Става въпрос за следното: мениджър съм на ключов отдел в голяма, международна компания. Започнах преди години като стажант, минах през всички нива и сега съм там, където съм. Обожавам работата си, обичам това, което правя, харесва ми и компанията, в която работя. Проблемът идва от там, че напоследък започнах да се замислям относно съотношението между професионалните и личните отговорности. Работя по средно 12-14 часа на ден, 8-9 от офиса, останалите - от вкъщи. Пряко подчинена съм на CEO, който ми пише мейли и звъни по всяко време. Независимо дали е 2-3 през нощта, дали се предполага, че спя, взимам душ - трябва да съм на разположения да отговоря и да поема възложената ми задача. Принципно нямам проблем да казвам "не", но наскоро от отдел "Човешки ресурси" ме извикаха на очна ставка и ми заявиха, че съм квалифицирана като "безотговорен мениджър", защото съм си позволила на 2 пъти да не вдигна телефона, когато шефът ми е звънял и да не отговоря веднага на 2 негови мейла. Обажданията са се случили в промеждутъка 23.00-03.00 и аз съм спяла, затова не съм си чула телефона. Мейлите и двата са изпратени към 6.00. И така, аз и моите подчинени сме подложени на стриктно наблюдение и всяка стъпка встрани (което в компанията е доста условно и зависи от настроението на шефа, може да не касае изобщо работата) ще бъде наблюдавана и санкционирана.
Та, почнах да се замислям...има ли смисъл да се опитвам да се боря или просто да си подам оставката...Още повече с бъдещите ми планове за семейство с деца и абсолютната липса на лично време за мен самата, камо ли за любимия, който не знам как ме издържа, а пък за деца с този график не знам мога ли изобщо да мисля.
Та, бих искала да прочета мненията на тези от вас, които заемат ръководни позиции. Как съчетавате лични и професионални ангажименти?
Благодаря