Изтекъл задграничен паспорт

• 66 233
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
Винаги ми е било много странно, как гранична полиция ги помни тея неща, на летищата хвърлат по един разсеян поглед на личните карти...

На летищата точно преди да влезеш в салона за изчакване на самолета си даваш личната карта на служител на гранична полиция и той ти въвежда ЕГН-то на компютъра. Ако има забрана за напускане те връщат. Виждала съм го два-три пъти и не съм имала случай да не мина тази проверка. Преди няколко месеца отмениха налагането на забраните за напускане на страната в рамките на ЕС и оттогава насам не знам дали правят тези проверки, но пак би трябвало, защото може да си избягал от затвора, примерно.
Виж за преминаването на границите с кола, откакто сме в ЕС е доста хлабаво. Само поглеждат картите или поне на мен така ми се струва.

Човекът обаче пита за 2006-та.

# 76
Да, по-рано беше наистина доста стегнато и затова е възможно да има информация в Гранична полиция  Peace Права си!
На Калотина помня, че всички слизаха от автобуса, минават 1 по един, с паспортите, печати и т.н.
Не знам дали за всички гледат EГН-тата по летищата тук, но при последните ми няколко пътувания, мисля, че изобщо нищо не въвеждат, просто защото картата само я хващат и леко я поглеждат.
Единствената проверка, която беше стабилна, е от едно кацане с полет от София, с прекачване в Амстердам, за друга страна от Шенген.
Прибраха ни документите и отидоха да ни проверят дали не сме имигранти. Ей така, който беше с български документи, беше накаран да изчака докато го проверят. Но това не се е случило в България.

# 77
Въпреки всичко аз си мисля че ги пазят/не физически/.Все някъде трябва да пише кога си излизал и кога си влизал..

# 78
Винаги ми е било много странно, как гранична полиция ги помни тея неща, на летищата хвърлят по един разсеян поглед на личните карти... Верно, в лицето ти е навряна камера, обаче си спомням един случай, прибираме се от Румъния с влак, ок, на отиване ни рецитираха ЕГН-тата от влака по една радиостанция, ама на връщане само по един разсеян поглед хвърлиха на документите...
На влизане и излизане от Гърция, също идват до колата, подаваме документите през прозореца, ок разглеждат ги, там, до колата, връщат ги...
 newsm78

Ами поинтересувай се, прочети, образовай се малко.

Защото искам да знам аз 2006 г съм излизъл в чужбина,но още тогава ми изтече паспорта-върнах го,носега ми трябва пред съда и затова искам да знам дали имат информация дали може да покажат кога съм излъзял и кога съм се върнал в БГ!

Подава се молба за издаване на справка за посочен период - в паспортна служба на "Мария Луиза".
Паспорта никой няма да го търси, нито да ти го върне, за да удостовериш нещо си.

# 79
cool_witch, ако ти си компетентна, вземи сподели. Защото за мене разсеяният поглед върху документа за самоличност, до вратата на колата, едва ли е нещо повече от това, което е.

# 80
cool_witch, ако ти си компетентна, вземи сподели. Защото за мене разсеяният поглед върху документа за самоличност, до вратата на колата, едва ли е нещо повече от това, което е.

Преди месец на излизане от страната показахме документите през прозореца на колата, а на връщане мъжът ми каза, че нищо не е показвал. Аз спях.
Очевидно обаче има база данни, а доколко е вярна информацията в нея, не знам.

"Приетите по делото без възражения от страните РКО и справка за пътувания извън страната за периода-11.05.2000г.-м.08.2008г..."

http://www.adms-pv.bg/spravki/dela/SD/0161d808/644a1708.HTM

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 23:16 от Анонимен

# 81
Когато човек се регистрира в хотел в чужбина, вероятно също се пише в тази система. Информацията отива в полицията на съответната страна и оттам вероятно стига до този регистър. Информацията от границите - също.
Но и аз си мисля, че не е напълно изчерпателна.

# 82
Утре ми изтича паспорта. Утре ли трябва да го върна или има някакъв гратисен период?

# 83
До три месеца.

# 84
Тенк ю. Тъкмо ше подам за нов няма просто да го връщам. Колко струва нов обикновена поръчка (приблизително)?

# 85
  • София
2011 струваше  май 40 лв.

# 86
казаха ми някаква жена са глобили за над 14 дена че не си е върнала паспорта. странна държава. може би е записано важи до 3 месеца (обаче трябва да се върне до 14 дена иначе глоба и цакат хората.)

# 87
казаха ми някаква жена са глобили за над 14 дена че не си е върнала паспорта. странна държава. може би е записано важи до 3 месеца (обаче трябва да се върне до 14 дена иначе глоба и цакат хората.)

Не, не пише че важи до 3 месеца, а че трябва да се върне в този срок. И не глобяват преди да изтече. 14-те дена най-вероятно са след трите месеца и затова са глобили въпросната жена (ако въобще може да се вярва).

# 88
Днеска подадох. 43 лева, 20 дена. Служителките са киборзи. Кефят ме яко всички хора работещи в полицейски управления из цялата страна  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт