Изтекъл задграничен паспорт

• 66 226
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
Моят е изтекъл преди 15 години.
Лошото е,че до ден днешен не го намерих.Явно съм го затрила.
От вашите коментари разбрах,че глобата може и да ми се размине,ако каката на гишето е на кеф Rolling Eyes

# 46
Ако го върнеш, има шанс да ти се размине, но щом го няма/изгубен, какво ще върнеш?! Ще ти напишат акт, ще получиш наказателно постановление и ще платиш глоба. Няма друг начин.

# 47
Като нямам друг избор,ще плащам Tired
А при това положение в районното или направо в паспортната служба да се отправям newsm78

# 48
Не мога да си спомня. Мъжа ми беше с изтекъл и изгубен паспорт и го пратиха в районното, но дали от паспортна служба му дадоха някаква бележка, с която да ходи в районното - не помня.
Имай предвид, че наказателното постановление излиза за около 20 дни, дали не му беше срока и 1 месец. Ако спешно ти дотрябва паспорт, няма да стане бързо.

# 49
Не мога да си спомня. Мъжа ми беше с изтекъл и изгубен паспорт и го пратиха в районното, но дали от паспортна служба му дадоха някаква бележка, с която да ходи в районното - не помня.
Имай предвид, че наказателното постановление излиза за около 20 дни, дали не му беше срока и 1 месец. Ако спешно ти дотрябва паспорт, няма да стане бързо.

не,не не ми е спешен
оставила съм си гратисен период в мисленето,съобразила съм го това
благодаря ти за инфото Grinning

# 50
  • Страната на приказките
А като си върнеш задграничния паспорт, какво ти дават? Не може просто хей така да го продупчат - и готово! Би трябвало да ти издадат някакъв документ, че си го върнал, защото утре може да кажат, че не си. По какъв начин удостоверяват, че си им го дал, някой знае ли?

# 51
Нищо не ми дадоха. Връщах го преди месец и половина, но не подадох заявление за нов, защото след още известно време ще подавам, не исках да ми тече срока, като си знам, че няма да го ползвам тези месеци. И аз се замислих, че нямам с какво да удостоверя, че съм го върнала.
Преди 5 години, когато си правех този паспорт, на гишето ми казаха - а, върнали сте си предишния, на което място аз се изумих, защото си мислех, че никога не съм имала задграничен паспорт, че да го връщам. Да, ама служителката ми каза, че съм имала - '88г. Аз бях забравила..... Те бяха други времена, други модели документи, други процедури, но явно всичко си се пази и записва.

# 52
Щом не можеш да скриеш,че си го загубил и да се направиш,че не си имал никога паспорт,значи в някакви регистри се съхранява информацията.Логично е.Но в нашата държавица,където всяка заповед е предпоследна и непостоянна е нормално да не се осланяме на логиката.

# 53
  • Страната на приказките
Ами точно това си мислех, ако някой се скара с госпожата на гишето, тя ще се разсее, ще пропусне да ми отметне паспорта в компютъра, а след време ще ми го търсят, пък и ще ме глобят...Та затова си мислех, че трябва да дават документ.

# 54
И аз си мислех, ама няма. Освен, ако не е забравила да ми го даде  Simple Smile госпожата на гишето...  Но, за случая, който описах от преди 5 години, също нямах документ, а се знаеше, че съм го върнала. Дано и сега да е така  Tired

# 55
Наистина би било редно да се издава някаква бележка,с която да удостоверяваш,че си бил коректен.
В този ред на мисли мога да споделя един личен пример,който би могъл да е в помощ на някого.
Майка ми имаше сметка в Райфайзен.Получи се така,че условията не я устройваха вече и закри сметката.С доста трудности,но я закри.
След година получи известие,че дължала над 100 лв за такси за управление на сметката.В банката и казали,че ако си пазела розовата бележка можело и да не се налага да плаща,но в противен случай няма шанс.По някакъв късмет тя е беше запазила,въпреки,че при получаването никой не я бил предупредил каква роля играе тази бележка.
Допускам,че и при паспортите би могло да се получи някоя подобна кофти ситуация и би било редно да имаме с какво да удостоверим действията си.

# 56
  • до една звездичка
На мен пък казаха, че в срок от 3 месеца след изтичането трябва да го върна.
За глоба не са споменавали.  Crossing Arms

# 57
  • Не от София.
Наистина би било редно да се издава някаква бележка,с която да удостоверяваш,че си бил коректен.
За каква бележка говорите изобщо?!Самият факт,че държите новия паспорт в ръцете си,е достатъчна "бележка".Няма кой да ви го даде без да сте издали стария!
Виж,ако не искате да ви издават нов,може и да си поискате....нещо...
Бе,държите си на вашето-дадох го и тва е!

# 58
Но може да си издала стария, пък да не държиш нов. Той не е задължителен, не е като лична карта.

# 59
  • Не от София.
Но може да си издала стария, пък да не държиш нов. Той не е задължителен, не е като лична карта.
Поправих се,ама трябва да е "няма не искам",щото така само се бъркат лелките по гишетата!   Naughty

Общи условия

Активация на акаунт