Ултра лято Албена 2010 (Тема 4)

• 62 026
  • 709
  •   1
Отговори
# 555
Предполагам,че няма да устисква-голяма пикличка е.Казва и действа! Mr. GreenНа 2.10год е.И аз има останали памперс гащи и ще ги вземам за всеки случай.Относно чадъра се чудих за по-плътна сянка да си слагам и нашия чадър до шезлонгите.Един чадър да ми пази добре и двата шезлонга,че и басейна на детето.Винаги ходим с два.Предполагам не би било проблем! Rolling Eyes
Вярно,малко ти е детето.Ами носи го гърнето тогава в една непрозрачна чанта и готово.А за обществените тоалетни и аз съм много гнуслива,че даже и първия път като влезем в хотелската стая и незнам....Тъкмо да ви питам...мислите ли като се настаните да си "обработите" и вие тоалетната чиния с ваш препарат?Аз мисля да си взема някакъв,че знам ли как ще са я изчистили?

Обработвам винаги Wink
Има едни дезинфекциращи кърпи, напоени с препарат от рода на Доместос и забърсвам старателно тоалетната и мивката. На детето нося допълнителната седалка, поне него да не мъча Peace

# 556
искам да почиваме в албена тази година с детето на 3 год. с мъж/или баба; и не мога да реша; защото хем искам да е близко до плажа, хем с басейн; да е достатъчно чисто и комфортно за малко дете да е на нормална прилична цена; да става за малко дете, защото нашия е мн палав; храната да е проверена, защото пък сме хем злояди хем алергични; гледах гледах и типично за мен не мога да взема решение: но все пак съм се спряла на: мура; елица; боряна, добротица и лагуна маре макар че последните три са по-скъпи; става въпрос за 5-7 дни втората седемица на август (ако продължа да се моткам няма д аима места); ако имате и др. предложение благодаря предварително

# 557
  • В.Търново
Ние ще сме в Добротица.Не сме били до сега там,но се чуват добри отзиви за сега,както от базата,така и от храната в ресторанта.В плюс на този хотел е детската пързалка  в басейта.Вярно,че е малко по-скъпо,но до преди един месец за същия период беше по-евтино,после вдигнаха цените. Peace

# 558
искам да почиваме в албена тази година с детето на 3 год. с мъж/или баба; и не мога да реша; защото хем искам да е близко до плажа, хем с басейн; да е достатъчно чисто и комфортно за малко дете да е на нормална прилична цена; да става за малко дете, защото нашия е мн палав; храната да е проверена, защото пък сме хем злояди хем алергични; гледах гледах и типично за мен не мога да взема решение: но все пак съм се спряла на: мура; елица; боряна, добротица и лагуна маре макар че последните три са по-скъпи; става въпрос за 5-7 дни втората седемица на август (ако продължа да се моткам няма д аима места); ако имате и др. предложение благодаря предварително
Обади се и питай за свободни стаи за периода в избраните хотели и тогава реши къде.Защото за втората седмица на август още преди 2-3седмици ми казаха от Добротица,че местата са много малко  Peace  Да не стане така,че да се настроиш за определен хотел и после да се окаже,че няма места Wink

# 559
Обади се и питай за свободни стаи за периода в избраните хотели и тогава реши къде.Защото за втората седмица на август още преди 2-3седмици ми казаха от Добротица,че местата са много малко  Peace  Да не стане така,че да се настроиш за определен хотел и после да се окаже,че няма места Wink

Миналата седмица звънях на всички хотели от първа линия и ми казаха, че места има след 16.08 Peace
В агенциите ситуацията беше  същата. Може да извадиш късмет ако някой се откаже в последния момент, евентуално.

# 560
прави сте и аз това казвам, че докато се моткам и решавам ще се заеме всичко, щото както досега нямаше лято мн. хора ще почиват август.
а как е по-добре през агенция или директно в хотел да се обадя да резервирам, т.е. има ли разлика в цените, освен това нямам възможност за плащане веднага на 100% от сумата

# 561
  • В.Търново
прави сте и аз това казвам, че докато се моткам и решавам ще се заеме всичко, щото както досега нямаше лято мн. хора ще почиват август.
а как е по-добре през агенция или директно в хотел да се обадя да резервирам, т.е. има ли разлика в цените, освен това нямам възможност за плащане веднага на 100% от сумата
За някои хотели има разлика,обаждаш се и на двете места:и на хотела и на агенцията,и ако има разлика ,естествено,където е по-евтино ще резервираш.

# 562
оки, благодаря ви

# 563
След прочетеното тук...с много СМЕСЕНИ чувства очаквам почивката си в Албена другата седмица  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 564
  • в града на вечния купон
Тази година не знам, миналата ходихме.Аз бях доволна, нямаше чак такива забележки но и аз не съм капризна, важно ми е да ми е чисто и да няма много шум.Единственото нещо което не ми направи никак добро впечатление е анимацията за българчета от 14-16 часа, да ама мойто три годишно тогава спеше по това време.В останалите часове анимация на немски.Ползваше се тази на х-л Елица които е в съседство, имат си едно като къщичка до басейна, и техния басейн също се ползваше от Нона.Междинните хранения с изключение на сладоледа пак бяха там.Сладоледа беше невероятен, точно като за деца, бързо се топи и не е бучки лед.Алкохола страхотен, не разреден и не чист спирт.Не се е случвало да ни боли глава.Кухнята богата, 7-8 вида салати,4-5 вида супи+таратор.Пържоли и риба на всяко хранене.Правеха и барбекю на открито.Ползвах за малката детската кухня и всичко и харесваше.Единия ден счупихме чаша, за секунди дойде едно момиче и премете без много приказки.Пробием се явяват масите за хранене, но и ние бяхме много хора и ни трябваше една голяма.Ама немците хич и не се съобразяваха, двама сядат на голяма маса и хич и не ги интересува.Случвало се е на 2-3 пъти и караници по въпроса да има(добре че поназнайвам немски  Mr. Green) .На плажа обаче е валиден номера с хавлиите, добре че едно от момичетата ставаше сутрин да бяга че хвърляше по една кърпа, иначе още на закуска няма място на първа линия.Има и младежи които се занимават с шезлонгите, единия ден нямахме хавлии(мацката се успа) но имаше за нас свободно оставени шезлонги, бяха ни научили  Mr. Green Стаите не са кибритени кутии, имаше допълнително легло за малката без да съм поръчвала(ние си носихме кошарата и).На вратите има комарници и малки гадинки не са влизали.Като влязохме в стаята се опитахме да пуснем климатика ама не се получи, веднага звъннах на рецепцията и след 2 минути цъфна техник на вратата.Ама понеже ние сме си индианци не сме знаели че за да има ток в стаята трябва да пъхна една метална плочка която виси на ключовете, като я няма- няма и ток  Mr. Green Та се изложихме като хора от село  Mr. GreenСтаите определено са просторни, но мебелите са малко соц, за сметка на това е чисто. Бяхме с хубава компания и да ти кажа може и да е имало неща които не са ми по вкуса но не съм забелязала. Пак ти повтарям че това е от миналата година.
мерси за инфото
не е розово положението, но къде ли е
немците са като мухи и не само те
и във вита парк имах същия проблем
това за шезлонг на първа линия не звучи добре, но като няма на първа ще сме на по задна или ще има скандал

# 565
Лошо...Чудя се да го мъкнем ли въобще,само да заема място в колата!?
Вземете го, не заема много място. А на плажа може и да се разберете.  Sunglasses
Да и аз това мисля,че на последната редица от шезлонги,ако го боднем,няма да е чак такъв проблем.Лошото е че малката едва ли ще иска да сме далеч от водата,ама по-добре е да го вземем все пак.
А защо тогава да не го бодвате до крайните чадъри на първа или втора линия, намиращи се до свободните зони? След като е от страната на свободната зона предполагам, че няма да е голям проблем.  Thinking

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 20:00 от червенорозка

# 566
  • Luxemburg
Относно чадъра се чудих за по-плътна сянка да си слагам и нашия чадър до шезлонгите.Един чадър да ми пази добре и двата шезлонга,че и басейна на детето.Винаги ходим с два.Предполагам не би било проблем! Rolling Eyes
Мисля, че не може да си слагате и ваш чадър в зоната с чадъри и шезлонги. Почти 99% съм сигурна  Simple Smile

аз също знам че не е позволено да се слага собствен чадър в зоната с чадърите,освен ако не сте се настанили на крайните чадъри. Аз си мислих че искаш да си го сложиш отпред до морето, преди първия ред чадъри заради детето (да рови в пясъка на сянка).

И още малко инфо (дано съм полезна): вчера като купувах ентерол във Варна, аптекарката ми каза че са обявили епидемия на летния вирус в цяла варненска област, така че не е само в Албена.
На магистралата след Шумен има ремонт и в двете посоки,но няма добра сигнализация и вместо да се върнем на магистралата на отклонението за Млада гвардия, си карахме чак след Провадия по второстепенния път. Така че отиващите към Албена нека гледат кръстовището за Млада гвардия (на кръстовището има знак и голям билборд с голям трактор) за да си спестят време.
Комари има навсякъде и доста жилят (поне мен). Преди 2 вечери имаше кинеложка изложба в най-ниското място в Албена (поляната между Добруджа и управлението) и заради непрестанните дъждове беше като мочурище и комарите си правиха угощение  Laughing.
Внимавайте по пътя между Траката и Златни пясъци, доста е ниско и от дъждовете не може да се отече и е добре да се кара най в дясно, но не е изключено да ви изпревари и някой бързак и да ви измие добре колата с кал  Sad.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 21:27 от ronicat

# 567
  • при моите любими
Четох ви, четох ви, за всички хотели и хубаво и лошо има. Сега обаче не мога да взема решение. Ще ходим в края на вгуст има места във всички все още. Ще хванем и добри цени, затова моля помогнете да избера. Нона, Елица, Боряна, Добротица или Орлов

# 568
Здравейте,

Направих резервация на 4-ти юли за Добротица през Booking.com (само там даваше, че има места), но ползвах дебитната си карта, а не кредитна. Всичко мина добре, имам резервация, защото звъннах и в хотела да проверя  Embarassed. Притеснява ме, че не са ми дръпнали никакви пари за капаро и че няма и да ми дърпат, доколкото разбрах? А пък в хотела казаха, че по принцип до 3 дни след резервация, искали 30% капаро.
Та въпросът ми е: някой резервирал ли е е през booking.com? Кога платихте, в самия хотел ли или предварително?

# 569
Здравейте,

Направих резервация на 4-ти юли за Добротица през Booking.com (само там даваше, че има места), но ползвах дебитната си карта, а не кредитна. Всичко мина добре, имам резервация, защото звъннах и в хотела да проверя  Embarassed. Притеснява ме, че не са ми дръпнали никакви пари за капаро и че няма и да ми дърпат, доколкото разбрах? А пък в хотела казаха, че по принцип до 3 дни след резервация, искали 30% капаро.
Та въпросът ми е: някой резервирал ли е е през booking.com? Кога платихте, в самия хотел ли или предварително?

И аз съм на същия хал.Вчера звънях къде ли не за места и ми казаха,че в цяла Албена нямало места до 16.08.Накрая даже бях склона за Добруджа Laughing,ноо като се поразрових намерих точно за там където исках (Фламинго) и резервирах.Направих резервацията през booking,но и аз писах дебитната си карта.След малко ще звъня за потвърждение на рецепция.Това за капарото е кофти,защото в сайта пише,че всичко се плаща на рецепция.

Общи условия

Активация на акаунт