Отговори
# 675
  • Добрич
Веси, честито и тук!   bouquet

Боре, аз не можах да разбера със сигурност. Чух Рина Иванова по радиото, че имат всички условия и подготовка училищата да започнат с новата програма  Crazy, което за мен си е меко казано чудно. Доколкото знам, в ДГ няма да се промени много програмата, но пак след 15-ти /че ако не и по-късно/ ще разберем със сигурност.

# 676
Вчера слушах по БТВ в новините, че много общини са решили да стартират задължителното предучилищно обучение на 5-годишните. Това се изразява във финансиране от страна на Държавата в размер на ..над 1000лв/за дете и затова много от общините са решили да се възползват. Свързано е не толкова с особена промяна в уч. материал, просто държавата ще поеме учебниците и таксата, доколкото разбрах. Понеже в нашата детска градина явно са решили да прилагат уч. материал, но ще трябва ние да си плащаме за учебници и консумативи, като чух това вчера се замислих нашата Община къде е...И понеже нещо не ми се отваря добре сайта на БТВ, където казаха, че е публикуван списък с Общините взели това решение, питах вас...дано да изскочи от някъде инфо..

# 677
Намерих новината и по списъка нашата Община е сред тези, които ще въведат...Интересно.

Ето тук

С въвеждането на изискването за задължително обучение на 5-годишните държавата се ангажира да поеме разноските за обучение, учебниците и транспорта за децата.До 30 септември във всички случаи общинските съвети на всички общини трябва вече да са заявили съответната община има ли готовност или няма готовност да обезпечи 5-годишните с материална и ресурсна база, с педагогически персонал, който да ги обучава и съответно след това те ще получат делегираната сума от 1626 лв., която се полага на всяко дете”, обясни депутатът от ГЮЕРБ Ирена Соколова.

# 678
  • Добрич
Жени тази година също ще бъде трета група, така, че и мен ме интересува сами ли ще си купуваме помагалата и половин или пълна такса ще плащаме. Останах с впечатление обаче, че изброените общини са "заявили готовност", а не са решили. Ще видим какво ще стане....

# 679
Да, не са решили, до края на септември ще се решава. Но ако сега на нас ни вземат пари за помагала, нали се сещаш.. Mr. Green..Друго си е да си подкован с информация...

# 680
  • Добрич
Добър ден!   Grinning

Вчера писах, но сега виждам, че не се е публикувало.
И аз чакам с интерес информацията за нашите 5-годишни предучилищничета. А това, че
не са решили, до края на септември ще се решава.
не е нищо ново под слънцето. Щях да се учудя, да им е стигнало времето и да вземат да решат до 15-ти, че все пак родителите да имат информация.  Confused

Тази сутрин в нашата ДГ беше една малка лудница. Деца, родители и персонал ходят назад-напред, сменят се групи, кой в сборна, кой не е, кой си отива в групата, кой къде се събул, кой къде ще спи, в шкафчетата са по трима  Crazy  Crazy  Crazy

# 681
  • гр.Добрич
в шкафчетата са по трима  Crazy  Crazy  Crazy
Щото няма легла ли? Mr. Green

# 682
  • Добрич
 Joy
имах предвид, дрехите и раниците им
 Joy

# 683
Добър ден!   Grinning
Тази сутрин в нашата ДГ беше една малка лудница. Деца, родители и персонал ходят назад-напред, сменят се групи, кой в сборна, кой не е, кой си отива в групата, кой къде се събул, кой къде ще спи, в шкафчетата са по трима  Crazy  Crazy  Crazy

Добре,че  сме пропуснали "първият учебен ден"

# 684
  • Добрич
А Жени днес е била в градината преди да настъпи лудницата, защото баща и беше зает от рано и я завел първа. Даже преди госпожата. Поръчала ми е ако е лошо времето да я взема първа, а ако е хубаво времето да я взема последна.  Laughing

Между другото случайно попаднах на информация, че някъде правят бал и в градината. Rolling Eyes Даже снимка видях на абитуриентската рокля. Добре, че става въпрос за Пловдив.

# 685
  • Добрич
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=586688
това намерих в сайта на дарик радио,може би ще го приемат.Моето момиченце е на 5години и 5 месеца,записах я на предучилищна в училище.Предлагат добри условия,пък като започнем ще видим

# 686
  • Добрич
Каквото и да ми говорят не съм съгласна, че нашите училища предлагат условия за предучилищна подготовка на 5-годишните.

# 687
Каквото и да ми говорят не съм съгласна, че нашите училища предлагат условия за предучилищна подготовка на 5-годишните.

Аз също  Peace

# 688
  • Добрич
 И аз Peace

# 689
Единствената причина, поради която евентуално ще избера детската градина за предучилищна е възможността да спят следобяд. Може би така разсъждавам, имайки предвид нашата "великолепна" база и ръководство на детската, на което не му пука особено....

Общи условия

Активация на акаунт