измерване на тоновете на плода

• 21 764
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Преносването сигурно не се числи към нормално протичаща бременност, сигурно си имат механизми от болницата как да си осребрят разходите.

# 46
При мен записите траеха 20 минути. Гинекологът ми обясни, че това е минималното време, от което може да се съди за ритъма на сърцето на бебето и дали има нужните вариации.

# 47
  • Mediterraneo
Само веднъж ходих на запис на тонове, след като ми мина терминът. Продължи между 20 минути и половин час.

# 48
За сега не съм била на запис на тонове, но може би не се е налагало към този момент  Simple Smile

# 49
момичета при преносване си плащаш записите като поп. мен в болницата ме съжалиха и ми казаха да ходя през ден, да не давам толкова пари. на 7я ден след преносването те хоспитализират и тогава вече правят записи всеки ден. безплатно.

# 50
  • в града на вечния купон
момичета при преносване си плащаш записите като поп. мен в болницата ме съжалиха и ми казаха да ходя през ден, да не давам толкова пари. на 7я ден след преносването те хоспитализират и тогава вече правят записи всеки ден. безплатно.

не знам къде си раждала, но ако найстина са те съжалили можеха да не ти взимат пари, а не да те карат да ходиш през ден.
това по скоро е немърливост от тяхна страна, отколкото услуга.

# 51
във Втора градска ходих, но все тая, никъде нямаше да ми ги направят безплатно, защото касата не го поема, няма как докторите да си извадят от джоба да платят моите записи, не мога да го искам от тях  Peace ходих по препоръка на гинеколожката (която няма такъв апарат за съжаление), а и защото честно казано ме беше шубе след минаване на термина да не знам какво му се случва, защото съм чела за неприятни ситуации при пренасяне. както казах така или иначе на 7я ден те приемат в болница и там вече всичко се поема от касата, но преди това запис не ти се "полага".

# 52
  • София
ами аз в св.София (Тина Киркова) не си ги плащах изобщо.

# 53
И аз ходих във Втора градска, плащах си ги. Трае не по-малко от 20 мин.

# 54
ами аз в св.София (Тина Киркова) не си ги плащах изобщо.

предполагам че там ти е бил наблюдаващия лекар? защото аз се обаждах и в тина киркова да питам и ми казаха че се плаща, не се поемало от касата, само ако ме хоспитализирали. така ми отговориха навсякъде междудругото... newsm78

# 55
  • София
ми не, наблюдаваха ме в една поликлиника, раждах без избор на екип, преносвах и бяха безплатни, ходих 3 поредни дни, нито за преглед в приемният нито за записи са ми искали пари....само като ме гледаха на 3Д си платих.

Но предполагам може и просто да са се променили нещата Simple Smile

# 56
  • в града на вечния купон
и в токуда се плащаха, но мен нещо ме пропускаха

а и честно казано аз съм на принципа да си платя и да съм спокойна.

въпреки, че спокойствие в нашето здравеопазване НЯМА.

# 57
Между 20 и 30 минути. Аз ходих всеки ден в МД на тонове, защото се водих рискова бременност. Веднъж чух един лекар как се скара на една акушерка, че записът на една бременна беше под 20 минути.

# 58
Аз си походих на записи, че преносих почти 9 дена. Нямах избран екип, но си бях избрала Шейново и през ден ходих на запис и си ги плащах, а на 8-мия ден ме приеха за преносване и ми врътнаха 2 записа за норматив, но вече безплатно - после родих Simple Smile

По правило записа е 20 мин, но ако бебето заспи - следва малко побутване на корема и си отвисяваш така общо 30-40 мин - затова смених часа на записите (моето бебче беше доста активно следобед)  Peace

# 59
Измерваха ги на всяка женска консултация след 20та седмица мисля... за около половин минута.
Записваха ги в болницата, където исках да раждам всяка седмица откакто влезнах в деветия месец - по 20ина минути.. забравяли са ме и по 1 час на апарата  Rolling Eyes
Не съм плащала никъде.. дали запис или измерване само.

Общи условия

Активация на акаунт