколкото знам амниото е безпалтно, когато е по медицински причини, плаща се само иглата. Това  говоря за Майчин дом, незнам от кой град си. Аз също бях пред дилемата да правя или не амнио , макар да бяха други причините при мен, но се отказах. Принципно скрининга взима пред вид и възрастта, така че не очаквай много добри резултати  Peace,имайки предвид,  че те са само статистическо изчисление  Peace

# 626
  • софия
Този доктор не е и дочакал резултатите и вече те праща не се безпокой, сестра ми на 30г получи не много добри резултати, направи консултация с доктор Марков и той я увери че вс е ок. , но няма да ви казвам докато не се роди племенницата ми колко се притеснявахме. Аз поради тази причина такова изследване не съм правила, но на 39 е задължително. Пожелавам ти да не се стига до там да правиш този избор. Hug

# 627
Много благодаря. От Пловдив съм, платих си и скрининга 120лв, защото доктора каза че здр.каса го изисква,  но не го поема... newsm78...И какво излиза,  че мога да го направя на друго място  амниоцентеза. А какви са условията за Майчин дом-вероятно ще искат някакви документи, които са при гинеколога обаче...Генетичката която ми направи скрининга каза че не трябва и да се пътува след това

# 628
  • София
Една мама от отчетната ни загуби бебчето си при амино. Крие рискове и не бих ти го препоръчала. Дори лош резултат няма как да е сигурен, а ти помисли - ако имаш лош резултат и знаеш че може и да е и да не е верен, какво би направила? Би ли поискала аборт по медицински причини, защото нещо "може" да му има на детенце? Не бих го направила на твое място, а и янмам достатъчно доверие на никой лекар за такова нещо

# 629
  • Морска приказка
gali_q ето ти сайта на лабораторията в Майчин дом, където има и консултанти http://84.238.215.2/cgi-bin/WebAccess/AssyChkLogin3. Пише и какви документи ти трябват. Принципно след амниотот има 3 дни болничен престой  Peace

Общи условия

Активация на акаунт