Ултра лято Албена 2010 (Тема 4)

• 62 145
  • 709
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, направих запитване за резервация в Орхидея.
Някой да има пресни отзиви от там?

Върнахме се оттам миналата неделя - доволни.  Wink Леко неудобство ми се стори размера на стаята, защото като се разпъне дивана за детето препречва вратата към балкона... (в панорамата за сравнение си е нормално легло, а не разтегаем диван и е по-широко). Иначе храна, пиене и руснаци колкото ти душа иска  Grinning Децата се подуха от сладолед, почти постоянно имаше..
Блъсканица в ресторанта имаше1-2 пъти когато пристигаха някви руски групи и се изсипваха накуп, та ставаше малко претъпкано, през останалото време винаги има свободни маси и за храна не сме се редили, нито блъскали.. Почистват всеки ден, кърпи май веднъж ни смениха т.е. на 3 дни. Басейните са разкошни и децата се кефиха максимално. Никви забележки.  Peace
а още нещо се сетих - една девойка от аниматорките каза, че в магнолията където също бяха настанени, ресторанта бип наполовина като големина, а със същия капацитет 1500 места и ставало пълна лудница.. иначе басейните в магнолията също са много хубави.

# 301
  • някъде ... тук ...
И ние се върнахме от Албена.
Очаквах теснотия в стаята, но ни беше добре - легло персон и половина за нас и единично, но по-широко от домашното ни единично легло за децата. добре беше.
Панорама си е нормален хотел за трите звезди на морето. Не бих казала, че беше чак толкова голяма навалица за ядене в ресторанта на Компас. Единственото. коеот на нас не ни допада е голямата навалица на плажа, но това си е нашо усещане. Като сме ходили до сега на Иракли или подобни диви места е нормално.
Не сме и стигали до анимацията в Ком за децата, имаха си достатъчено други забавления и разходки. Нямам идея каква е била.
Стълбите не са ни били страшни. Сутрин за разсънване са си ОК - пеш до плажа. На обяд - или пак пеш, или с бусчето. Най-вероятно вече сте обсъдили подробно маршрутите на двете линии на бусчето и влакчето.
Бяхме резервирали за 5 нощувки, удължихме престоя на рецепция с още два дни. началото на май платихме по 65лв/ден на човек, а сега платихме по 52.
Все още не съм качвала снимки, като имам време - ще пусна.
Имаше румънци, руснаци, група русначета - танци и песни репетираха в лобито, и българи. Нищо фрапиращо и неприятно като преживяване и държане.
При двата големи дъжда се образуваше езеро пред входа на хотела, гражданска защита идваха да изпомпват - обяснението беше, че след реконсрукцията сложили стъпало върху отводнителните решетки. Дано го оправят.
Доволна съм като цяло.

# 302
Здравейте момичета!Вчера звънях в АЛбена Холидейз и ми предложиха три хотела-Ком,Компас и Панорама.Колебая се на кой да се спра.Офертата и за трите е 52 лв за Ultra All Inclusive.От агенцията ми обясниха ,че Ком е за предпочитане.Моля за отзиви от завърнали се.
още един голям + за Ком Peace

# 303
Да попитам тизи,които се завърнаха от Добротица-къде се провежда анимацията за деца и по кое време?

# 304
И аз съм за Ком, много си ми харесваше там. Иначе ако съдя по румънските коли, в лагуните са като че ли най- много, там с друга регистрация кола не видях. :mrgreen
А тук цяла нощ, валя  опитва се да изгрее но уви.
АНИ, онзи ден на 09.07 не бяхте ли на нос Калиакра.

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 16:50 от vanita76

# 305
  • София
Най-вероятно вече сте обсъдили подробно маршрутите на двете линии на бусчето и влакчето.
не сме, моля те, дай информация за бусчетата  Praynig

# 306
  • В.Търново
Да попитам тизи,които се завърнаха от Добротица-къде се провежда анимацията за деца и по кое време?

Ще ми е полезно и на мен да науча.
elyam скоро се беше завърнала от там.

# 307
  • в града на атомното слънце :)
Преди седмица се върнах от "Мура" и съм толкова разочарована от хотела, че просто слънцето, което уцелихме там, ги спаси от меко казано голям скандал. Изключително много съм недоволна от качеството на стаите - мръсни, с петносани чаршафи, с миришещи на мухъл бани. Мивката в банята ми  беше зспушена, където казах, там  и остана!!!
Качеството на храната-по 20 минути се чака за уж някакво свестно ядене. Не минаваше ден без да има някакъв вид печено месо, обаче АЛАНГЛЕ. Краставиците-немити, доматите-меки. На обяд, ако има варен боб , вечерта, той вече е печен, ако има кюфтета на скара, вечерта са със сос. И още много други такива примери мога да дам.
Единственото хигиенично приготвено ядене, бяха пържените картофи!!!
Не може готвачът да пече пържоли пред всички, с латексови ръкавици на ръцете и в същото време да пипа кофата за боклук, другите мръсни тави и суровите пържоли със същите тези ръце!!! Дадохме 900 лв за 7 дена и не получихме нищо! Определено цените не отговарят на това, което се предлага. Не съм претенциозна, но просто......нямам думи повече.
Със сигурност моите приятели няма да посетят този хотел!
Някой беше питал за басейните - има 2 малки  на плажа, а големият е общ с Гергана. В т.нар. ресторант не сме чакали за освобождаване на маси, въпреки че и СЛавуна и Мура бяха пълни.
 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
И да добавя, че единственото хубаво нещо на този хотел е това, че е на самия плаж.
Съвет към тези, които са си запазили за там: Ставайте по-рано и хвърляйте хавлии върху шезлонгите. После на закуска. Защото иначе места - тц.

# 308

Ще ми е полезно и на мен да науча.
elyam скоро се беше завърнала от там.
Анимацията в Добротица беше гола-вода,поне ние докато бяхме там,но моето дете/голямото / си ходеше при каките от Калиакра.Иначе ми казаха,че от 3 юли ще започне анимацията за деца-има си специално помещение,което се намира в страни от барбекюто и се помещава в супериорската част на Калиакра.Вътре в лобито пък има голяма зала за вечерните програми,а дискотеката се прави на самия бар.
Дано съм била полезна.

ТЕА за Мура много съжалявам,ние имахме резервация за там,но мъжо като го видя си смени цвета на лицето и помолих да ни преместят в Добротица-браво,че имаше места.

За хотела съм чувала добри отзиви,но след Калиакра ни се видя много зле.
Иначе ао нямам друга алтернатива бих отишла там. Peace

# 309
  • някъде ... тук ...
Има две линии бус и две линии влакче. Ние ползвахме двойката - и като бус, и като влакче. На плажа единицата спира пред хотел Боряна, а двойката - на Нона. После не мога да кажа нищо за маршрута за 1. Двойката ходи до Добротица, там спира и след това вече спира на Панорама и Орхидея. Мисля, че до Орхидея стига. В обратна посока не сме го ползвали. Иначе си има табели и разписание - човек лесно се ориентира.

# 310
  • Под гъбата

Не може готвачът да пече пържоли пред всички, с латексови ръкавици на ръцете и в същото време да пипа кофата за боклук, другите мръсни тави и суровите пържоли със същите тези ръце!!!
Sick #CrazyА ти не направи ли забележка на персонала? Значи видя ли такова нещо директно си казвам и не мога да го премълча. И после как имало хранителни отравяния и разстройства.

# 311
  • в града на вечния купон
Преди седмица се върнах от "Мура" и съм толкова разочарована от хотела, че просто слънцето, което уцелихме там, ги спаси от меко казано голям скандал. Изключително много съм недоволна от качеството на стаите - мръсни, с петносани чаршафи, с миришещи на мухъл бани. Мивката в банята ми  беше зспушена, където казах, там  и остана!!!
Качеството на храната-по 20 минути се чака за уж някакво свестно ядене. Не минаваше ден без да има някакъв вид печено месо, обаче АЛАНГЛЕ. Краставиците-немити, доматите-меки. На обяд, ако има варен боб , вечерта, той вече е печен, ако има кюфтета на скара, вечерта са със сос. И още много други такива примери мога да дам.
Единственото хигиенично приготвено ядене, бяха пържените картофи!!!
Не може готвачът да пече пържоли пред всички, с латексови ръкавици на ръцете и в същото време да пипа кофата за боклук, другите мръсни тави и суровите пържоли със същите тези ръце!!! Дадохме 900 лв за 7 дена и не получихме нищо! Определено цените не отговарят на това, което се предлага. Не съм претенциозна, но просто......нямам думи повече.
Със сигурност моите приятели няма да посетят този хотел!
Някой беше питал за басейните - има 2 малки  на плажа, а големият е общ с Гергана. В т.нар. ресторант не сме чакали за освобождаване на маси, въпреки че и СЛавуна и Мура бяха пълни.
 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
И да добавя, че единственото хубаво нещо на този хотел е това, че е на самия плаж.
Съвет към тези, които са си запазили за там: Ставайте по-рано и хвърляйте хавлии върху шезлонгите. После на закуска. Защото иначе места - тц.

леле супер ужас
и аз стъм запазила за там, но ще се откажа
чакам мнения и за Боряна и ако и там е така

# 312
  • в града на атомното слънце :)

Не може готвачът да пече пържоли пред всички, с латексови ръкавици на ръцете и в същото време да пипа кофата за боклук, другите мръсни тави и суровите пържоли със същите тези ръце!!!
Sick #CrazyА ти не направи ли забележка на персонала? Значи видя ли такова нещо директно си казвам и не мога да го премълча. И после как имало хранителни отравяния и разстройства.
Честно да ви кажа, не съм, защото тръгнах за морето набързо. Времето там беше страхотно, за разлика от другите курорти ( аз си го обяснявам заради разположението на самия курорт) и исках да използвам на макс. Определено не исках да си развалям настроението и да си вдигам кръвното и след като видях, как всички пълнят чиниите до горе, по няколко пъти и се редят на опашки за пържоли, а всички имат по 4 очи, реших, че няма никакъв смисъл, защото всеки ставаше свидетел. Но явно много хора - и руснаци, и румънци, и българи мислят по добре познатия начин- щом съм на олинклузив, платил съм си 1000 лв, ще ям на корем. Сещам се за едни големи кисели краставици (дълги 20 и дебели 10 см )  Shocked , които ги имаше и на обяд, и на вечеря и руснаците си слагаха по чиниите, като невиждали.

Относно Боряна -  когато минавахме вечер покрай нея, Елица и Нона, миришеше много на блато от прословутия им резерват. Миналата година приятели бяха в съседния Нона и казаха, че в стаите по първите етажи миришели на мухъл.
Освен това около тези 6 хотела (гореизброените и Герганите ) има и комари, за който е алергичен  Mr. Green. Пак благодарение на резервата.
Мнението ми за Мура беше постнато в сайта на Албена, но не го публикуваха, защото..... е отрицателно. Иначе си разменихме по няколко мейла с управителката на Герганите.

# 313
аз също публикуван един хубав  отрицателен коментар за Компас и съответно не  беше  публикуван   Crossing Arms

# 314
  • В.Търново
Аз определено,ако видя нещо такова от персонала да върши:с едни и същи ръкавици да бута кофите с боклук и да бута и храната,няма да стане,до управителя на хотела ще стигна,ама ще си го кажа.Не може такова нехайство!!!!!!Мърльовщина! newsm61 Тоя готвач у тях си така ли прави,нищо чудно?!Въпрос на възпитание и елементарни хигиенни навици!

Общи условия

Активация на акаунт