Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 871
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Момичета как е при вас, бебчето вече съвсем рядко и леко ме побутва. Четох, че към края на бременността е така поради липсата на място, а в разговор с други бременни при тях напротив ритниците били доста силни. В петък съм на консултация и ще питам.  Tired

# 61
дунавско момиче, ако се тревожиш посети  гинеколога си. Писано е много пъти за това. Важно е къде е разположена плацентата, колко е чувствителна майката, килограми, разположение на бебето, място в матката...и куп други неща. Аз на пример до края почти не усещах движенията на детето си. Ръчках го и бутах постоянно за да ми даде знак, че е живичко и добре. Горкото, като си помиссля на какво го подлагах...Разбирам притесненията ти.

# 62
Дунавско момиче, ако до сега си чувствала по-силно бебето и сега движенията са по-слаби по-добре се виж с гинеколога възможно най-скоро да няма някакво страдание.

# 63
  • София
дунавско момиче, и според мен е добре да се консултирате с гинеколога си.
По принцип към края на бременността движенията на бебето са затруднение заради тясното пространство.
Но и при мен до края и двамата ме ритаха здраво.

# 64
Дунавско момиче, как си? Говори ли с гинеколога си?

# 65
Здравейте на всички, искам да попитам нещо доста важно за мен! Планирам забременяване, притеснява ме работата ми, работя в магазин и седя много часове на крак! Дали това е опасно или няма проблем ? Благодаря предварително  Simple Smile

# 66
Здравейте на всички, искам да попитам нещо доста важно за мен! Планирам забременяване, притеснява ме работата ми, работя в магазин и седя много часове на крак! Дали това е опасно или няма проблем ? Благодаря предварително  Simple Smile

Зависи как ще протича бременността ти. Ако нямаш неразположения, самото стоене на крак не е противопоказно, поне не в началните месеци. С напредването на бременността обаче, ще ти натежава корема, краката ти може да отичат, не е желателно продължително стоене права. Ти сама ще си усетиш кое ти тежи, и кое можеш да понесеш. Можеш да ползваш болнични.

# 67
Оказва се, че точно този доктор я е преглеждал в Несебър. Явно ходи там три пъти седмично, но за разлика от клиниката в Бургас, в Несебър изглежда е обзаведен с доста стар апарат.
Така че, давайте друг лекар, моля! Нали идеята е да е второ мнение...

Била ли е на втори преглед? Какво стана?
Запазила си е час за петък в специализирана частна клиника в Бургас. Близо била до тази, в която работи този доктор. Като мине прегледа, веднага ще ми звънне и ще пиша какво са казали. За по-рано просто не е имало час.

# 68
Мамчета, според вас дали лятото влияе на качваните килограми по време на бременност? В смисъл, жегите и храната: повечето плодове-зеленчуци, които се ядат най-вече. Rolling Eyes Предният път качих общо 12 кг, почнах от 47-48кг. Сега пак вървя със същите темпове - досега съм качила към 5 кг някъде, но изобщо не виждам кога ще кача още цели поне 5-6 кг поне при положение, че далеч не ям както като бях зимна бременна! Бебето върви малко по-малко, но всичко си е нормално казва доки.
Да се тъпча насила, просто не мога. Sick newsm78

# 69
  • област Варна
Къде викаш пише, че трябва точно 12 кг да качиш?

# 70

Викам, че съм чела разни статии по нета, според които за моите поднормени килограми трябва да кача между 12-14 кг.

# 71

Joy Joy Joy
Абсолютно Peace.

Лурдес, има време да качиш още, но не е задължително. Не знам дали зависи от лятото. И двете ми бременности бяха през лятото. При първата качих 17, при втората - 10. Това за статии по нета - ами няма такива правила. Всеки качва различно.

# 72
По принцип от сега нататък ти предстоят месеците в които се качват основната част от килограмите и аз като теб съм качвала 12-13кг.А през лятото освен повечето плодове и зеленчуци и разходките са повече.Желая ти лека бременност.

# 73
  • София
Лурдес, може и да си права, аз имам чувството че не ям по-малко от преди, но досега съм +6/8 (според различни кантари)в седми месец, преди бях +16 в 8ми месец. И аз не виждам как ще стигна предишните си постижения, по същия начин с поднормени килограми съм и аз попринцип Rolling Eyes А бебка вървяла пък по-голяма... В момента преди лягане хапвам няколко лъжици течен шоколад или друго сладко, преди успях да кача 2кг за месец по тоя начин и се надявам и сега да помогне...

# 74
....и разходките са повече....

Ами и това не е правило. Втората ми бременност беше най-мързеливият период от живота ми дотук. Само си седях в къщи, на компютъра, чат-пат домакинска работа. Да съм излязла 10 пъти от къщи. Така че.....

bebZz Kiryakova, обясни ми, моля, защо ядеш шоколад и искаш да напълнееш повече ooooh!? Това е абсурдно Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт