Ултра лято Албена 2010 (Тема 4)

• 62 152
  • 709
  •   1
Отговори
# 330
  • в града на атомното слънце :)
*Теа* миналата година бяхме в Нона и миризми и комари нямаше.Бяхме на втория етаж точно над ресторанта  Peace .
Единствено мога да кажа, че може би в различните периоди на годината, нещата са различни, но аз наистина не си го измислям. Отидох много положително настроена и само хубавото време не ми позволи да се върна тотално разочарована. Колкото до заетостта на хотелите - от 26.06. до 03.07 - всяка вечер не можехме да се разминем нито по т.нар. главна улица, нито по алеята, покрай морето от хора, файтони, колелета и т.н.
а писа ли до управлението?
интересуваме как са приели мнението ти, което е показателно дали изобщо държат на клиентите си
освен това мнение може да публикуваш и в сайтовете за пътешествия-сещам се джърнои-аз редовно от там чета мнения за хотелите
Писах - да. Вече споменах, че си разменихме няколко мейла - искаха ми номер на резервация, период на почивка и т.н. , за да проверят оплакванията. Отговорът беше: "Предложение за уикенд въе Фламинго 5*, когато има свободни места през следващите 2 месеца, за да си върна доверието в Албена."
Поне последния ден си отидох на любимия ми БМ на Чайка и се наядох като хората, за да не съм капо от морето  Joy
За ръцете няма да коментирам нищо. Забравих да напиша за рибата  - през ден имаше някаква бяла, явно от Метро  - на обяд пържена, вечерта със сос. Пастет и русенско за закуска, компоти - нон стоп, много диня  Heart Eyes . Между обяда и вечерята имаше сладолед, картофи, наденички и пици. Но и там трябваше да се бие човек  Joy

# 331
  • В.Търново
Доста хора вече писаха,че има много комари,но то е нормално след толкова много дъждове.Просто се запасявате с препарати и мазила,какво да се прави!
През 2008т. бяхме на море в Св.Влас в комплекс Мистрал2 и там храната беше на поточна линия и винаги сипваше човек от персонала,гостите на комплекса нямаха досег с лъжици и черпаци.Подаваш си чинията и те ти сипват.Тогава нямаше никой разболял се от ентеровирус,поне ние докато бяхме там.Малко ме притеснява това с шведската маса в Албена.

# 332
Доста хора вече писаха,че има много комари,но то е нормално след толкова много дъждове.Просто се запасявате с препарати и мазила,какво да се прави!
През 2008т. бяхме на море в Св.Влас в комплекс Мистрал2 и там храната беше на поточна линия и винаги сипваше човек от персонала,гостите на комплекса нямаха досег с лъжици и черпаци.Подаваш си чинията и те ти сипват.Тогава нямаше никой разболял се от ентеровирус,поне ние докато бяхме там.Малко ме притеснява това с шведската маса в Албена.

Има защо да се притесняваш Peace Не те плаша... Румънците бъркаха с ръце навсякъде. Децата им още повече...... Добре че детето ми беше на пюрета и каши...

# 333
  • В.Търново

Има защо да се притесняваш Peace Не те плаша... Румънците бъркаха с ръце навсякъде. Децата им още повече...... Добре че детето ми беше на пюрета и каши...

И нашия малкия ще е на пюрета,ама ако се разболее някой от нас,то ентеровируса е заразен и по капковъздушен път.... Sad Ама и то не трябва много да се мисли,защото ако мислиш много за нещо,то те спохожда.Трябва да се окуражаваме и да си мием ръцете преди хранене винаги! Mr. Green

# 334
А на румънците децата не се ли разболяват Tired
А готвача не се ли разболява? Нещо не разбирам - ентеровирус ме е вкарвал два пъти с малкия в болница, но и потчи всички, контактували с него.....познавам го този вирус из основи, и първият път го лепна от деца в басейн, ама се натръшкаха сто човека тогава, опустя станцията, напълнихме болниците ooooh!
Лоша работа, сега започвам да съжалявам за тъй лелеянитя ОИ.
Тръгвам след 20 минути, положително настроена и в крайна сметка искам слънце, плаж, море, майната му на другото Peace
Ще пиша от там ако мога Peace

# 335
  • София
Ентеровируса се предава по въздушно-капков път, така че дори и хигиената да е на супер ниво, можеш да го лепнеш в ресторанта, на басейна, в лоби бара, на плажа... аз мисля позитивно, но ще се запася с лекарства.

Минзухар, и аз от сеирджиите  Mr. Green

# 336
Аз съм резервирала за мен и сина ми за Мура от 25.07 и то след много звънене,защото държах да е на първа линия и да не е в центъра,за да няма блъсканица,и да има свободни шезлонги и чадъри.Поне така бях прочела в предишните постове,направо се ужасявам.....

# 337
Е хайде стига сега с тази Мура, прочетет из нета отзивите за хотела - като за всяко друго място, има и положителни, и отрицателни впечатления и това зависи само и единствено от личните изисквания на посетителите!
Така че - не си отменяйте резервациите, че не се знае къде какво има Laughing

П.П Аз също съм в Мура.

# 338
Хотел |Арабела Бич (да, Бич, така му викат руснаците Mr. Green) категорично е най-отвратителния и гнусен хотел, в който някога съм стъпвала, води всички класации просто. Трябва да бъде затворен. Вместо това му турнали 4 звезди и дерат кожите на балъците.  Бях подготвена какво мога да очаквам, и все пак.. С отварянето на вратата от стаята ни лъхна невероятна смрад - примес канализация и препарати. Първата миризма остана до края на престоя ни. Идваше от тоалетната, която на всичкото отгоре беше без вентилация. Хвърлих се веднага да отварям вратата на балкона и що да видя - балкона целия осран, имаше лястовиче гнездо. За разкош лайненцата плуваха в огромна локва, заемаща две трети от блакона. Локвата , както и акитата бях перманентно присъствие, вода течеше от горната тераса и от климатика постоянно, независимо от това дали вали или не. Само два дни валя между другото. Та терасата беше почти неизползваема.  Излизахме от време на време, и понеже децата не винаги успяваха да прескочат лайненцата, ги настъпваха и ги вкарваха в стаята. Обзавеждането в самата стая се състоеше от купища изпотрошени и наблъскани един през друг мебели от миналия век, вътре бяха складирани и някакви дюшеци и постелки. Слязохме в ресторанта и о, позната картинка. Затрупани с чинии маси. Почистването и зареждането на масите с прибори и салфетки става еднократно. След първия ползвал масата единственото, което се прави е да се съберат чиниите след известен престой. Това забърсване, изтупване на покривката (да не говорим, че трябва да бъде сменена), зареждане на нови прибори е загуба на време и енергия, просто не се правеше. Всъщност правеше се десетина минути преди приключване , така, че да бъде готово за следващото хранене. Не седнеш ли да се храниш пръв,  трябва да се примириш с трохите и размазани остатъци от храна по покривката. Първия път чаках десетина минути някой да почисти. Тц, минават и заминават, нали няма чинии. Станах и се обърнах към една девойка дали някой не би могъл да почисти масата с повече от любезен тон.  Девойката така изсумтя, че се зачудих дали не съм обидила някоя голяма шефка. По-късно  видях, че точно тази девойка се занимава с почистването на масите.
Пообиколих тавите с храната, пообиколихме ги всички по няколко пъти и не можахме да видим нещо, което да ставаше за ядене. Децата ядоха само пържени картофи, а ние - салата. Храната беше много меко казано под всякаква критика. Готвено- преготвяно, топлено- претопляно и сервирано по няколко пъти, накрая омешано в умопомрачителни комбинации, и скрито зад понятието интернационална кухня. Така ми обясни управителката, гостите им били основно скандинавци и храната била съобразена с техните вкусове. Shocked Само дето не знам скандинавците да са масово вегетарианци. Следващите дни почнаха да изнасят разни мръвки. Но като цяло една и съща стара храна се сервира до дупка. Миризлива риба, точно тип Метро, както някой спомена, зелени колбаси, разтопени сирена, уникални супи (сега се сещам за една направена от салатата от предното хранене - с шунка и маслини)
Външния бар - хигиената е ужасна,  плочките са целите в стари и пресни мазни петна, гледаш да не стъпиш на нещо, масите лепнат целите, и преди всичко се носят "ухания" на какво ли не.
Плажът - нещото, заради което си струва. Новата система с безплатните чадъри прави така, че в 8.30 ч. можеш да се класираш успешно на четвърта линия. Още в 7 ч. минават с хуните с хавлиите.
Та така. Имам снимки, които ще кача и покажа по -късно. 

# 339
Започна пиковия сезон и придружаващите го отрицателни коментари.
Тайно се надявах тази година да са си взели поука в Албена, но... Twisted Evil

# 340
В това отношение ресторанта на Вита парк беше супер.Масите се почистваха моментално.Покривките се сменяха.Панерчетата с прибори и салфетки се сменяха също.Докато оставиш празна чиния и те питат свободна ли е за отсервиране.Тавите се сменяха преди да са се изпразнили.Бой за храна не е имало.Разнообразието беше голямо.Чинии имаше постоянно.Сервитьорите просто летяха.Много ми хареса.

# 341
  • welcome to the Jungle
В това отношение ресторанта на Вита парк беше супер.Масите се почистваха моментално.Покривките се сменяха.Панерчетата с прибори и салфетки се сменяха също.Докато оставиш празна чиния и те питат свободна ли е за отсервиране.Тавите се сменяха преди да са се изпразнили.Бой за храна не е имало.Разнообразието беше голямо.Чинии имаше постоянно.Сервитьорите просто летяха.Много ми хареса.

И аз потвърджавам тези думи!

# 342
Да допълня и анимацията е страхотна Peace
Занимаваха се с всички деца независимо от възрастта.
Имаше германчета и полячета,които буквално се бутаха кое да застане до каката да танцува Crazy
Рисуваха,танцуваха.
За възрастните имаше дартс,баскетбол в басейна,бинго,спортна гимнастика.
Вечер имаше страхотна шоупрограма в Ралица Супериор май беше(или Ралица ***)
Поздрав с клубния танц Crazy Hug
http://www.youtube.com/watch?v=aNsmiqmaEWo

# 343
Аз да добавя, че Арабела няма анимация никаква, както  детски басейн, не че ми пукаше за второто. Гостите били дбре дошли на тези на Калиакра  Mr. Green
Имаше един "младеж", дето пееше някави глупави песни на вечеря, когато му е кеф и това беше забавлението.
В ресторанта като заваля дъжд беше купон. Тавана прокапа отвсякъде, пода беше осеян с   всевъзможни кофи, канчета и легени, почиващите слаломираха  Laughing
Между другото се радвам, че не се набутах в Калиакра, щото от това, което видях наоколо останах с впечатлението, че нивото не е много по-добро от това в останалите хотели. Арабела я оставям извън всякакви класации и сравнения, разбира се.

# 344
  • В.Търново
Ле-лееееееее,минзухар,как сте изтраяли това чудо?!Може ли да има такива хотели 4*?Защо не звънна така леееекичко на РИОКОЗ Добрич? Mr. Green
Аз ще си взема всички номера като тръгваме за Албена,няма да им остана длъжна,ако ни се случи нещо такова.Много неприятно!Фотоапарата ще е навсякъде с мен! smile3508

Общи условия

Активация на акаунт