измерване на тоновете на плода

• 21 763
  • 59
  •   1
Отговори
Колко време продължава измерването на тонове на бебето при една стандартна консултация? Попадам на инфо в нета за нормална продължителност 20-30, че даже 40 минути  Thinking, което доста ме шокира впредвид как се случват нещата при мен  Rolling Eyes

# 1
За 9 месеца тоновете никога не са ми записвани, единствено след като ми мина термина започнаха и сутрин и вечер, но това беше в болницата защото се водеше че преносвам. Иначе самия запис продължаваше по 20мин.

# 2
  • Пловдив
Времетраенето на записа на тонове  е било между 20 минути и един час.

# 3
Не знам колко точно по процедура,но според мен при рискова бременост или като при мен намаляване на тоновете чувствително в 9мес/ходех всеки ден да ги мерят по 15-20мин и наистина се оказа увита пъпна връв и детето се задушаваша и добре че ме срязаха/

# 4
  • София
Момичетата вече са казали, но и аз да се включа, около 20 минути продължава записа. Късмет и леко раждане!

# 5
При мен явно се получава нещо като отбиване на номер, май  Rolling Eyes

# 6
И при мен беше по 20ина минути.

# 7
  • София
Колко време продължава измерването на тонове на бебето при една стандартна консултация?

При това положение измерване, не запис - има-няма минута.
Ако е за запис - вече са ти писали - 20 минути.
За запис на тонове ходех при лекарката при която раждах в болницата. Консултациите ми бяха при друга лекарка.

# 8

При това положение измерване, не запис - има-няма минута.
Ако е за запис - вече са ти писали - 20 минути.

А в какво е разликата  newsm78

# 9
  • в Кошера
Измерването отнема половин минута, за да видят колко е пулса на бебето, а записа на тоновете е ок. 20 минути. Именно на записа могат да се видят евентуални нередности в сърдечната дейност. Трябва да е в границата от 120-160 удара в минута, най-добре ако се движи по хоризонталата на 140. Най-просто казано - колкото повече "хълмчета" има, т.е. по-голяма амплитуда, толкова по-добре  Peace Притеснително е когато линията е по-права.
Ами казано на най-простичък език е това.  Wink

# 10
  • София
Измерване на тоновете на ЖК - няколко секунди, само колкото да ги отчете уреда.
Запис на тонове - обикновено се правят на края на бременността в самото родилно отделение - поне 20 минути, отчитат се и евентуални контракции, записа е на хартия, майката лежи овързана към уреда с два колана.  Peace
Запис на тонове е препоръчително да почне да се прави около 36 г.с. /аз сега с втората бременност започнах да и правя в 34 г.с. /. След като приключи записа го поглежда лекар и той казва кога майката да отиде пак.
Записа на тонове не се поема от Здравната каса, освен когато сте хоспитализирани. цената е около 15-30 лв. на запис, според болницата.

# 11
Записа на тонове продълаваше по 10-тина минути,а в деня преди секциото ми,записа продължи 20-30 минути.

# 12
  • в 1001-та нощ
Тъй като имах рискова бременност - след 28 г.с. - ходих за запис на тонове всяка седмица по веднъж, катопродължителността беше около 10-15 мин (все пак и други чакат), а докато лежах в болницата в 28 г.с. - всеки ден по 3-5 пъти по за 15-20, чеи 30 мин - така или иначе си лежах на леглото - не бавя никого, т.е. след мен никой не чака; при раждането - 6 часа - апаратът беше включен постоянно

# 13
  • в града на вечния купон
меренето на тонове ми беше супер омразно, понеже бях доста огромна и 30минути се схващах.
особенно като ми кажат, че бебка е спала и трябва пак .
докато преносвах ходих по два пъти за мерене на тонове.

На всичко отгоре всеки път си ги плащах по 15лв

# 14
Записът при мен продължаваше около час,освен един път,в който ме забравиха и продължи докато им свърши хартията Mr. Green А това беше мнооооого дълго време,предвид че беше и разгара на лятото!

Общи условия

Активация на акаунт