заплащане на 40% от таксата за детска градина

• 18 504
  • 270
  •   1
Отговори
# 240
Не знам как може да се издаде болничен на жена в майчинство. Освен ако на мястото на работодателя се впише "да послужи пред детската градина".  Laughing Но ако има изключения - те трябва да са описани някъде. Ако не са описани - още един пропуск в наредбата на бургаските общинари.

За София нещата са доста по-изчистени и приети преди лятото, за да може родителите да се запознаят с тях навреме. Заявления се подават, защото така са приели от СОС. Общината е тази, която определя кое колко ще струва и при какви условия ще се ползва.
Наредбата Чл. 40 (2)
...
Когато в детските заведения се провеждат санитарно-хигиенни дейности, включително от 01 юни до 31 август, както и ваканциите, определени със заповед на министъра на Министерството на образованието, младежта и науката за съответната учебна година, родителят/настойникът подава заявление за времето, през което детето ще посещава детското заведение и заплаща такса за заявените дни.
...
От 01 юни до 31 август (ваканция или не) се заявява кога ще се ползва градината, а не - кога ще си почиваме от нея. За останалите (незаявените дни) не се плаща нищо. Също си има достатъчно неясни неща, позволяващи на всяка градина да си ги тълкува по свой си начин и да се прилагат различно (не че е правилно, но го има). Но пък имаше и време родителите да се запознаят с наредбата. Имаше и кой да им отговори на въпросите - преди началото на лятото.
В Бургас явно нещата са доста по-объркани.
в Бургас винаги всичко е объркано, защото никой не мисли а само копира. да не говорим, че и софийската наредба от която е изкопирано не е написана много ясно и може да се тълкува по различен начин. Но все пак поне  е казано, че за лятото не се заплаща задължителна такса, а само за заявено присъствие.

# 241
Не знам как може да се издаде болничен на жена в майчинство. Освен ако на мястото на работодателя се впише "да послужи пред детската градина".  Laughing Но ако има изключения - те трябва да са описани някъде. Ако не са описани - още един пропуск в наредбата на бургаските общинари.

За София нещата са доста по-изчистени и приети преди лятото, за да може родителите да се запознаят с тях навреме. Заявления се подават, защото така са приели от СОС. Общината е тази, която определя кое колко ще струва и при какви условия ще се ползва.
Наредбата Чл. 40 (2)
...
Когато в детските заведения се провеждат санитарно-хигиенни дейности, включително от 01 юни до 31 август, както и ваканциите, определени със заповед на министъра на Министерството на образованието, младежта и науката за съответната учебна година, родителят/настойникът подава заявление за времето, през което детето ще посещава детското заведение и заплаща такса за заявените дни.
...
От 01 юни до 31 август (ваканция или не) се заявява кога ще се ползва градината, а не - кога ще си почиваме от нея. За останалите (незаявените дни) не се плаща нищо. Също си има достатъчно неясни неща, позволяващи на всяка градина да си ги тълкува по свой си начин и да се прилагат различно (не че е правилно, но го има). Но пък имаше и време родителите да се запознаят с наредбата. Имаше и кой да им отговори на въпросите - преди началото на лятото.
В Бургас явно нещата са доста по-объркани.
в Бургас винаги всичко е объркано, защото никой не мисли а само копира. да не говорим, че и софийската наредба от която е изкопирано не е написана много ясно и може да се тълкува по различен начин. Но все пак поне  е казано, че за лятото не се заплаща задължителна такса, а само за заявено присъствие.
Peace При нас се получава следното обьркване:През май месец трябваше да попьлним декларация ,от коя- до коя дата децата няма да посещават ДГ през:юни,юли и август.При положение,че работодателите не бяха готови с графиците за отпуска,как да знаем ние? ooooh!Сега /юли/ знаем, от кога-до кога няма да ходят през август за 10 дни.И какво от това?Пьрво ще си платим всички разходи за децата на морето за физическо присьствие,а докато отсьстват от ДГ-ще платим и там за ДУХОВНО присьствие  bowuu Crazy

# 242
И мен ме уведоми госпожата миналата седмица да отидем да платим тези 40 процента през първите дни на август. Иначе щели да отпишат детето. Ми ще платя, какво да правя. Дано с тези пари да помогнем да оправят двора малко, че е нещо страшно  #Cussing out

# 243
Аз пък вчера разбрах, че тази такса отпадала. Незнам доколко е вярно. Не намирам все още информация никъде. Учителката в детската градина го е казала, така че се надявам да е вярно.

# 244
Аз пък вчера разбрах, че тази такса отпадала. Незнам доколко е вярно. Не намирам все още информация никъде. Учителката в детската градина го е казала, така че се надявам да е вярно.

Grinning Дано да е така! Инче отивам в обшината и си подавам жалба или оплакване.
Меото дете испада в истерия всчка сутрин, защото все нова госпожа я посреща. Смятам да си я спра за една-две седмици, ако ми дадат отпуск. И ТРЯБВА да платя за това!  Twisted Evil

# 245
  newsm78 по медиите нищо не излезе!! Дано да е вярно!

# 246
  • София
Просто се обадете в Община Бургас. Имат си отдел Образование, там са длъжни да знаят.

# 247
Днес подадох жалба в общината. Прие ми я една госпожа и каза, че имало още няколко такива входирани жалби. Ако беше отпаднала таксата, може би тя щеше да ми каже!!! Дано да обърнат внимание и да вземат мерки, нашите "скъпи" общинари.
Между другото има тема за тези такси в сайта на обшината, може би трябва да пишем и там. Все пак форума там, може би се следи от някой служител. И може да ни вземат в предвид!!!

http://forums.burgas.bg/viewtopic.php?f=15&t=119&sid=573 … 9be90629a1b1c6225

# 248
Аз мисля, че този вид заплащане няма да отпадне, но има смисъл в това да се дадат предложения, за да се доизчистят недомислиците - като болничните и летните месеци,  за които говорите. Записвам се тук, за да ви следя.

# 249
Определено трябва нашите "скъпи" общинари да измислят нещо ,защото така не може.
Що не взимат 40% някаква си там такса например върху заплатата и на госпожите дето ги няма по 2 месеца,че и директорката,че и касиерката и тях все ги няма лятото и се налага да оставям пари за таксата  на лелките . Crazy.Не за друго ,ами да си запазят  и те мястото. Mr. Green

# 250
  • до морето
 smile3501 БРАВО НА ОБЩИНАРИТЕ, ОТКРИХА ''ТОПЛАТА ВОДА''!!! Отменена е наредбата за 40% и болничен!!! Огромни благодарности на всички, които подадохме жалби в общината  bouquet и които бяха прочетени от общинарите  smile3501 надявам се! На това се казва "Глас народен, глас божи" bg

# 251
  • нейде там, където ....
А може ли линк или поне да посочиш къде пише, че е отменено? Може да потрябва на някой.

# 252
Това, че е отменено за Бургас ли се отнася?Може ли линк?

# 253
Определено трябва нашите "скъпи" общинари да измислят нещо ,защото така не може.
Що не взимат 40% някаква си там такса например върху заплатата и на госпожите дето ги няма по 2 месеца,че и директорката,че и касиерката и тях все ги няма лятото и се налага да оставям пари за таксата  на лелките . Crazy.Не за друго ,ами да си запазят  и те мястото. Mr. Green
И вашите и нашите Общинари са в един "кюп".Правят си взаимни интереси м/у тях и дреме им за интересите на родителите Whistling

# 254
  • до морето
Госпожата в градината го каза вчера, но пропуснах да уточня, че 40% такса ще се заплащат при отсъствия през учебната година /т.е. отпадат само през лятото в Бургас/  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт