измерване на тоновете на плода

• 21 782
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
Сега вече ми се изясниха нещата. Явно при мен на всяка консултация мерят тоновете, а запис до сега не ми е правен  Rolling Eyes Благодаря за информацията  Peace

# 16
  • София
моята доки започна да иска запис на тоновете от 30 гс; от тогава прегледите ми почнаха на 2 седмици и всеки път ми ги записваха; самият запис продължава точно 20 минути, така е настроен техният апарат; плащах си по 20 лв за запис
другата седмица ми предстои планово секцио, не знам дали ще ме записват, сигурно няма голям смисъл ....

# 17
  • в града на вечния купон
Сега вече ми се изясниха нещата. Явно при мен на всяка консултация мерят тоновете, а запис до сега не ми е правен  Rolling Eyes Благодаря за информацията  Peace

много странно как така не ти правят запис?
според мен накрая ти дават запис на хартия и доктора ти се разписва.

На мен винаги ми даваха запис на хартия и ми обесняваха дали всичко е наред.

после тези записи ги давах на лекарката, която ми води ЖК

# 18
Никога не са ми правили запис. Няма такава практика тук.
Само мерене на пулса - продължава половин минута сигурно.

# 19
  • София
При мен записите продължаваха между 20 и 30 минути. Всеки път ми ги даваха на хартия и ги носех на наблюдаващата ме докторка.

# 20
според мен накрая ти дават запис на хартия и доктора ти се разписва.

На мен винаги ми даваха запис на хартия и ми обесняваха дали всичко е наред.

после тези записи ги давах на лекарката, която ми води ЖК

както са споменали по-рано - на ЖК не ти правят запис, а само измерване, защото  "няма време, здравната каса ни отпуска само 15 мин за преглед, ако почнем и да записваме тонове, докъде ще стигнем" - цитат на моята докторка по ЖК, която имаше мноооого подобни бисери  Twisted Evil
запис на тонове се прави или на частно по твое желание / необходимост / преценка на ЖК-то или при пренасяне - на мен ми правиха през ден докато пренасях.

# 21
омръзна ми от "умни" доктори.

какво значи няма време и здравната каса не покрива?

аз лично на жк никога не съм имала такъв проблем. За мен беше важно как е бебка.
Ако ми бяха казали, че трябва да плащам щях да го направя, както си плащах допълнително видео зона.

# 22
Има гинеколози, при които няма с какво да ви бъде направен този запис.
Иначе нормалната продължителност е около 20-на минути.

# 23
омръзна ми от "умни" доктори.

какво значи няма време и здравната каса не покрива?

аз лично на жк никога не съм имала такъв проблем. За мен беше важно как е бебка.
Ако ми бяха казали, че трябва да плащам щях да го направя, както си плащах допълнително видео зона.

еми, както бях казала в една друга тема, има лекари и лекари. освен това някои наистина нямат необходимата апаратура и тях няма какво да ги виним. за мен нямаше кой знае какво значение, защото аз на ЖК и без това нямах грам доверие, ходех там само заради болничните, така че ми беше все тая какво ми казва и прави /  не прави. само да спомена че въпросната ЖК не искаше да ме гледа на ехограф, каза че това се правело само ако има проблем, не било детска играчка (не ми стана ясно как установява наличието на проблем само от теглото и кръвното ми, без друг преглед, но това е една друга тема  Crazy ). пък и да имало проблем, то след 24-та седмица нямало какво да се направи, и да видела проблем какво съм щяла да го правя това дете - да го хвърля на боклука ли (цитирам), така че нямало смисъл от подобни прегледи  Mr. Green Mr. Green та затова и си платих отделно записите на тонове при другата ми гинеколожка...

# 24

Ами, дори не е ставало въпрос за запис. Точно за това не ми беше ясна и разликата...Следващият път ще попитам как стоят нещата. С първта ми бременност пак не са ми правили, въпреки че имах и проблеми в края...уф, както и да е  Rolling Eyes

само да спомена че въпросната ЖК не искаше да ме гледа на ехограф, каза че това се правело само ако има проблем, не било детска играчка (не ми стана ясно как установява наличието на проблем само от теглото и кръвното ми, без друг преглед, но това е една друга тема  Crazy ). пък и да имало проблем, то след 24-та седмица нямало какво да се направи, и да видела проблем какво съм щяла да го правя това дете - да го хвърля на боклука ли (цитирам), така че нямало смисъл от подобни прегледи  Mr. Green Mr. Green та затова и си платих отделно записите на тонове при другата ми гинеколожка...

Според моя лекар здравната каса не поемала ехограф след 20-тата г.с.  Tired Та, сега, когато трябва да се види как е разположено бебето, състоянието на плацентата и неща, които са важни за предстоящото раждане, трябва да си плащам   ooooh!

# 25
  • София
При нормално протичаща бременност без усложнения при майката и плода, запис на тонове се прави след като бременната влезе в деветия месец. В тази ситуация записът се прави в рамките на 10-15 минути.

# 26
  • София
като са ми правили записна тоновете е било около 30-тина мин.
то не че е било хиляди пъти де...от деня на термина до раждането всъщност...така че реално 3 поредни дни Wink не съм плащала, правех си ги в болницата, където щях да раждам.

обаче си мисля , че запис и мерене са различни неща... на консултациите само слушаха при мен тоновете и не е било повече от 3-5 мин.

за ехографите ЗК покрива 2 такива при нормална безпроблемна бременност...така и така повече не са и нужни...освен, за глезотия и спокойствие на майката...така че лично мнение , който иска повече е редно да си ги плаща.

# 27
И при мен е било 20 минутки! Веднъж почти 40 минути, явно ме бяха забравили. Laughing

# 28
  • София
На мен записи ми правиха само два пъти когато по спешност отидох в родилното. Бях края на 8мия, началото на 9ти месец. Записите бяха към 20тина минути.
Родих по-рано от термина. В предродилна пак ми правиха запис, но там вече ми се губи колко трая записа.

# 29
като чета какво става направо страх ме хваща .
Тъкмо тръгна раждаемостта и почнаха да си придават важности лекарите.

Общи условия

Активация на акаунт