АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 302
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
jenap, и аз го гледам, направо лошо ми става  Tired

Изправи ми се косата ooooh!

jennie.to - аз си мисля,че ленените чаршафи са си подходящи,все пак са от естествен материал,не ми се вярва да са чак толкова груби ,че едва ли не да одраскат бебешката кожа.

# 601
Момичета, имам питане относно изплащането на болничните, моля ако някой е наясно да ми отговори  Praynig.
Имам болничен от юни месец. В сайта на НОИ гледам, че от счетоводството са подали за м. юни данните, но в сектора "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане" за моето егн дава, че "Липсват представени документи за ЕГН .............".
След колко време след подаването на данните трябва да занесат и болничния?
Или въобще каква е процедурата.
Сто пъти звънях на счетоводителя, но той е цар на увъртанията и празните отговори  Whistling

# 602
  • София
Момичета, имам питане относно изплащането на болничните, моля ако някой е наясно да ми отговори  Praynig.
Имам болничен от юни месец. В сайта на НОИ гледам, че от счетоводството са подали за м. юни данните, но в сектора "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане" за моето егн дава, че "Липсват представени документи за ЕГН .............".
След колко време след подаването на данните трябва да занесат и болничния?
Или въобще каква е процедурата.
Сто пъти звънях на счетоводителя, но той е цар на увъртанията и празните отговори  Whistling
Осигуровките за месеца, за който се изплаща заплатата, трябва да бъдат преведени в държавата дори преди самите заплати.
След това в двудневен срок работодателя е длъжен да представи болничните в НОИ. НОИ, от своя страна, има 14-дневен срок да преведе обезщетенията.

# 603
Осигуровките за месеца, за който се изплаща заплатата, трябва да бъдат преведени в държавата дори преди самите заплати.
След това в двудневен срок работодателя е длъжен да представи болничните в НОИ. НОИ, от своя страна, има 14-дневен срок да преведе обезщетенията.

Значи болничните трябва да се занесат до 2 дни след подаване на осигуровките? Те ги пускат по електронен път, май в петък са го направили.

# 604
  • София
Значи болничните трябва да се занесат до 2 дни след подаване на осигуровките? Те ги пускат по електронен път, май в петък са го направили.
Супер, значи най-късно до към 25-ти ще получиш "честитка" НОИ Wink

# 605
Slavy73, честито бебче Михаил! Да е жив и здрав, а на тебе бързо възстановяване!
Така като чета назад май на всички събота ни е бил критичен ден. Ние ходихме на сватба в Казанлък и там като ме стегна адска болка вдясно и набързо след ритуалите се изстреляхме към Пловдив, защото ми беше много притеснено там насред нищото малко, защото не познавам никой лекар там. В неделя пък цял ден ми беше замаяно.
adelina_bg, karinnna, надявам се да сте добре и малко остана още за лежане!
За завивките аз мисля отначало да използвам пелени и памучни одеялца, а после в зимния сезон сигурно ще купя чувалче, че май на първо време олекотените завивки не са удачни. То всъщност ми останаха спалните комплекти, принадлежностите за баня и козметикан да купя. А и количката си чакаме от чужбина.
Днес си взех и аз 45 дневния болничен, да видим на мъжа ми фирмата дали бързо ще внасят осигуровки и счетоводството навреме ще ми носят болничния. Simple Smile

# 606

Мерси  Peace

# 607
  • София

Мерси  Peace
няма да е на 25 - или на 22 или на 29. Незнам защо ама НОИ превеждат парите винаги в четвъртък

# 608
аз направих снощи страшна простотия- събрахме се с нашите да гледаме мача, и след него накарах баща ми да ме разтрие ( хем знам че масажите не са препоръчителни)  , защото вече и след 5 часа на масата ми се схвана всичко..
и като си легнах след 10 мин, като ме хвана една адска болка - в кръста , опашката и бъбреците, чак ми текат сълзите от болка.. мина ми за около 15 мин и не се повтори, ама моя много се уплаши и щях да тръгна към болницата ако се беше повторило.. аз си помислих , че от масажа са се отключили някакви контракции , защото  беше много силна болка..ок че всичко се размина - само ми дръпна милото едно голямо конско...
повече без такива експерименти  Naughty

# 609
Да се запиша и аз набързо Flutter
Първо честито на Слави   bouquet Много да я слуша малкия мъж и да я радва и да се въстановяват по бързо
Ади почивай си повечко почти не остана така, че ще остискаш още мъничко да пазиш леглото  Hug
Аз да се похваля най-после приключихме ремонта си и последните 3 дена само чистя ,бърша и лъскам и все ми изглежда мръсно  Tired ама нормално след основни ремоти.По важното е ,че до 2-3 дена вече ще сме си в къщи и ще мога спокойно да чакам появата на нашата госпожица.На последния прглед на 2-ри нашата девойка тежеше завидните 3,500кг. ,а бъдещата мама се оказа ,че е с 23кг отгоре ooooh! как ще ги свалям после направо ми е бедна фантазията ама ще му мисля като му дойде времето.Така като ви чета по диагонал май няма други "героини" като мен да са прехвърлили 20кг от както са бременни ,а корема ми вече е завидните 118см в обиколка  Blush огромна съм.Как ми се нацепи кожата няма да коментирам ,че въпреки всичкото мазане ефекта беше нулев  Cry
От два дена съм с много упорити контракции и странно миришещо течение ,но за сега си правя пас и се моля да остикам още 2-3дена да се приберем ама знае ли се какво ще му хрумне на нашето слонче
Пак изписах много ама така е като не съм се вяскала одавна ще ме извинявате айде от мен погалки по коремчета и много  Hug -ки

# 610
Момичета , гледам за завивките каква тема сте завихрили:) Аз да си споделя опита- сега като се роди бебчо живот и здраве- с чорапки и по боди с къс ръкав или без ръкав, завит с една памучна пеленка.Ако е 40 градуса както ни обещават и само с чаршаф ще го завивам. Зимата спят с цяла пижамка и завити само с едно одеалце.Чувалче никога не съм ползвала. и не ставам да ги завивам. Като се отвият си спят отвити. И ми направи впечатление,че ако на детенце му е некомфортно -промрънква и се буди и тогава ми дава знак ,че му е студено и го завивам.Ако спи като пънче значи му е добре и го оставям така. И двамата ми спят сега посточнно отвити и голи:) И между другото племенника ми - с 5 месеца по-малък от дъщеря ми - го завиваха постоянно до врата. Детето е много изнежено и все му е студено. А е едър голям "мъж"-вече носи почти моя номер обувки  Laughing Като идат на басейн с групата, само той се тресе ,че умирал от студ.

# 611
alek_stz  стискам палци да издържиш още, но с това странно миришещо течение и контракции ни дръж в течение за развитието  Hug За килограмите - не се притеснявай, 10 ще оставиш още в родилното  Wink  пък после останалите, ако пък случайно не ги смъкнеш, докато малката проходи, после със сигурност ще ги свалиш  Laughing докато тичаш по нея  Peace  Laughing Laughing

# 612
Сигурно няма да повярвате, ама досега още нищо не съм взела за бебчо. като че ли си падам малко суеверна. Естествено обаче няма да чакам последния момент, щотопък тогава ще изпадна в паника, като не съм подготвена. Този петък влизам в 9 месец и съм на преглед. Лекарката ще ми обяснява всичко около раждането и постъпването в болница. Та затова следващата седмица смятам да взема едно комплектче за изписване и може би някоя и друга дрешка. Количката ще почака още. Или в края на този месец или началото на следващия. Легло все още не сме избирали. Смятам като си изберем да платим капаро и да ни го пазят до постъпването в болницата. Свекърва ми е на мнение, че все още е рано да се вземат каквито и да било работи, щото тя като раждала в болницата и една дрешка нямала. Аз обаче не съм чак в тази крайност. Като се върна искам всичко да ми е подготвено и да ме чака.

# 613
alek_stz споко и аз съм в същия отбор. Почти 20кг съм отгоре, но не се притеснявам изобщо. С първата бременност бях също така, но 5 месеца след раждането си бях в начално положение. Просто бебето не спеше по цели нощи и аз със него .. Като прибавим и разходките и кърменето - така че важното всичко да е наред с бебоците.
Лек ден от мен  Hug

# 614

alek_stz, голяма ти е бебешорката!! пу пу!! Wink не се притеснявай за килограмите - само да ти е здраво детенцето е важно! Simple Smile

мен пък ме мъчат противоположни притеснения - коремът ми е сравнително малък (96 см!), а съм напълняла 13 кг.. на консултациите ми казват, че бебеката си отговаря точно на седмиците, така че уж не бива да се притеснявам за това, но се надявах да се роди по-голяма!

misleto, и аз мисля така!  Hug има някакви бебешки комплекти от материя, която е..хм... една такава лъскава и хлъзгава! изглежда ми сууупер изкуствена и ленът ми се струва 10 пъти по-подходящ! ти намери ли обиколници между другото (спомням си, че беше в търсене!)?

Общи условия

Активация на акаунт