АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 345
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Един въпрос към мамите с опит относно количките. Преди малко чух коментар за напълно легналото положенние,че едва ли не, ако не е на 180градуса и има даже 10 градуса наклон това е ужасно фатално за бебето.Сега съм се разровила да чета по въпроса.Попаднах на мнения ,че в определени случаи (рефлукс при бебето),даже не се препоръчва напълно легнало.Въпроса ми е толкова ли е фатално,че за 2-3 часа бебето няма да лежи на на идеалните 180 градуса?

По принцип на количката трябва да е обозначено, че кошът става за новородено. Но аз си мисля, че някакъв минимален наклон не е фатален, а и може да го изравниш примерно с пелена. Все пак нека да кажат по-опитните майки.

От това, което прочетох до тук,няма проблем,но твърдението беше толкова категорично,че аз взех да се попритеснявам. Иначе си пише ,че е 0+.

# 391
  • Miami
Един въпрос към мамите с опит относно количките. Преди малко чух коментар за напълно легналото положенние,че едва ли не, ако не е на 180градуса и има даже 10 градуса наклон това е ужасно фатално за бебето.Сега съм се разровила да чета по въпроса.Попаднах на мнения ,че в определени случаи (рефлукс при бебето),даже не се препоръчва напълно легнало.Въпроса ми е толкова ли е фатално,че за 2-3 часа бебето няма да лежи на на идеалните 180 градуса?

По принцип на количката трябва да е обозначено, че кошът става за новородено. Но аз си мисля, че някакъв минимален наклон не е фатален, а и може да го изравниш примерно с пелена. Все пак нека да кажат по-опитните майки.

Валина, абсолютно права си  Peace

# 392
  • София
На мен във всички магазини за колички където сме ходили ни казаха че максималния наклон за новородено е 30 градуса, в никакъв случай повече.

# 393
добре де , за новородено -ок. аз мисля да си купя зимен кош , обаче  ако летния вариант има наклон, т.е. излят кош ,а не от две части - проблем ли е. ето това съм харесала и не мога да реша дали да ме притеснява,че  при напълно легналото положение,крачетата леко търчат на горе

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 11dc943238520f1b5

# 394

Сисе,мила взе ли си нощница?Аз все не мога да си харесам за болницата.Ще каже човек,че лек автомобил ще взимам,ама.... Дай идея от къде ... моля те,то чак ми е смешно какво съм диване:)Ама да ми е удобен евентуално за кърмене Hug И аз съм леко от мързеливичките,не че не ми личи  Embarassed

Бори, какви нощници- кви 5 лева  Joy Толкова съм далеч от покупки за мен и бебето, че си мисля, че в последния момент ще хвърча из магазините. Сега сме се нарамили с един "козметичен" ремонт- слагам го в кавички, защото стана вече месец и заминаха пари като за основен ремонт  ooooh! и само излизат нови и нови харчове и направо вече ми писна, щото и аз искам да пазаря вече за бебето и за себе си. Иначе за нощници ще обиколя из центъра, че къде другаде... Мисля да си взема една тип "рокля" за процеса раждане  Grinning и 2 комплекта къси панталонки и тениска за след раждането 9така поне на мен ще ми е най- удобно). Сутиени закърмачки имам 3 броя- на Чико( доста скъп, но много стабилен), на Триумф(нормална цена и сравнително стабилен) и един поръчан от интернет за 20лв.- много хлабав. Аз от сега ги нося тези сутиени, защото са ми много удобни. В магазина за сувенири и белъо срещу Тернопол (ако се сещаш закой магазин ти говоря) продават белъо на Триумф- тази марка има големи размери за кърмачки, ако там нямат аз моя съм си го купила от МОЛ-а в Стара Загора.  Peace Иначе гледах, че в магазина  за белъо до ресторант "Златна Белка"  също имат за кърмачки, но за големи размери не знам.

За положението на бебето в количката честно казано все имам чувството, че ако не е в напълно легнало положение бебето се "намекичва"  Joy Като са съвсем мънички бебетата те висът на всички страни- главата на една, крака, ръце- на друга и все имам чувството, че му е неудобно.

# 395
  • София
добре де , за новородено -ок. аз мисля да си купя зимен кош , обаче  ако летния вариант има наклон, т.е. излят кош ,а не от две части - проблем ли е. ето това съм харесала и не мога да реша дали да ме притеснява,че  при напълно легналото положение,крачетата леко търчат на горе

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 11dc943238520f1b5
gala9 това за което говорим е наклона на гръбчето не на краката, някои колички които са само с летен кош и имат легнало положение, не се препоръчват за новородени, тъй като гръбчето е прекалено вдигнато и докато бебето не може да си държи главичката е опасно.
Тази количка, която ти си харесала има кош за новородено, което ще ползваш до 5-6 месеца и после ще ползваш летния кош, така че няма от какво да се притесняваш. Между другото ние купихме точно този модел и е наистина страхотна

# 396
явно аз не съм разбрала каква е разликата между наклоните  newsm78
 мислех си,че говорите за един и същ проблем при количките - излятия летен кош- защото то гръбначето пак не е на 180 градуса независимо ,че тук крачетата са на горе.

нищо де, важното е ,че не е проблем, защото аз мноооого се чудя дали да я купя тази количка .

# 397
  • София
gala9 количката е невероятна, особено с каква лекота се върти коша, направо супер. Ако имаш възможност ходи в някой магазин и я виж наживо, аз така преди си я бях харесала в интернет, но като я видях на живо си казах "това е моята количка" и спрях повече да търся.

# 398
Mомичета,как ни се казва групата въвfacebook?

# 399
постоянно ли новороденото трябва да е на 180 градуса...??

# 400
Mомичета,как ни се казва групата въвfacebook?
Ох,намерих я Peace

# 401
  • София
постоянно ли новороденото трябва да е на 180 градуса...??
ами поне докато не почне да си държи главата изправена е задължително да е легнало в хоризонтално положение. Иначе има опастност главичката му да "гътне" нанякъде, ако разбираш какво искам да кажа.

# 402
gala9 количката е невероятна, особено с каква лекота се върти коша, направо супер. Ако имаш възможност ходи в някой магазин и я виж наживо, аз така преди си я бях харесала в интернет, но като я видях на живо си казах "това е моята количка" и спрях повече да търся.

оххх говорими така,
ама аз ходя всяка седмица да я гледам на живо  Joy ,
обаче ти зодия везни познаваш ли ги .

# 403
Кори-честит рожден ден мила!   bouquet

Деси, Слави, Gala- благодаря ви за подкрепата. Хубаво е когато човек е притеснен да има някой, който да му даде кураж. Hug

Fighty - ти кой фитнес посещаваш?

# 404
paris 82- spider sport. www. spiderposrt.com  ако искаш повече инфо ми пиши на лични -с радост ще ти отговоря  Peace
СиСиТу - и аз си ги гледам сама (сега ходят на градина де) , но когато бяха малки ходех с тях на тренировки- докато беше бебе каката си спеше в количката , а аз си тренирах. Сега като ги взема си играят на терсата на фитнеса или рисуват нещо вътре , а аз си тренирам. Между другото много се запалват и те като гледат ,че ние спортуваме:) Но моите са кртоки , знам ,че има някои гаменчета дето не могат да стоят един час на едно място без да направят хиляди бели  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт